Турска авиация е ударила ”Ислямска държава” в Сирия

Турски изтребители нанесоха удари по четири позиции на "Ислямска държава" в Сирия, без да навлизат в сирийското въздушно пространство.

Обратно в новината

Коментари - Турска авиация е ударила ”Ислямска държава” в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на комшиите! за един убит войник отрепали 35 терориста. А ние даже армия си нямаме като хората

хора не се заблуждаваите това е измислена воина на цащ и турция срещу кюрдите в турция затова нека всички и цяла европа сега сме до пкк,да живеят кюрдите и вечен Kюрдистан.

izmislen si ti. po pogre6ka

Няма нов световен ред и прочие лозунги. Саудитска Арабия бомбардира Йемен, Израел редовно трепе с дронове и самолети, Турция влиза в Ирак и Сирия когато реши, САЩ пък не са преставали никога да убиват на чужда територия, дори ОСама го убиха в Пакистан с еднолична операция на чужда територия. Принципи освен вечния "правото на силата" не търсете. Лошото е, че сме слаби и вече напълно беззащитни.

Колега, не сме никак беззащитни. Дори в свой доклад ЦРУ заявява, че ако българите осъзнаят своята сила, ФАЩ нямат средства с които да им противодействат. (ОЗ, старши лейтенант)

А нещо да кажете за безмитната зона между Ирак и Турция? Правилната си е точно турчолята.

Ердогане ,май не знаеш поговорката ,храни куче ,да те лае и ти оглупя като американците !!!!!Така ,че ги мачкай докато те не те смачкат ,стига си ги хранел !

Засега нищо сериозно. Твърде ограничени действия. Ако Турция развие и проведе сериозна голяма и успешна армейска операция по въздух и земя ще получи много изгоди. Ефектът ще бъде положителен за цивилизования свят. Ще ликвидира ИД, ще осигури коридор през Сирия за газопровод, ще спре мигрантите към България от Близкия Изток. Путин няма да посмее да се намеси, защото Турция има основание да проведе операцията на сирийска територия. Ако Турция не отиде до край ще стане по-лошо, най лошите последствия ще са за Турция и България. Турция трябва да бъде подкрепена.

Турция участва в създаването на ИД и продаваше нефта на ИД,заедно с Израел. Какви ги говориш? Турция има кофти имидж, я никой няма да спаси,а напротив.

"Турски изтребители нанесоха удари по четири позиции на "Ислямска държава" в Сирия, без да навлизат в сирийското въздушно пространство." ------------------- Значи хвърчали над Сирия обаче не влезли над тяхното въздушно пространство. География по Американско-Западноевропейски стил :)

На САЩ и на Европа няма да им мине номера .Турците почнаха яка чистка и със ПКК и със ИД този път са категорични за очистването на терените от терористи защото им писна да ги правят на маймуни а през всичкото време и да искат от тях да бъдат демократични .Тези от ПКК хем във парламента със 80 депутата хем във горите и във градовете със оръжие във ръка . Е това го няма във нито една демократична държава по света ,че да искат и от Турция такава демокрация.

пита ли мужикия дали може да се напада сирия или нема да има турски паток и си траят сврени в кучия ..з, хахаха

не знам кво те грее тва. Чалмите са на един хвърлей място и като дойдат да ти отрежат пикалото пак ли ще следиш статуса на Путин във фб?

много си прос бе пич, нали не мислиш, че мюсюлманите си режат пикалата, само от кожляка малко клъцват, не се коси ще го понесеш

Турците си търсят в момента "врагове" според мен да си "тестват " силите на армията.ние нали си намалихме въоръжените сили сега можем само да гледами турската войска какво прави. Против съм че нападат в Сирия. Знае ли някой какво става там , ами не знаем. Един вид те се защитават. Така сигурно е било и преди 600 години. Все пак си4рия и Ирак са си независими държава, въпреки ИДИЛ.Трябва ние да си направим изводи за да не се окажем в трудни ситуции някога. все пак не съм анализатор а читател

доколкото знам, нашата граница почти съвпада с границата на някаква тектонична плоча? И затова земетресенията в Турция се усещат по-слабо от тези в Румъния и Сърбия? Мисълта ми не може ли с контролирани, яко взривове по границта да я сцепиме тая плоча и така най-после да се откъснем от Мала азия? Буквално.

