Минаха двете тежки години и вече сме от светлата страна на тунела, подчерта Дянков, цитиран от КРОСС.
Според него с 10 процента за следващите две години могат да се увеличат доходите и това ще е доста повече от това, което получават румънците. И следователно до края на мандата ще сме по-богати от средния румънец.

Той акцентира върху действията на правителството в определени области. Магистралите, нови музеи и новата спортна зала са неща, които ще оставим след нас, посочи вицепремиерът.

Дянков призна, че има и грешки, включително и кадрови, но според него, това е нормално при едно младо правителство.

Много по-голяма прозрачност има вече в решенията на правителството, подчерта той. Вече започваме да вдигаме доходите и можем да си позволим политика в това отношение, смята финансовия министър.

Определено мислим за втори мандат
, подчерта Симеон Дянков.
По думите му, са необходими поне два мандата, за да се постигнат целите, поставени от кабинета.
Дянков заяви още, че е доволен от поста си на финансов министър. Митниците вървят добре, каза той.

Във връзка със скандала за даренията в МВР вицепремиерът коментира, че не би приел дарение от фирма, която проверява. Той посочи, че МВР е с най-големият бюджет в момента.
Добре е пари от съмнителни дарители да се върнат, смята Дянков.

Не съм арбитър, за да кажа дали е морално парите да следват депутатите, но е законно. Така е прието, посочи финансовият министър по повод друг скандал - за разпределението на партийните субсидии. Той заяви, че вчера е разбрал за допълнителните средства, получавани от народните представители, но след проверка и това се е оказало законно, макар че, според Дянков, не е нормално депутат да взема повече пари от министър или министър-председател.
Яне Янев от РЗС заяви вчера, че депутатите заработвали по 5000 лева чисто на месец.

Искам да направя много трудно вдигането на данъците за в бъдеще, коментира финансовият министър по отношение на Пакта за финансова стабилност, обсъждан в парламента.