Летището обаче няма да изпита затруднение от увеличения пътникопоток. Това обяви пред БНР изпълнителният директор на аеропорта Владимир Рапонджиев. 

 

„Официалните делегации и гости ще минат през правителствения ВИП, а останалите участници в срещите - през Терминал 2, където са организирани две информационни гишета за европредседателството. На тях доброволци ще дават необходимата за гостите информация. За редовните пътници няма да има промяна в организацията на работа на летището“, допълни той. 

 

„Съветвам ги, както и досега, да съблюдават техническото време, което сме изписали на нашия сайт. Да идват минимум 2 часа по-рано, за да могат спокойно да преминат чекиране, проверки за сигурност, паспортно-граничен контрол“, каза още Рапонджиев. 

 

Той допълни, че летището предлага безплатен интернет и места за зареждане на електронните устройства. „Имаме бизнес салони, които по качество и по услуги не отстъпват дори и в центъра на ВИП залите, където може да има кетъринг, има и информация, имаме комуникационни центрове, където човек може да ползва интернет и каквото е необходимо на пътника да се чувства комфортно“, разкри още шефът на аеропорта. 

 

България и София ще се рекламират пред гостите за европредседателството и като туристическа дестинация още от летището.

 

Припомняме, че вчера и днес на Летище София бяха подадени сигнали за поставени взривни устройства. След извършени проверки такива не бяха открити.