На 23 април 2011 г. - Великден - Данаил Георгиев прегази Красимир, Яница, Гошо, Евгени, Трифон и Мелин - и ги уби на място, а други двама - момиче и момче, бяха тежко ранени.

Данаил, който е карал автомобила "Опел Вектра" в нетрезво състояние, е лишен и от правото да шофира за срок от 15 години.

Подсъдим по делото е и 20-годишният му братовчед Живко Желев, който му е предоставил колата. Върховните магистрати потвърдиха и неговата присъда - 7 години затвор и 10 г. лишаване от право да управлява моторно-превозно средство.

Двамата братовчеди ще излежат наказанията си в затворническо общежитие.

Според Върховния касационен съд, не могат да бъдат пренебрегнати смекчаващите обстоятелства: младата възраст на всеки от подсъдимите, добрите им характеристични отзиви в обществото, чистото им съдебно минало и проявеното от Живко Желев разкаяние за стореното и демонстриран стремеж да повлияе върху неразумното ускоряване на автомобила преди инцидента.

Аз с това ще си умра. За мен животът е свършен. Аз просто съществувам, не виждам каква е тази държава, в която няма справедливост”, коментира майката на загиналия Гошо - Славка Митева, цитирана от Нова телевизия. 

За да има по-малко жертви на пътя, родителите на загиналите младежи настояват за законодателни промени, с които причиняването на смърт след алкохол и с висока скорост да бъде причислено към умишлените престъплнения.

През април м.г. почернените семейства обявиха, че ще заведат дело срещу България в Страсбург, ако "убийците на децата им не получат справедливо наказание".