При нападението на банковия клон в Сливен на 23 март Стефан Петров Стефанов простреля охранител и държа като заложници над 18 часа  служителки на "Инвестбанк".

Срещу него са повдигнати и предявени общо 9 обвинения, сред които за въоръжен грабеж в особено големи размери -  395 730,77 лева от банката (335 386 лв., 23 800 щатски долара, 13 000 евро и 885 британски лири, които той не можа да открадне, защото се предаде - бел. ред.), както и опит за убийство на охранителя Станчо Станчев, съобщи говорителят на прокуратурата, цитиран от БТА.

Посъдимият ще трябва да отговаря и за държане на пет заложнички, служители на банката, чието освобождаване е поставил в зависимост от изпълнението на определени условия от страна на държавата, добави той.
Стефанов е привлечен като обвиняем и за незаконно притежаване на боеприпаси - патрони от различен калибър.

При нападението той е унищожил стъклопакети, монитори на компютри, охранителни камери за видеонаблюдение и други вещи на банковия клон за 1 110,35 лв., и панорамно стъкло на "Опел Астра".
За това също му е повдигнато обвинение по НК, допълват от прокуратурата.

Стефанов остана в ареста, след като не пожела да обжалва пред Апелативния съд в Бургас наложената му мярка за неотклонение "задържане под стража".