Три поредни дни в Софийски градски съд се гледа делото срещу Баретата и още 20 негови приближени. Така точно три години след ареста на Иванов делото е пред произнасяне на присъда, съобщи БТА.

Държавното обвинение поиска 12 години лишаване от свобода за Баретата по обвинението, че е ръководил "Фирмата" и 17 години за убийството. По-закон се приема по-голямото обвинение, предаде БГНЕС.

Другият от групата, за когото прокуратурата поиска 17 години затвор, е Мартин Димитров, който също има обвинение и за убийството на Стефанов.

Съдът да наложи 10 години лишаване от свобода и глоба от 50 000 лв. на Марин Вълчев, поиска още прокурор Аксиния Матосян. За 9 други, сочени като участници в групата, обвинението настоя за по 8 години затвор, а за още шестима - по 7. За най – малкия член на бандата - Мартин Горески, бе поискана 5-годишна присъда.
Най-малки наказания обаче прокуратурата поиска за Стоян Дичев - 2 години и 8 месеца, и за Валентин Колев - само 1,5 година, тъй като са съдействали на разследващите, а вторият е и наркозависим.

Още през ноември 2010 г. съдът пусна Златко Баретата под домашен арест, след като престоя 20 месеца в килия. Причината беше влошеното му здравословно състояние - стеснение на пикочните пътища. Три месеца по-рано той заяви в интервю, че прокуратурата пречи на лечението му и така се опитва да го убие.