Лидерът на партия РЗС Яне Янев не уточни откъде има тази информация, но показа документа.

Това е поредна атака на РЗС срещу Фидосова, неотдавна от партията разпространиха запис на неин разговор с Ваньо Танов.

Днес от РЗС заявиха, че очакват отговор за кой имот й е плащан такъв наем и вярно ли е, че тази сума не е декларирана в данъчната й декларация за 2007 година.
Тази сума заради договора за почистване на София ли е и това ли е начинът, по който ГЕРБ набират средства преди избори, попитаха още от партията. (Договор за почистване на столични райони "Титан" има от март 2009 г. - бел.ред.)

От РЗС поискаха премиерът Бойко Борисов да каже дали знае за такава транзакция, както и ще се самосезират ли ДАНС и прокуратурата за "този очевиден акт на пране на пари и незаконно финансиране на политическа партия?"

"Това, което разбрах от медиите, е, че днес отново случайно, и разбира се анонимно, при Яне Янев се е появило, забележете, ксерокопие от платежен документ на някаква фирма, на което фигурирало написано и моето име", коментира самата Искра Фидосова по-късно, цитирана от пресценетъра на ГЕРБ, на който се позова "Фокус".
"Смятам да се поздравим с появата на българския Дейвид Копърфийлд – Янето. Това е човекът, от когото можем да видим всякакви фокуси, сглобки, евтини номерца. След като бях обвинена в какви ли не демонични действия, влючително че съм изнасилила един от подопечните му, следващия петък очаквам да ме изкарат канибал, вещица", заяви още депутатката.

Тя подчерта, че повече няма да влиза в обяснителен режим на хора, които фалшифицират подписки с личните данни на починали и емигрирали хора.
"Няма да се занимавам с кукли на конци. В България има компетентни институции, в чиято прозрачност и безпристрастност аз съм убедена, и те са тези, които ще кажат нарушавала ли съм закони или не. Едва ли остана човек в България, който да не е разбрал как едно момче, което тръгна от хвърлянето на димки в партийните зали, се превърна в някакво жалко подобие на политически Франкенщайн", казва още  Фидосова.

След изнасянето от РЗС на записа, в който Фидосова се интересува от назначаването на нов началник на митницата в Лом, тя беше категорична, че разговорът е монтаж от различни нейни разговори с Ваньо Танов. Самият служител на митниците потвърди, че Фидосова никога не му е обещавала подкрепа, защото дори не се познават.