На особено мнение е бил докладчикът на съдебния състав Иван Стойчев, според когото Златанов трябва да бъде оправдан, предаде БНР.

Още първата присъда, издадена от Градския съд, беше изненадваща, защото дори прокуратурата искаше условно, а не ефективно наказание.

В мотивите си обаче САС е записал, че намира присъдата на СГС за правилна, законосъобразна и справедлива и я потвърждава изцяло.

С нея Златанов отново бе признат за виновен за това, че като длъжностно лице не е изпълнил служебните си задължения с цел да набави за другиго облага и да причини другиму вреда и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици за Комисията за конфликт на интереси.

Според обвинението Златанов е прикрил проверка срещу президента, за да не се ощети имиджът му, макар тя да е приключила без данни за конфликт на интереси. Освен това не е предоставил на бившата съветничка на Росен Плевнелиев - Димана Ранкова, възможността да се защити по преписка за конфликт на интереси.

Златанов е лишен и от право да заема изборна и ръководна длъжност в администрацията в продължение на 5 г.

Решението на САС може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

Междувременно все още не са открити двете тефтерчета на Златанов, които изчезнаха от колата на едно от вещите лица по делото и заплетоха още повече
скандала около случая.