Начална точка на протеста в София е храмът „Свети Александър Невски”, откъдето шествието ще продължи по ул. „Оборище„ , бул. „Янко Сакъзов“ , бул. „Мадрид“, бул. „Ботевградско шосе”, АМ „ Хемус” /път Е79/ до Жерково, след което протестиращите ще преминат в платното за движение в посока София.

В Пловдив сборният пункт е бул. „Санкт Петербург, като шествието ще премине от кръстовището с ул. „Лев Толстой“ до кръстовището с бул. „Освобождение“.

През изминалата година в Пловдив са регистрирани 1049 тежки пътнотранспортни произшествия със 73-ма загинали. В района са станали най-много катастрофи от отчетените в страната за 2016 г.

Във Варна протестиращите се събират на входа на морската градина.

В Бургас - ул. „Транспортна“ – пешеходната пътека на Валя, до МОЛ в кв. „Изгрев“.

Началната точка на протеста в Русе е пред сградата на Общината, а в Мездра - преди кръстовището с пътя от Ботевград.

Средно всяка десета катастрофа в България през 2016 г. е довела до смъртен случай, като общо в страната са регистрирани 7404 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 708 души, а ранените за близо 10 000 души, съобщи наскоро СБА.

Сред водещите причини за катастрофите са шофирането с несъобразена скорост, неподаването на сигнализация, извършването на непозволени маневри и отнемането на предимство. Все по-често причина за трагични случаи е шофирането в нетрезво състояние или под въздействието на наркотични вещества.

НА ФОКУС: В България всеки може да вземе книжка?