Това заяви днес пред Апелативния съд във Велико Търново учителката по български език Поля Даскалова, подсъдима за банков обир, съобщиха Дарик радио и bTV.

На 15 март 2010 година дегизирана с перука, очила и детски пистолет Поля Даскалова заплаши три касиерки в офиса на ПроКредит банк в Плевен и ги принуди да й дадат наличните пари - около 22 000 лева. Обирът бе  записан от охранителните камери на обекта.
В края на ноември 2010 г. 37-годишната преподавателка по български език и литература от Славяново бе осъдена от Окръжния съд в Плевен на година и половина лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.

Днес Даскалова беше изправена отново пред Апелативния съд във Велико Търново след протест на прокуратурата. Обвинението поиска ефективно наказание или удължаване на изпитателния срок.

Обвиняемата и защитата изложиха аргументи, които, според тях, не могат да изменят присъдата.
"Не само съжалява, ами ако не е била тя да им покаже на снимката, че е тя, просто изобщо нямаше да я разкрият, аз ви го казвам. Тя е била с друг цвят перука, с друга прическа, с други очила. Завела ги е и палтото им е показала, и дрехи, и всичко", заяви адвокатът Антоанета Константинова.

Апелативният съд във Велико Търново ще се произнесе до месец по присъдата за учителката.