Според сръбски медии мажоритарният собственик на КТБ бил забелязан в Парачин, на 160 км от Белград, където притежава стъкларски завод, пише сръбското радио b92, цитирано от "Фокус".

Цветан Василев свободно се разхожда из Парачин, преди десетина дена е посетил завода си там, пише и вестник Blic.

Въпреки че България е издала международна заповед за издирване, която Сърбия е длъжна да изпълнява, той все още не е арестуван”, коментира изданието и посочва, че неговият адвокат също потвърдил, че Василев се намира в Сърбия.

Преди два дни адвокатът заяви, че той е в Белград и не се крие, искал дори да се върне у нас, но само ако бъде отменена заповедта за ареста му.

Министърът на вътрешните работи Небойша Стефанович заявява, че няма информации Василев да се укрива в Сърбия, цитира го радиото.

„Никой не ми е поставил подобно питане, нито ми е дал такава информация. Но, ако има международна заповед за издирване МВР има задължение да сътрудничи”, казва той.

Сърбия е ратифицирала Европейската Конвенция за екстрадиция.
Прокуратурата в България вече обяви, че издирването на Цветан Василев е от компетентност на сръбските правоохранителни органи и сръбският съд е единственият компетентен да се произнесе за екстрадиция.

Премиерът Георги Близнашки заяви вече, че България ще обсъди възможността да се обърне към Сърбия с искане за екстрадицията.
Той обаче призова банкера да се прибере и да съдейства на правосъдието за изясняване на истината около банката, "където самият той е инвестирал много средства и където са заложени толкова много големи интереси".

Софийският градски съд ще заседава утре по искането на адвокатите на банкера да бъде отменено разпореждането за ареста му.