Мъжът продължава да е в много тежко състояние и с опасност за живота, съобщиха от Военномедицинска академия, където се борят за живота на Стаменов.

Ивайло Стаменов бе прострелян на улица "Дунав" в близост до кръстовището с ул. "Московска", докато шофираше личния си автомобил - джип БМВ Х3. Сигналът за стрелбата бе подаден около 8.40 ч. вчера сутринта. Данъчният шеф е бил причакан и прострелян от упор на метри от входа на детска градина.

Стаменов бе транспортиран до ВМА от екип на Спешна помощ. Той е прострелян два пъти, като има поражения в десния бял дроб и големите кръвоносни съдове в областта. 

При първата операция след приемането му в лечебното заведение на простреляния са прелети 16 сака кръв и плазма, но въпреки това мъжът е бил в хеморагичен шок. Снощи се е наложило данъчният шеф отново да бъде вкаран в операционната, като са му направени още преливания на кръв и плазма, както и тежка медикаментозна поддръжка на жизнените функции.

Издирването на извършителите на стрелбата продължава. До момента от стрелците няма и следа. Не е ясно и как са избягали от мястото на покушението - с автомобил или пеша. 
Столичната полиция разследва всички възможни версии - от личен мотив до стрелба, свързана с работата на Ивайло Стаменов.