Протест в София срещу презастрояването

Жители на столичните квартали "Младост" и "Дружба" излизат на протест срещу презастрояването в София и внесените промени в устройствения план на общината.

Обратно в новината

Коментари - Протест в София срещу презастрояването | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо не наложат мораториум върху строителството в София?И цялата тази измет,която се влачи тук включително и разните там депутати ,шефове на агенции и т.н.,които влачат като свински черва цялата си рода в София, да ходят да живеят някъде към Кремиковци, Ботунец .Защо всичко живо се бута в южните квартали, които така отвратително се презастроиха и съсипаха от всичките тези парвенюта.

Кмет, гл.архитект са от провинцията, насадени от партията, така че изход няма!

А-а-а-а-а! ПП "ГРОБ"! Да-а-а!

Фандъка незнам защо още носи -ова след името си. Видяло се е, че иска да прави анадола тука и да живеем като в индйски катун. Пордължават да си я избират хората, значи й се кефят! Тука и хиляди лв да взимаш, си оставаш в безправния катун, изхода е ясен!

Има грандиозни планове да по-натаъшно застрояване в"Младост"и "Дружба".Посоката е ясна-към поляните посока Горубляне и надолу по "Цариградско".Специално за "Дружба"иде реч за 28 хил.кревата! И в момента трафикът в час пик е "Сървайвър".А после?А зеленина?Паркове?Въздух,отдих?

И ЧЕРНОМОРИЕТО, НА РЕД СА И ЗЕЛЕНИТЕ ПЛОЩИ НА СОФИЯ!

бетонирайте и застроявайте че зимата е по уютно на тясничко е и по топло.... накрая като затапим навсякъде направо ще почнем да се гушкаме.....

Главните архитекти ще смажат въжето!

Докът не се въведе отново смъртната присъда за политик ще е така ...

Само изчакайте да ви уплътним, а после, че ви натресем и цветна зона за да моете да си паркирате и да не виете!!!!

тази снимка??? отивам на очен!

Докато половин България не се пресели в София, ще е така. Дано не дойде момент, когато няма да има и вода за пиене.

Кой велик демократ премахна софийското жителство ?

Стига с това жителство бе, пундьо! Това да не ти е комунизма, жителство ще ми въвежда глупака. Можеш да живееш и да работиш по цял свят, а в собствената си държава не можеш да избереш къде да живееш. Кой отне и съсипа поминъка на хората в провинцията? Докато всички европейски и прочее пари се изсмукват от София така ще бъде.

Мафията от строителите и общините "ке падне" както е казал народния поет.

Прекомерната плътност на застрояването е и причината за мръсния въздух.Блоковете спират движението. Защо навремето когато София се отопляваше само с въглища нямаше мръсен въздух ? Защото беше 500 000 души и такива застроявания на улици по които не могат се размина 2 файтона се вдигнаха мутренски сгради до 6 етажа в стил цигански кич.

Много сме малко и е жалко. Иначе на маса и в кварталния супер много приказки , много...Особено колко си плюе срещу кметицата на Младост, но КОЙ ДРУГ се опълчва срещу системата, кой. Къде се великите ни родолюбиви, модерни архитекти и надзорници, които реално знаят за какво иде реч??? Те са тези които виждат и участват в погазването на законите, НО мълчат и си траят ...за пари. А иначе всички се джижим на общия път.

малко сте? е нали "презастрояването"? празни ли са тези презастроените места? Това вече си е повод за протест! "Срещу презастрояването което не се използва" Или се използва, т.е е пълно с хора? значи не сте малко?

При Софиянски беше бум на строителство между блоковите пространства.ФАНДЪКОВА НЕ НАМАЛИ,А УВЕЛИЧИ СТРОИТЕЛСТВОТО. А КЪДЕТО СЕ ПОСТРОИХА НОВИ КВАРТАЛИ НЯМА НИКАКВА ИНФРАСТРУКТУРА.Е ТОВА АКО НЕ Е МАФИЯ,КАКВО Е. Герб се оказаха продължители и още по алчни от комунистите.Намалете темпото на кражбите,последен мандат ще ви бъде,гласувал съм за ваз

Съюз на Архитектите в България! Докато професионалистите мълчат, профаните ще си развяват байряка!

