Повод за уволнението е скандален пост, който стюардесата на „Аерофлот” Екатерина Соловьова пуснала в „Туитър”.

„И какво, суперджетът се разби?! ХАХАХА! Скапана машина! Жалко, че не беше на „Аерофлот”, щяха да станат с един по-малко, а може и обратно да ги продадат на някого!”, гласяло съобщението.

Руският самолет „Сухой Суперджет-100” изчезна от радарите по време на демонстрационен полет над индонезийската столица Джакарта на 9 май. По-късно отломки от самолета бяха открити в района на планината Салак. На борда е имало 46 души, като всички са загинали при инцидента.

Индонезийската Агенция за кризисни ситуации съобщи, че спасителните екипи са открили телата на 14 от пътниците, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Спасителите се доближили на 50 метра от останките на самолета, който се разби в трудно достъпен стръмен склон на планината Салак на остров Ява. Според индонезийски средства за информация спасители с вертолети успели да намерят опашката на самолета, около която се виждали и множество по-малки отломки.

Същевременно вестник "Джакарта пост" съобщи, че договорът за доставката на 30 руски самолета „Сухой Суперджет-100” на индонезийската компания „Картика Еърлайнс” най-вероятно ще бъде замразен, предаде "Фокус".

През 2010 г. „Картика Еърлайнс” сключи договор с руската компания „Граждански самолети Сухой” за доставката на 30 „Сухой Суперджет-100”, като сумарната им цена към датата на сключване на сделката се оценяваше на почти 1 милиард долара. Доставката е планирана за периода 2012-2015 г.

По данни на изданието първите самолети трябваше да бъдат получени през септември тази година. Представителят на индонезийската компания заяви, че за момента се очакват резултатите от разследването на самолетната катастрофа.