Главният прокурор отпътува за областния град от Чирпан, където тази сутрин заедно с новия директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов откриха новата сграда на Районната прокуратура. 

В момента Цацаров разговаря с окръжния прокурор на Кърджали Желязко Стефанов и наблюдаващия прокурор. 

Очаква се около 15 часа Сотир Цацаров да даде изявление пред журналисти, по време на което да обяви, че вече има обвиняем за убийството на момиченцето, научи Дир.бг от свои източници в прокуратурата.

Тялото на първокласничката бе намерено в неделя сутринта около 7.30 ч. в семейното жилище в Момчилград от майка й Садет, която се връщала от нощна смяна във фабрика край Кърджали. Жената намерила детето си мъртво, а главата му била облепена с тиксо. Дамла е била сама в апартамента, тъй като баща й работи в Белгия, брат й в Истанбул, а бабата била заминала в Турция при болни близки.

38-годишната Садет Муса и друга близка до семейството жена, с инициали А.Т., бяха разпитвани часове наред. По неофициална информация именно срещу майката са събрани доказателства, че е убила детето си. 

И днес около 50 жители на Момчилград се събраха пред сградата на Районното управление на МВР. Те настояваха за официална информация от органите на реда кой е убиецът на малката Дамла.