Намереното убито 15-годишно момиче в Мездра е починало най-вероятно от кръвозагуба, причинена от три прободни рани в областта на шията, съобщи пред журналисти директорът на Областна дирекция на МВР във Враца комисар Росен Иванов, цитиран от БТА.

Според криминалистите убийството е извършено около полунощ. Край тялото на детето е намерен захвърлен панталонът му. Резултатите от аутопсията ще покажат дали то е било обект и на сексуално насилие, допълни комисар Иванов.

Момичето е жител на София, но името му не бе съобщено първоначално. По-късно от ОДП-Враца съобщиха, че жертвата е Надежда Вълкова. Главен комисар Росен Иванов допълни, че вече има задържан, съобщи Дарик радио. "Имаме задържан по случая, още е рано да правя изявления, защото става дума за лични взаимоотношения. Тепърва по случая ще работят психолози", каза още Иванов.

Той посочи, че детето често е пътувало до Мездра, където е имало познати и затова не е обявявано за издирване от близките си. Иначе е живяло с майка си в София. Иванов каза още, че това е тежка семейна драма. Според жители на железничарския град жертвата е имала по-голяма сестра - криминално проявена, предаде Дарик.

Районът на градския парк е отцепен като е преустановено и сметосъбирането там, за да не се унищожат улики.

Последна актуализация в 19.15 ч.