Ако решат да построят метро или училище в някой от новите квартали, от крайните веднага възроптават - да са гледали като купуват, казват те. ОК така да бъде, но тогава ще трябва да затроим градинките. Няма ли доведена инфраструктура някъде на голи поляни с ПУП, където да се строи, няма как да спре строителството в зелените площи на ж.к.-та. Това са частни имоти и са неприкосновени по конституция. Единственият пазарен вариант е да има по-аптетитни места в града, където да се строи.

Не е само София.... Във Варна е същото! За 27 години я оср*ха тотално ! А каква Варна беше преди години.... Днес не можеш да се придвижиш,да паркираш,камо ли да живееш... ГЕТО !

като каза варна.. ти оня с 2000 евро заплата "в варна" ли си? сещам се за дубай, така тако те гледам. И на тях им беше презастроено, па си изнесоха къщите на изкуствни острови от пясък в морето.. дааа решения има

Ами...живея с многократно по-малко от тези 2000 евро/мес.,само на 20-на км.от ,,ГЕТО"-то,в къща,с двор зеленина,а бетонната лудница оставих на селянията ,която се довлече от къде ли не....само и само да е във...Варна !

Ами то е ясно, че докато цяла България не се пренесе в София, няма да мирясат всички мераклии... Нормално и типично за бедните държави. Хората от провинцията нямат вина за това те просто се борят за оцеляване Въпросът, обаче е, КЪДЕ ще се застроява! Софийското поле е голямо - който толкова иска да "инвестира", да го прави, например в посока към Кремиковци, защото ТУК вече НЯМА МЯСТО за всички желаещи... Трябва да има някакви граници на алчността и безочието! Но това, може да стане, чак когато станем гражданско общество и има масова, организирана непоносимост и отпор, към всички такива прояви на наглост и потъпкване на всякакви норми и правила... За сега обаче сме все още далеч от това, защото сме си все още стадо овце, управлявани от Овчаря...

Къде са зелените да протестират?

Е, как къде?! В Банско, да мяукат срещу Цеко Минев - за това им е платено... за сега! ;-)

в 18,30 пред МС да протестираш и ТИ!

Улица Феникс Каниц. в Хиподрума, има три паркинга на улицата винаги празни. има и малко зелено кафява площ, която винаги е претъпкана от ръждилници на четири колела, поддържащи калта и разнасяйки я в района, това по документи е градинка и по никакъв начин не може да се отнемат правата на ползващите я шопари защото е част от битието и традициите им. Почти в цяла София понятието за градинка е подобно. Фандъкова от както с е появила, горепосочените схеми поне пет пъти ги е увеличила, при това положение по добре да ги застроят отколкото да се превръщат в сметища за скраб,

Проблема е, че чиновниците няма от кой да вземат рушвет за градинка или парк. Иначе начини има колкото искаш. С много малко средства подобни места могат да се направят недостъпни за МПС.

И ако все-пак някой поиска да направи поне малко. Давам една идея.Който има собствен гараж за автомобила да бъде частично освободен от данъка за МПС. Защото не-само плаща данък и за гаража си, но и не задръства улиците. Не вярвам да ме чуят, но пък полека-лека може някак да се подхване идеята.

аз пък, предлагам, който няма червена етернитова козирка на терасата на 8-мия етаж да плаща по-голям данък, защото аз (имам червена етернитова козирка) вече съм си я платил, и за майстори плащах. Така по-малко замърсявам въздуха, защото козирката спира цигарения дим. Яко а? гараж имал нашия...

А ако трябва да се разминаваш по половин час, защото уличките са същите, а на мястото на бившите къщи има термитници с по 30 и повече апартамента, чиито автомобили са по улицата? По този начин ще се стимулират строителите поне да правят гаражи за апартаментите. А и от къде на къде аз например трябва да плащам данък за това, че имам двор или гараж и не задръствам улицата, а други ще ползват безплатно общинска площ за паркиране. Като при това създават непрестанни проблеми и рискови ситуации. Ако имаш парко място пред блока, което не задръства улиците, това също е решение.

Прав е. Хората с гаражи ползват по-малко улицата, защото не заемат паркомясто. Аз нямам гараж, но съм съгласен. Престанете да гледате по бай Ганьовски и мислете кое е добро за всички.

Боковците българоубийци отдавна са за смяна и затвор.

