Киселчовецът Асен Узунов паркирал пред лечебното заведение и казал на дежурните готвачки, че преди да докара тиквите, които дарява на болницата, е говорил с домакинката и организатора по прехраната, съобщава информационният портал "Смолян Днес".

Готвачката Шинка Кавалджиева помислила, че става въпрос за един-два чувала и викнала колежката й да ги стоварят. Жените се втрещили, когато към входа на кухнята паркирала препълнена с тикви УАЗ-ка, които те трябва да свалят и пренесат. Към два часа им отнело да приберат дарението в склада. Мъжът не бързал да му правят протокол и да теглят продукцията. Но помолил като дойдат с камерите да снимат, да му се обадят, та в Киселчово да му видят тиквите.

„Тикви!? -Тикви. Каквото има, от това ще сготвим храна! Криза е." – така коментираха готвачките дарението, но повече се радват на картофи, защото повече манджи стават. А от дара на Узунов смятат да сготвят тиквен пай за децата, баница с тиква, пюре от тиква и варена тиква, поръсена със захар (без захар за диабетиците). Една част смятат да дарят на детските градини и кухните на домовете.