Ще бъдат проведени повече от 20 търга за продажба на движими и недвижими активи на длъжници. Ще бъдат предложени и над 200 недвижими имота - сгради, апартаменти и земя, съобщиха от приходната агенция. Обектите са в цялата страна, но собствениците им са били регистрирани в НАП-София.

Вече е обявен търгът за малка бензиностанция във врачанското село Хърлец. Началната й цена е 30 000 лв., като в офертата са включени и дворно място от 1 декар, търговски обект и намиращите се в имота вещи и съоръжения.
Обявен е търг и за газостанция в Козлодуй. Наддаването ще започне от 50 000 лв., но спечелилият търга купувач ще се сдобие и с дворно място над половин декар и офис сграда.
За 164 800 лв. ще се продава шивашки цех от 512 кв.м., заедно с прилежащите 347 кв. м земя в Сандански.
Сред предлаганите имоти има и фурна със застроена площ 384 кв. м в Кюстендилското село Трекляно, която се продава за 9 680 лв.
На търг ще бъде продавана и административна сграда в столичния квартал "Надежда", чиято площ е 312 кв.м и се предлага за 90 800 лв.

Любителите на голфа могат да участват в наддаването за 3 дка земя в землището на Разлог, в близост до голф игрището. Началната тръжна цена е 162 739 лв.
Сред предлаганите имоти са и апартаменти в Бобов дол, свинарник в Копривщица, мелница в село Челопеч, земя в Симитли, Гоце Делчев, Нови Искър, в софийските села Яна и Гайтанево, в Старо село - Радомирско и други.

Подробна информация за имуществото, което НАП продава, може да бъде намерена на интернет страницата й www.nap.bg. Над 14.5 млн. лв. са постъпили от началото на годината досега от продажба на активи и конфискувани стоки и от просрочени глоби, наложени от различни ведомства. Сумата е с 9 млн. лв. повече от събраното през същия период на миналата година, отчитат данъчните.

Неотдавна НАП обяви на търг и имоти на несебърския наркобос Митьо Очите.