гърците дето се набалбукаха с тия кредити и сега имат доста добро въоръжение, а ние имаме бая прост материл. Та най-добре, сега овреме, с гърците да щурмуваме Инстанбул и там, на Проливите да спрем ислямската вълна!

ганчо прост, това наистина ли го мислиш? или има ирония в мисълта ти?

..посерко ще щурмуваш босфора? Басирам се ,че дори не си ходил в казарма , та говориш глупости. Ако стане някъде (недай си боже) напечено , сигурно ще се свреш в някоя дупка. Но така пред ПС-то направо си велик.Гледам и плюсове ти хакнали.Демек много им харесва идеята.

чувство за хумор :) Сухари!

смешко турците са толкова плахливи че ако чичко путин реши в истанбул до ден и половина ще се веят славянски знамена и нищо няма да остане от 70-те милиона мешени мелези

Ако ИД си върши работата, господарите им от ЦРУ и компания няма да ги затриват, ще ги преименуват, ще им сменят лидера с нов актьор и тн.

Едно плашило ако плаши другите навлеци, значи си е на местото.

viktor

що великите омиротворители не участват щото лапкат петрол от ид и се отплащат с оръжие както беше и с бен ладен

Четох някъде, че за религиозните фанатици враговете се класират по следния начин: - най-лошите врагове са вероотстъпниците - които са били от тяхната вяра и са я сменили - след това са хората от тяхната вяра, но друг 'вариант" (сунити-шиити, православни-католици-протестанти...) - защото те "изкривявт" правата им вяра на трето място са безбожниците, защото те отричат самата вяра в бога - и чак на четвърто място (!) са друговерците

Според ведите най -старите религиозни учения на света---ние ---Земята се намираме между Планетарните системи от райски тип и планетарните системи от адски тип.Като по този начин на Земята има паднали ,гладни духове,демони,под човеци,хора,човеци,отдавна няма светии,пророци и ангели.Наблюдавани сме и от двата свята.С откъсването на човек от естествената моралност--той затъва във фанатизъм,който винаги е жесток-инквизицията,чистата раса,сега тези от ИД.Това пак са демони но под маската на вярата.Човек трябва да изхожда от факта,че цялото човечество е един организъм.Болното или отсечено място вреди на целия организъм.За това е казано правете на брат си това,което искате за себе си.В Корана има 1 айет,незнайно защо не цитиран--ако убиеш 1 човек,все едно си убил целия свят.Така както водата в океаните,ледниците и дъжда е едно цяло по цялата земя,но с различно агрегатно състояние и в непрекъснат кръговрат,така и ние направени от 80% сме едно.Разликата е в агрегатното състояние и фазата на развитие.Трябва мир,иначе удряйки другия ние всъщност удряме себе си.

Заглавието трябва да е: Турция "нападна" Ислямска държава!

За САЩ този атентат е много удобен. Отдавна искаха Турция да се включи в битката срещу ИД. Нещо повече, сега дори получиха и база Инджирлик :)

На САЩ няма да им мине номера .Турците почнаха яка чистка и със ПКК и със ИД този път са категорични за очистването на терените от терористи защото им писна да ги правят на маймуни а през всичкото време и да искат от тях да бъдат демократични .Тези от ПКК хем във парламента със 80 депутата хем във горите и във градовете със оръжие във ръка . Е това го няма във нито една демократична държава по света ,че да искат и от Турция такава демокрация.

+1000. браво "реалист". наи-точният коментар е твоят. браво още веднъж.

ситуацията е в полза на сащ и турция. да не се заблуждаваме, турция подкрепя идил, при атентата в населения предимно с кюрди град са загинали повечето кюрди. сега видиш ли, прочистването било срещу идил и кюрдски екстремисти..... повод за избиване на още кюрди.

