Берлускони ще бъде съден за секс с непълнолетната проститутка Руби и за злоупотреба със служебно положение, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
 
Клуни е предложен за свидетел от защитата на Берлускони, заяви за Франс прес, адвокат, запознат с досието. "Предложихме като свидетели между другото Джордж Клуни, но също и министрите на външните работи, на равноправието и на образованието Франко Фратини, Мара Карфаня и Мариастела Джелмини", допълни адвокатът. "Подготвихме списък със 78 свидетели, сред които има и италиански шоу звезди", добави източникът.

За пример той посочи италианската шоу гърла Белен Родригес, която неотдавна беше водеща на фестивала в Сан Ремо заедно с официалната приятелка на Клуни - Елизабета Каналис. Последната също фигурира в списъка на защитата. Причината Клуни и Каналис да се озоват в този списък е, че Руби твърди, че е ги е видяла на една от вечерите в премиерската вила в Аркоре, край Милано.

Фактът, че защитата предлага даден свидетел, не означава, че съдът автоматично ще го приеме. Съдиите могат да решат, че показанията на този свидетел няма да имат значение за хода на делото, отбелязва Франс прес.

Делото срещу Берлускони ще се гледа от съдебен състав от три жени в Милано. Според прокуратурата на Милано Берлускони е правил секс срещу заплащане и срещу подаръци с непълнолетната мароканка Руби по време на 13 нейни гостувания в премиерската вила в Аркоре. Това е станало в периода 14 февруари - 2 май 2010 г. И Берлускони, и самата Руби отричат да са имали подобна връзка.
 
Берлускони освен това твърди, че е настоял мароканката да бъде освободена от полицията, след като била задържана за кражба, защото мислел, че тя е роднина на бившия египетски президент Хосни Мубарак. Тази намеса, според миланските прокурори, е била проява на злоупотреба с властта от страна на премиера.

"Въпреки че съм палавник... 33 момичета за два месеца ми се струват прекалено много дори за 30-годишен (мъж)", каза наскоро 74-годишният Берлускони пред близкия до левоцентристката опозиция вестник "Република".
Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на 3 години затвор за наемане на проститутка.