Факт е, че презастрояването носи печалби на маса корумпирани чиновници, партийци от разни цветове и строителните фирми, които също са не на случайни фигури. Презастрояването е основна причина, както за замърсяването на въздуха, така и за рязко влошаване на жизнената среда. Инфраструктурата изобщо не отговаря на жилищното презастрояване. Цели кевартали от блокове-термитници никнат на места, където е имало зелени площи, дворчета и къщички. Автомобилите на новоселенците задръстват улиците и вече в много квартали елементарното разминаване е проблем. Софийското поле е затворено. Ние не сме на морски бряг или някъде в степта за да има постоянно пречистване на въздуха. Всяко нещо има предел. Отдавна трябва да се сложи точка на безконтролното строителство и бетонирането на всяко късче земя. Но аз съм абсолютен песимист, защото алчноста у нас е много по-силна от разума и съвеста. И това особено важи за политиците и чиновниците.

Блок върху блок и цветни зони за паркиране!

Стига вече.

Протеста трябва да е за пренаселването на София!

Много е лесно - да платят градинките и тогава ще правят там каквото искат. Дотогава -има си Устройствен План и ще се спазва. И ако някой си въобразява, че в столичен град може да си позволи плътност на застрояване като на село - мноого греши.

В общия случай тези градинки са върнати по схема въпреки, че бившите им собственици са били обезщетени навремето с жилища. Та на алчността трябва да се сложи край, а как може да стане това като се забрани застрояването в градинки, а си останат во веки веков площи за озеленяване.

Хитрата лисичка Хитра е лисичка, нашата кметичка. Подписи не слага. Тъй и по-приляга. Как да барнем в крачка с герберската пачка, тази мила птичка, столична кметичка? 23.04.2014г.

Да да, искат да хванат в крачка кметицата на Младост, която е ничия, но защитава поне на думи зелените площи. За съжаление момата едва ли ще може да се бори дълго с машината. Трябва подкрепа хора !

Начините на борба с беззаконието отдавна са измислени. Хващаме един инвеститор или собственик на строителна фирма, заливаме ги с катран и след това хубаво ги овъргаляме в птичи пера и ги пускаме да си ходят да се мият. Каквото на морето и в планината, такова и в големите градове. Човешка алчност за пари.

Това е мероприятие на първо място за общинари.

Реституция в реални граници! СДС! СДС! СДС! Кой не скача е червен!!! А сега, мрете в гетата, дебили!

Парите и алчността нямат спирачки. Кв. Младост е пре, пре пре, бетониран.

знам едно място кудето не е залято от бетон - село горно нанадолнище. Ама подозирам, не би живял там, щото няма улици, магазини, далеко е от там където работиш, няма болница... седи сега в бетона и трай

Много малко протесиращи.... Собствениците на земи от Горубляне бяхме повече при протестите срещу измисления източен парк. Не може да ни отчуждават земите срещу недостатъчно заплащане ! Ние имаме право даа живеем там където сме имали фамилни земи и и имаме нотариални актове

Хайде стига бе дявол. Вземи земите и си ги сей, и жъни. А не да ги продаваш за строеж. А какво си получил преди промените?

Ako не бяхте прекалено алчни олигофрени, всичко щеше да е о.к. Само ниско строителство и България щеше да е градина. Апартамент в България означава място в общежитие, а не дом.

аз си имам градинка на коятo плащам данак моя си е и ще правя с нея каквото си поискам а че това некви селяни си купили жилище и искат да си развеждат там миризливото си куче сори

Частни и инвеститорски интереси.Обществените интереси....да си гледат работата. В София вече не се диша.Инфраструктурата изобщо не отговаря на пренаселението и презастрояването.Пълен хаос.

Странно, че протестират само Младост и Дружба. Къде са идеалния център, Лозенец, Ив.Вазов, Зоните, Редута, Гето Милев, Изток?

И там стана пълна кочина, но явно хората в Младост и Дружба са по-будни и имат гражданска позиция.

Те вече всички градинки са частна собственост на селяни не идвали в столицата. Сега като си прокарат закончета на градинката на бул.България няма да им пречим на небостъргача и така...

В желанието за бързо и лесно забогатяване една шепа хора ни съсипват живота. Дори и закъснели трябва да се борим срещу пишман бизнесмени и месната управа. Много прах трябва да изтупаме от тях. Заедно можем повече . Ние сме прави и няма да се дадем вече.

Браво! това трябваше отдавна да стане. Повече никакво застрояване. Това скапва града, въздуха, паркирането и т.н.