А ние имаме ли Бойници да се справим със един такъв проблем,или имаме Педали и Наркомани А???Които бият три годишно дете до смърт за да го възпитат,или Пребиват във Борисовата градина старец пред внуците си а???

Абе, има ли още балами да вярват, че САЩ и Турция са срещу ИД, дето им върши мръсната работа в Ирак и Сирия, пък пази като писани яйца Израел, Саудитска арабия, Катар...

Наивният си ти.

link Те прочистват кюрдите ! Това е целта ! А тук дпс става все по-нагла .

link/news/id_1153849247

Агресия!

Къде е територията на Ислямска държава, само в Сирия ли?

Хубаво че са нанесли удари, ама тук май се цели да се създаде прецедент: да се нанасят удари чрез изтрелване на ракети, навлизащи в чуждо въздушно просттронство си е пак акт на агресия, особенно ако се взривяват на същата тази чужда територия. Ако днес този акт не се счита за агресия, поради варварските действията на ИД, то утре за въздушното простронство на друга държва ще е агресия.

Айде пак се търси под вола теле...

ква вяра бе ИД що мюсюлмани избиха! много повече от християни

В света има 1.2 милярда мюсюлмани, 300 милиона от тях изповядват радикална форма на ислям, за радост в страната ни мюсюлманите споделят по скоро нашата култура и ценности поне доколкото са успели да ги получат от училище, което прави радикалният ислям трудно достъпен за страната ни !

Ердоган за съжаление е радикален ислямист и ислямизира Турция с доста бързи темпове !

Не се заблуждаваите от показни театри!Турция и Идил са братя по вяра!А ние сме християни!Кво правим!Чакаме Русия!Квото правим винаги!На кой му пука за нас!Малки сме, крадливи и Парламента ни мирише лошо!Може би само Волен смелия националист ще се изправи гордо с дървен нож в ръка и ще се бори смело и всеотдайно за Благополучието си!!!!

251 са арестувани, а другите , къде ли са избягали ?

как ги преброиха бре браво на анадолците

Смешки....Турция ударила ИД! Как пък не. Статията трябва да е Турция удари със самолет, уби и рани 35 кюрди. Убили са те някой от ИД на кукуво лято!

Kръстина, а ти статиите четеш ли? умственият ти капацитет ми се струва че не е достатъчен да проумее международните политически взаимоотношения!

Всеки тука пише- Идил ги създадоха американците,Руснаците и Американците им продават оръжие,Катар и Саудитска Арабия ги подкрепят- това вече ни е ясно ! Няма смисъл да го дъвчем Въпросът е - как ще се спасяваме ние обикновените хора ,ако това зло достигне до България!Това трябва да е важно за нас ,а не кой ги създал и незнам си какви глупости.

трола дето слага минуси да му изсъхне пръстчето

Най-добрата ни защита е да не показваме страх пред врага и да имаме честта да го гледаме в очите когато се опитва да ни атакува !

Браво! Една хубава новина от много време насам. Време е целия свят да се обедини срещу тези изверги.

В света има 1.2 милиарда мюсюлмани 300 милиона от тях са радикални ислямисти !

За радост трудно пробиват в страната ни защото нашите мюсюлмани са възпитани до голяма степен в българската култура и традиции.

Току що прозрях ИЗХОД!Командироваме Всички политици кметове ояли се чиновници в ИДИЛ!До една година няма да има война!Всичко ще е оглозгано до кокал!Просто ИДИЛ ще фалира и ще обяви фалит!Те не са виждали такава гадна пасмина като нашите политици!Само си представете Волен с воал тацува пред група ислямисти!Хвърчат пачки и палави усмивки !Има надежда!

Добра идея! Генерал Боко Мутротиквата министър-председател на Ислямска държава.

