Видеото, което е качено в YouTube, пресъздава дуел между Станишев и Първанов. 

Румен Овчаров, Румен Петков, Михаил Миков, Корнелия Нинова и Антон Кутев са в ролята на секунданти, облечени като руски аристократи. И самият клип е на руски език.

Овчаров се обръща към Станишев: "Като оскърбен, вие стреляте първи". Той обаче отстъпва правото си. Първанов се прицелва и вижда главата на Станишев като архар, но не улучва. След това Станишев се прицелва и се появява надпис: "Я не архар, дорогой! 48-и конгрес на БСП. Битката за левицата".

Засега не е ясно кой е автор на видеото.

Напрежението между лидера на левицата и бившия президент се засили, след като вторият обяви намерението си да се кандидатира за поста и отправи критики към сегашното управление на партията. Станишев пък обвини Първанов, че цепи БСП и не се е разграничил достатъчно от ГЕРБ по време на предизборната кампания. Словесната предконгресна престрелка продължи в последните дни. 

Скандалът около това дали Георги Първанов е убил архар се разгоря през 2008 година, когато бе съобщено, че той е участвал в бракониерски лов по време на посещението си в Узбекистан. Информацията бе разпространена от кореспондента на сайта ferghana.ru в Ургенч Сергей Наумов. Журналистът Сергей Ежков също потвърди тези данни в интервю по телефона за базирания в Лондон сайт kafene.net.
Самият Първанов многократно отричаше да е убивал защитеното животно.
Това беше потвърдено след проверка на парламентарната антикорупционна комисия по сигнал на природозащитник миналата пролет. Тогава депутатите заявиха, че президентът няма трофей от архар, че другите му трофеи са регистрирани според закона и че няма данни да е поемал ангажименти към спонсори на ловното му хоби.