По думите на Здравкова обаче номинации не са обсъждани. Пред Дарик радио тя заяви, че  нея появилите се информации са „медийни интерпретации”.

"Обсъждана е идеята, има номинации… Нека г-н Петров говори за себе, аз не мога да говоря от негово име и от името на неговия екип, към който аз не се числя. Аз мога да говоря от името на подкрепата, която имам от граждански организации за участие в президентска кампания, но не за кандидат за вицепрезидент, а да участвам в кандидатпрезидентска кампания. Нека така да бъде формулирано, защото се спекулира", коментира Здравкова, която наскоро напусна съдебната система в знак на протест срещу избирането на Владимира Янева за председател на Софийски градски съд.

Бившата евродепутатка от ГЕРБ добави, че не знае и дали самият Алексей Петров ще се кандидатира за държавен глава. Доскоро той твърдеше, че ще го направи само ако лично Бойко Борисов се включи в битката за държавен глава.

Душана Здравкова изтъкна, че акцентът в съобщението до медиите е бил друг. В него се казва, че призовават Георги Първанов да свика спешно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност поради "заплахата от провал на противодействието на организираната престъпност и корупцията, вследствие на грубата намеса на изпълнителната власт в съдебната система, и опасността от задълбочаване на икономическата криза, причинено от недопустимата намеса на правителството в пазарните процеси".

Самият Алексей Петров пък обясни пред Нова телевизия, че се е кандидатирал като член на екип преди половин година и е излъчен от този екип за кандидат-президент. В същото време от група граждански организации беше излъчена и Душана Здравкова. Бившият съветник в ДАНС я определи като "духовна майка" на министър-председателя.
На въпрос дали все пак не е възможно Здравкова и Петров да са се договорили с Бойко Борисов, ексбаретата: "Засега съм сигурен, че няма уговорка, но се обръщам към Борисов и му казвам: "Г-н Борисов, подкрепете своята духовна майка".

Последна актуализация в 19, 10 ч.