Това съобщи пред журналисти в парламента председателят на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев, като се позова на писмо от държавното обвинение  в отговор на подадения от него сигнал в края на август.

Тогава социалистите поискаха от земеделския министър Мирослав Найденов да я отстрани от поста. От ведомството обаче отговориха, че няма основания за нейната оставка.

Днес Гечев припомни, че става въпрос за 150 милиона лева, които не са усвоени по програма САПАРД и ще трябва да бъдат платени от държавния бюджет, предаде БТА.

Градският прокурор на София Николай Кокинов обаче по-късно каза пред "Фокус", че не му е известно да е образувана проверка в Софийска градска прокуратура срещу изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева за неизплатени 150 млн. лв. по програма САПАРД.

Явор Генчев каза  още днес, че във времето за парламентарен контрол ще отправят специално питане към Найденов за дипломата за магистърска степен на Илиева, тъй като смятат, че тя няма такава. Според БСП проблемите във фонда се дължат на нейната некомпетентност.

Прокуратура се сезира, когато има финансова щета за бюджета, коментира в отговор Илиева, цитирана от "Фокус".
Тя показа пред журналисти дипломата си по Икономически комуникации заради обвиненията, че няма магистърска степен.
„Ще поканя г-н Гечев са се запознае с дипломата ми. Той ще отговаря за клевета и за умишлено уронване на престижа на ДФЗ", закани се Илиева.

*Новината е актуализирана към 20 часа