Само една година по-късно ще има фондация "Америка за ИДИЛ" и НПО-та с идеална цел за демократизация на ИДИЛ

Пропуснал си Идилски Хелзингски комитет

Новината е по-скоро - Турция готви окупация на част от Сирия, под предлога на създаване на буферна зона за сигурност

Eто че си прав и скоро ще до-дат да окупират и теб, защото нали знаем , че тези земи са незаконно отнети от Oсманската империя като сегашният и наследник е Tурция.

в политиката няма приятели има интереси колкото и да ви е неприятна турция в случая защитава и българските интереси

дрън-дрън. Турция се гриже само за собствените си интереси. В случай Ердоган преследва свои политически цели, дори част от турците и кюрдите са срещу него.

ти си рядко просто момче казах: няма приятели следователно не го правят заради нас а заради себе си!!!! но интересите ни в случая съвпадат! простакеса

Турция защитава много български интереси. Най-много ги защитава ДПС като им ходи на гости и Лютви си отвори устата в парламента.

Шило

Интересно, ако ИД , недай Бог, стъпи в България, пак ли ще се дърляте кой ги е създал и кой ги подкрепя?

а ако падне метеорит , какво ще бъде?! Явно си човек без работа и ангажименти, щом те терзаят такива мисли!

Шило

И работа си имам и ангажименти, не ме мисли. Но наистина ме терзая. На теб не ти ли пука?

трябва да е ясно КОЙ Е ВИНОВЕН и какви цели преследва. Иначе ставаш съучастник на престъпници и проводник на техните интереси.

Това е от изключителна важност Шило! Без външна подкрепа, те нямаше да существуват и една седмица. Важно е и още как е важно, кой ги подкрепя.

РУСИЯ СТЪПИ В КРИМ, А САЩ СЕ ВЪРНАХА В ИНДЖИРЛИК!

Какво общо имал ид и Беслан? Ей промивка, на чети, бе: Преди 35 г. Джими Картър започва да финансира тайно афганистанските муджахидини

просвети ни нас тъпите какво общо има това (дори и да е вярно, макар да не е) със събитията в Беслан. ТОЧНО, ЯСНО. БЕЗ ПРЕПРАТКИ. В ПРАВ ТЕКСТ! за тези които не знаят - Белсан е в Осетия и преди 10 години имаше терористичен акт. Сега да свържем това с муджахидините :)

просто не го разбираш. Няма как нито да ти се обясни нито да ти се помогне.

Няма да се плашите,ние сме по силни от ИД

Гледам канал 1!Волен говори смело и патриотично!Как реформаторите и ДПС се били сдушили!А забрави как танцуваше само по воал за Местан!Как само преди година свали гащетата и цял народ видя що е то Еничар-доброволец!Иде ми да счупа телевизора сато ги гледам такива "'Родолюбци""

Този е с диагноза бе момче как може да го слушаш. Дори и да говори неща които очевидно изглеждат както ги казва действията му никога не са в полза на България, ДПС и Атака трябва да бъдат изхвърлени от властта със страшна сила за да се върне баланса на политическото равновесие в страната !

Кое е новината, че е започнала 10 минути атака срещу ИД или че е започнала репресии стещу кюрдите, единствените , които воюват с Ид. Турция води много мръсна политика , като подкрепя ИД която си продава горивата през турция и доволно потрива ръце от избиването на кюрдите. Да си създаваш обаче агресивен враг на границата и да настройваш 15 милионно малцинство срещу себе си не е много умно дългосрочно. Вероятният резултат от тази мръсна и рискова политика ще е вътрешни сътресения в самата Турция и война мощен и агресивен съсед, на който сами са дали сила и който в така или иначе турците с мого жертви ще трабва да гонят, щото е на тяхната граница , а не на американската , европейската или руската.

самите кюрди в Турция демонстрират срещу Ердоган, че подкрепя джихадистите, а тук рани соросоидчета пишат обратното, сякаш те са там на топа на устата и знаят повече.

що така ми се струва, че от Идея за България си се преместил в ЮРУШ... май и програмите ви бяха доста сходни, а?

