Атаката е продължила 13 минути, малко преди 4 часа. Самолетите са излетели от базата в Диарбекир. Елиминирани са били 35 терористи, поразени са били три танка и друга техника, предаде БНР.

Вижте снимки>>>

Във вчерашно изявление на премиерската служба се казва, че Турция ще вземе "всички необходими мерки", за да защити обществения ред и националната сигурност след атаките от бойци на "Ислямска държава" и кюрдски бунтовници, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
 
Турски войник беше убит вчера в югоизточния окръг Килис при стрелба от Сирия. Часове след убийството турски командоси са разчистили от джихадисти село на 9 километра навътре в сирийска територия, съобщи кореспондентът на БНР Нахиде Дениз.

При самоубийствен атентат, организиран от групировката "Ислямска държава", в понеделник в югоизточния турски град Суруч бяха убити 32-ма души и бяха ранени над 100.

Анкара даде съгласието си на САЩ да ползват стратегическата ѝ въздушна база край Инджирлик за удари срещу "Ислямска държава", но досега изключваше участие на свои самолети в бомбардировките.

Белият дом обяви вчера, че американският президент Барак Обама и турският му колега Тайип Ердоган са разговаряли вчера, но отказа да уточни дали са постигнали договореност за базата.

251 души са били задържани при антитерористична операция в 13 турски окръга днес, съобщи канцеларията на премиера. Акцията е срещу джихадисти от ИД и кюрдски екстремисти.

Всички те представляват заплаха за обществения ред, се казва в съобщението.