Според гражданите по този начин ще отпадне защитата на зелените зони. Протестът е насрочен за 14 ч. днес пред сградата на Народното събрание, съобщи телевизия "България он ер".

Хората са притеснени от факта, че ако готвените промени, които вече са приети на първо четене влязат в сила, ще се влоши качеството на живот в столицата, а от малките градинки в междублоковите пространства няма да остане и спомен.

"С общи усилия искаме да изразим несъгласието си към проектозакона ЗИД по ЗУЗСО, според който защитата на зелените площи в цяла София пада. Също така се обявяваме против зоната за високо застрояване, в която няма да има ясни правила за озеленяване, кинт, плътност, еко оценка, анализ на трафик и обществено обсъждане", посочиха протестиращите.

Недоволните граждани неслучайно са избрали мястото за провеждане на протеста. Днес Народното събрание ще бъде домакин на работна среща-дискусия по проекта на доклад за второ гласуване на промените в Закона за устройството и застрояването на Столичната община.