На фона на тези наистина стряскащи новини нашите идиоти-продажници моля ви се обсъждат в парламента гей-браковете,вместо да се съберат и да вземат мерки за отбраната на страната

теб пък кои ще те напада? или си от подръжниците на ис

"Нещо повече все повече факти косвено потвърждават, че режимът на Путин не само подкрепя терористи, но и създава терористични организации и насочва дейността им. Чрез руските специални служби ФСБ и ГРУ се ръководят връзки с терористите, които те напразно се опитват да скрият. От една страна, те обявиха Ислямския халифат (ISIS) за терористична организация, но от друга страна доставяха на екстремистите оръжие, пари, комуникации и помагаха за водене на необходимата пропаганда. Снабдяването с оръжие се извършваше чрез режима на Асад под формата на трофеи. Оръжието, с което разполага Ислямският халифат, е предимно руско и съветско производство. Главатарите на ИДИЛ носят униформи, които много приличат на униформите, с които пристигнаха руските наемници в Украйна. Виждат се следите на един и същ терористичен руски военен магазин."

По-голяма глупост здраве му кажи!! Сирийската армия се оставяла да ги избиват за да правят доставки с руско оръжие на ид! Гагагагагааа!! Че то днес ид има повече американски танкове Ейбрамс от сащ, бе! Плениха ги от Ирак и им викат Ибрахим :)

Брей, как не са се усетили спецслужбите за това? Веднага ще им кажа да пуснат по медиите тази новина.

"руски" автомати Калашников има из целия свят - произвежда се от поне 20 страни. Така че това не е довод! Виж, всички помним кой подкрепяше опозицията в Сирия срещу Асад и ги въоръжи. Не беше Путин! ... Помниш ли Никито Младенов и останалите натовци у нас какво говореха за тях!?

това го изрових точно за тебе нещастнико, защото ми цитираш 1 от 1 000 000 и го навираш в очите на хората все едно това е общото мнение на запада. тези манипулаторски приоми Дядо Пръцо (да знам кой си), ги правеше още когато се пенкаше за псевдо партииката "Идея за България"....

"все повече факти косвено потвърждават, че САЩ не само подкрепя терористи, но и създава терористични организации и насочва дейността им." Примери - Ал-Кайда, ИДИЛ и т.н.

Браво, това ми харесва много ,защото доста не могат да го проумеят със своите празни кутии!!!

ах ти хитро селяндурче как ме усети какви ги варша стеше да пасеш кравите ... ако не бяха моите прадядовци ама аиде да си жив и здрав продаляваи да пишеш гнусотиики с кривите си прасчета *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тато нямаше ли някакви военни планове да освободим някакви язовири ако сме на зор и да се приключи и с гърци и с турци?

Имаше, обаче в тая суша се оказва, че само ще ги напоим и ще ни благодарят даже. За съжаление турците и гърците ни превзеха икономиката, сега ние сме им обслужващ персонал само.

хора имайте си едно наум ,не вярвайте на медиите и на марионетките в правителството,които ви лъжат ,че всичко е под контрол- една сутрин България ще осъмне под угроза- делят ни само 400 километра от военни действия,политиците ще си бият камшика някъде на Бахамите,тука ще стане страшно- обикновените хора нямат оръжие ,няма да могат да се защитават,мислете си как ще оцелявате ,света скоро ще се разпадне

И като света се разпадне какво ще стане според теб? Богатите държави ще си вдигнат чукалата и на марс? Тия конфликти са така от векове. Аман от психари...

МАЛОУМНИК- най-малкото ще пострадат още милиони невинни цивилни хора,деца жени и малоумници като теб,които хал хабер си нямат от политика и просто искат да си живеят спокойно

Турците показаха по-голям кураж от всички американски и западни лигльовци, които обучиха и отгледаха терористите в собствените си държави,а сега нито имат смелостта да окажат истинска съпротива на джихадистите, нито могат да се справят с бежанците от Сирия.Не смятам,че Турция е по-добре въоръжена от НАТО, но показа по-голяма смелост.

