Въпросите са три:

1. Как Комисията оценява промените в плана за управление на НП Пирин, липсата на ОВОС и начинът му на приемане от Министерския съвет?
2. Уверена ли е Европейската комисия, че законодателството на Европейския съюз е спазено?
3. Какъв е статутът на разследването 6240/14/ENVI. (В Европейската комисия в момента тече разследване за възможни нередности при дейности по заменянето на съоръжения от страна на концесионера на ски зоната в НП Пирин. - бел.ред.)

Европейската комисия е задължена да отговори на въпросите.

Ска Келер, евродепутат и съпредседател на парламентарната група на Зелените, вече повдигна въпроса за Пирин в Европарламента при представянето на приоритетите на българското европредседателство.

По-късно тя изрази недоверие към „гаранциите“, които премиерът Бойко Борисов (определил се като „зелен човек“) даде в пленарната зала в Страсбург, че в Пирин ще се прави само втори лифт и няма да позволи да се сложи „нито керемида повече“.

В интервю за базирания в Брюксел сайт bulgarianpresidency.eu Ска Келер посочи: 
"Ако този „ски лифт“ пресече гората по средата, няма с това да се свърши, а ще стане като друг път, когато сме виждали как заинтересованите да получат разрешение за определена зона я разширяват много повече.
И тук идва темата за корупцията: какво означава (Борисов) да се справи с корупцията (за 2-3 години)? Дори България да направи най-хубавите си закони в света, ще трябва да ги прилага, а не само да ги използва срещу опозицията. Така че, не съм доволна от „гаранциите“ на министър-председателя“, отбеляза евродепутатът.