Той е съпричастен с убийството на великотърновския адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

Вълев е замесен и в побоя над Лупов през 2008 г. и с палежа на колата му, уточни министърът.
Петър Лупов е бил адвокат на Вълев. Той защитаваше в съда интереси на акционери на бившата "Тракиябанк", предявили искове към вече бившата банка "ДЗИ".

Вълев е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Акцията по ареста му е проведена от служители на ГДБОП и ОДМВР-Шумен, под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен.

52-годишният бизнесмен е собственик на един от най-големите туристически комплекси в Арбанаси - "Извора", на други хотели и ресторанти. Той е президент на ФК "Локомотив" Дряново.

За убийството на Рачев и Лупов подсъдими са още задържаните при акция "Килърите 2" Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Васко Кеца и Янко Попов-Туцо, смятан и за поръчител на смъртта на Юри Галев.

Преди време за Вълев се появиха информации, че е организатор на "Килърите" и е поръчител на убийствата на Лупов и Рачев.
 "Никога не съм се крил, който иска да ме намери, винаги може да ме намери", заяви тогава той пред в. "Стандарт" и уточни, че полицията не го е търсила. Не съм поръчвал убийството на никого, каза бизнесменът пред Дарик радио.