Той е обиден от изказването на колегата си Кирил Добрев в интервю, с което прехвърли вината за разграбването по време на масовата приватизация на него и  Жан Виденов.

"Искам да изкажа своето изумление, че вторият човек в партията излиза в националната телевизия, той не може без разрешение, и говори неща, от които българският народ остана с впечатлението, че разбойническата приватзация е писана от правителството на левицата - от Жан Виденов и Румен Гечев. Прави една некачествена и, бих казал, доста нагла манипулация. Кирил Добрев прехвърля воденичния камък върху БСП. А това че Корнелия не излиза публично да се разграничи от него е красноречиво", заяви депутатът пред bTV.

Той припомни, че Закона за приватизацията беше приет през 1992 г. По думите му правителството „Виденов”, в което той беше министър на икономическото развитие, не е правило съществени промени в този закон.

"Големите промени бяха направени от правителството на СДС", подчерта  икономистът.

По думите му дотогава имало ограничение, че трябва 50% от служителите да се запишат за работническо-мениджърската приватизация. При Костов те били свалени на 20%, т.е. една малка група вече можела да купува. После се дало правото отделен член да купи от 20 на 33% от предприятието.

По повод приватизацията на „Техноимпекс”, на въпроса дали Корнелия Нинова, която тогава беше зам.-министър, е била приближена на Иван Костов, той отказа да отговори с „да” и „не”, но каза:

„Оценката ми е, че няма как да получиш такава апетитна хапка, т.е. външнотърговско дружество, без да си приближен на Костов. Това не е баничарница. А ние си мислехме, че сделките ще са за малки предприятия.
Не съм съгласен моята партия да носи отговорност за приватизацията по времето на Костов. Партията е разделена. Това й нанася вреди".

Приятелският огън срещу Нинова започна депутатът - вътрешен опозиционер на ръководството - Красимир Янков, който преди дни призова в ефир всички участвали в приватизационни сделки, да отстъпят. Той очевидно имаше предвид и Нинова.

Тогава последва телевизионна изява на Кирил Добрев, заместник на лидерката в партията, който контраатакува с думите:

"Това е на Румен Гечев творението. Това са неговите правила на играта".

Въпросът с участието на Корнелия Нинова в приватизацията на "Техноимпекс" беше повдигната от ГЕРБ, които предложиха да отпадне давността за престъпления при приватизационните сделки от прехода. Тогава и в левицата се надигнаха гласове против участието на лидера в този процес.