пак да цитирам Джо Байдън: "Турция, заедно с Емиратите, Катар и Саудитите, вкарваше тонове оръжие и пари за опозицията в Сирия, които се оказаха терористи" ТОЛКОВА ЗА РЕШИТЕЛНОСТТА НА ЕРДОГАН!

аз цитирам Сергей Репин: "Русия и управляващият режим отдавна използват за целите си различни радикални, сепаратистки и дори терористични движения, както на нейна територия, така и в други държави. Това се случваше и се случва в Кавказ, в републиките на бивша Югославия и в Украйна. Доставките на оръжие за криминални групировки от типа на колумбийската наркомафия и терористичните групировки от типа на ИДИЛ (ISIS) се извършват чрез посредници от Русия."

че те американците целта им е да има войни - за да печелят оръжейните картели ,те нямат мир за цел,не се лъжете

Като гледам въоръжените с калашници ми е трудно да повярвам, че само американците им продават оръжи, но хайде!

стратегическият интерес на Турция е да елиминира кюрдите, с които се бие ИДИЛ. Затова Едоган не удря ИДИЛ и отказва на САЩ базата в Индирлик за операции!

Ако някой ходжа обяви Турция за враг на исляма с тях и с нас е свършено!! От 20 години Турция не следи кой влиза и излиза в територията й!!

Бравос! Турция ударила едно село с 35 терористи и три танка ........... и това ще реши войната ли?

едно забиване на Ту-95 щеше да има същия ефект.... :) кое ще реши войната? Да се гледа от страни като Путю и да точим зъби за сделки за газ ли?

Руският народ плати най-високата цена срещу тези - Беслан. Как не те е срам, наглец!

Паисий

Бас държа, че и догодина ще има война там, и ИДИЛ, и бежанци... Всичко това са показни акции за пиар ... САЩ иска война, а не смазване на ИДИЛ.

Браво я!Руските по...ковци в Украйна бият по къщите, а пропускат танковете.Турците са по точни.Бият по танковете!

Паисий

в Украйна не летят руски самолети. Вече и украински не летят - по липса на пилоти!

Виждам минуси!Някои военен ша да е!Нема лошо!Нема и мисъл!Просто щракаме!

погледни над минусите. Какво ще правиме? И сега е късно, но после нещата ще се развиват шеметно. За кога и как да се организираме в някаква отбрана?

Иска ми се!Не че ще можем да създадем някъква отбрана!Да кажат военните дето дремят на сянка по цял ден!Да кажат политиците дето само лапат !Да каже Сидеров-смелия националист и всеотдаен ибрикчия!Аз съм беден и прост човек!

Обърнаха още една могъща мюсюлманска държава срещу себе си!Комшиите започнаха вече решителни действия срещу злото идил.Остава и Израел да се влкючи и да ги разпарчетисат на съставните им атоми!

ИДИл се подкрепя от 3-4 една "могъщи мюсюлмански държави" - Турция, Катар, Саудитите, Емиратите. Така че си жертва на пропагандата тук!

По заповед на САЩ,...РУСНАЦИ СЕ БИЯТ С РУСНАЦИ ,ИСЛЯМИСТИ СЕ БИЯТ С ИСЛЯМИСТИ.... Важното е доларЪ ,ДА СЕ ВДИГА,И хАМЕРИКА ДА Е ДОБРЕ . ЕЕЕХ,...ИНТЕРЕСИ!Ама само за едни и същи.

Ех,че аналитичен ум имаш.....другарю!

И кое не е вярно ,''демократе''

Коя точно ислямска държава нападаме, че пак не разбрах? Да не е нещо в България, че и ние май станахме ислямска държава? Да не забранят тия ислямисти гей-браковете, че това най-много ме притеснява.

Даниеле, омъжи се за мен. Ще те кледам като писано яйце, ще се хвалиш на приятелките си колко си щастлива! Е, докато не съм трезвен де, иначе ако изтрезнея може да не съм толкова любвеобвилен.