Според Ройтерс това е първият признак, че безредиците, обхванали от три дни Лондон, се пренасят извън британската столица, предаде БТА.

Междувременно днес поне една сграда бе опожарена в южния квартал на Лондон Пекъм, няколко сгради бяха подпалени и в южното предградие на столицата Кройдън, съобщиха телевизионни канали. На други места в Лондон също бяха подпалени сгради и автомобили.

Младежи влязоха в сблъсъци с полицията, като замеряха полицаите с бутилки. Въпреки засиленото полицейско присъствие органите на реда засега не успяват да пресекат насилието, понеже вандалите координират действията си чрез мобилни телефони и социалната мрежа Туитър, отбелязва Ройтерс.
 
Британският премиер Дейвид Камерън прекъсва ваканцията си в Италия и се завръща в Лондон, където утре ще председателства заседание на кризисен комитет, посветено на бунтовете, съобщиха от канцеларията му.

Безредиците избухнаха късно в събота в бедния северен квартал Тотнъм, когато мирен протест против убийството на 29-годишен баща на четири деца от полицаи в четвъртък се изроди в насилие. Хулигани подпалиха сгради и нанесоха щети на офис за продажба на билети в комплекса на стадиона на ФК "Тотнъм" "Уайт харт лейн".

Британският министър на вътрешните работи Тереза Мей съобщи, че броят на арестуваните във връзка с безредиците е достигнал 215 души. Полицията и политиците твърдят, че размириците са дело на криминални елементи, а не са признак на социално напрежение или пропуски в сигурността преди Олимпийските игри през 2012 г.