Гражданите предлагат интервалът на движение на 7-те линии да е 30 мин, с 5- минутен безплатен гарантиран трансфер на пл. "Св. Неделя", които свързват 35 квартала с центъра, централна жп гара и автогара и Летище "София".

Транспортната услуга ще струва 4 406 572 лв. на година, а билетчето за нощния транспорт ще струва 2 лв. Той ще важи 90 минути от издаването. С него се позволява неограничен брой прекачвания. Предложението предвижда и карта за градски транспорт с включен нощен за 55 лв.

"Нощният транспорт ще създаде за София множество нови възможности, променяйки начина, по който хората живеят и се придвижват, но и начина, по който фирмите избират да работят. Подобрената мобилност ще направи София комфортно, модерно и вълнуващо място за живеене, работа и посещение, така че все повече хора и фирми да дойдат и инвестират или харчат тук своите пари", посочват от сдружение "Спаси София".

Пускането на нощен градски транспорт е една идея, която Столична община се опитва да реализира от няколко години. Центърът за градска мобилност е започнал проучвания за възможностите за въвеждане на услугата.