Преди началото на днешното заседание на ВСС той заяви пред членовете му:

"Ако не се направи необходимата проверка на всички факти, ако се съсредоточим само върху това дали става дума за разговор между две жени, ако става дума само за това, че записите са незаконни и се игнорира съдържанието, което е по-важното и което иска от нас обществото, съответните въпроси ще останат без съответните отговори", заяви той пред членовете на ВСС преди днешното заседание.

По думите му Етичната комисия, която започна проверка, трябва да свърши своята работа и тогава случаят може да се отнесе на много по-високо ниво. Според него обаче е необходима публичност на проверката.

Вчера Етичната комисия изслуша бившата шефка на Софийски градски съд Владимира Янева, но въпреки предложението това да стане публично, мнозинството от членовете решиха медиите да нямат достъп. Мотивът беше, че така другата участничка в разговорите - съдия Румяна Ченалова, чието изслушване предстои, нямало да разбере какво е казала Янева.

От адвоката на Янева обаче се разбра, че тя не си спомняла да е водила такива разговори и ги смята за манипулирани, докато в същото време Ченалова потвърди пред журналисти, че е имало такива, но отрече тя да ги е правила. Това допусна лично главният прокурор Сотир Цацаров.

След заседанието от комисията отказаха да отговорят на въпросите на журналисти. Стана ясно обаче, че никой не е питал Янева дали е разговаряла с премиера Бойко Борисов, нито дали разпознава гласа на мъжа на тези записи. За сметка на това са я питали чие е кучето, което се чува да лае на записите.

Както вече е известно, в тях Янева, която вече е подсъдима по делото "Червеи", разговаря с Ченалова за свои срещи и телефонни разговори с високопоставени лица в съдебната власт и в държавата, които се опитват да ѝ помогнат.
Един от тях - главният прокурор, отрече премиерът Бойко Борисов да го е притискал да "опраска" Янева. Самият Борисов пък неглижира записа с думите "две каки се събрали и си говорят".