Коментари - Градове се вдигат против смъртта по пътищата | Днес.dir.bg

Градове се вдигат против смъртта по пътищата

Национален протест под мотото "Да спрем убийствата на пътя" ще се проведе в различни градове от страната от 17.30 часа.

Обратно в новината

Коментари - Градове се вдигат против смъртта по пътищата | Днес.dir.bg

Коментари

"Градове се вдигат против смъртта по пътищата" А срещу засилващия се цигански терор кога?

Има смисъл да се протестира пред МВР, КАТ, Министерски съвет и НС. Пред църквите се събираме за да почетем умрелите ...... А още по-голям смисъл има да се създаде гражданско сдружение, което да заведе съдебни дела за несправяне със служебните задължения срещу Министъра на МВР, ресорния зам. министър и шефовете на КАТ.

И така, след достатъчно дълго време на абсурда, където ВЪРХУ ЧОВЕЦИТЕ ЛЯГАТ САМО!!! ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И ОТГОВОРНОСТИТЕ, А НА ЧОВЕКОПОДОБНИТЕ НЯКОЙ!!!! Е ОТРЕДИЛ САМО ПРАВАТА!!!, и ги е приучил да не е.ават законите и нормите, осигурява БЕЗНАКАЗАНОСТТА ИМ, точно така стигнахме дотук! Знаете ли най-общо погледнато какво представлява наказанието ЗАТВОР? Защо то е бико въведено много отдавна от хората и ОБЩЕСТВАТА ПО СВЕТА? Замисляли ли сте се? ТОВА Е ПОСЛАНИЕ НА ХОРАТА НА ЕДНО ОБЩЕСТВО, В КИЦЕТИ НА ДЪРЖАВАТА И НЕЙНИТЕ ИНСТИТУЦИИ, НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, ЧЕ ДАДЕНО "ЛИЦЕ" С ДЕЙСТВИЯТА И НАЧИНА СИ НА ЖИВИТ, С ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО (престъпленията си) НЕ БИВА ДА Е СТЕД ЧОВЕЦИТЕ, ДА ЖИВЕЕ С ДРУГИТЕ ХОРА, С ОБЩЕСТЯОТО! Че ТОЗИ "ЧОВЕК" НЕ БИВА ДА Е ОСТАВЕН И ТРЕТИРАН КАТО ИСТАНАЛИТЕ ХОРА, ЧЕ С ДЕЙСТВИЯТА СИ ТОЙ СЕ Е ДОКАЗАЛ, ЧЕ Е ВЕЕДЕН И НЕСТВМЕСТИМ С ОБЩЕСТВОТО И ГО РУШИ, РУШИ МОРАЛА И УСТОИТЕ МУ! ЧЕ ТОЙ Е ИЗБРАЛ С ДЕЙСТВИЯТА СИ ДА СЕ ЛИШИ ОТ ПРАВАТА (и задълженията), които останалите хора имат, вкл. ЛИШАВАЙКИНСЕ ОТНАЙ-ЦЕННОТО ЗА ЕДИН ЧОВЕК - СВОБОДАТА! ТОВА Е МНОГО СИЛНО ПОСЛАНИЕ НА ДЪРЖАВАТА И ОБЩЕСТВОТО КЪМ ТАКИВА И ПРОЯВИТЕ ИМ!!! Да, всеки има право на втири шанс, на преосмисляне и поправяне, НО СЛЕД КАТО ИЗТЪРПИ НАКАЗАНИЕТО СИ И ДОКАЖЕ, ЧЕ ГО Е НАПРАВИЛ! А сега да се върнем пак а България, в светлината на по-горното.

България е ''Цигания''! / Йосиф Сърчаджиев /

Не случайно е казано , и писано : ''Изчисти си СЪД. СИСТЕМА , А ТЯ ЩЕ ИЗЧИСТИ И ВСИЧКО ОСТАНАЛО'' . Жалко , че и при управлението на ГЕРБ , нито една реформа , и нито един осъден ПОЛИТИК или УПРАВНИК ..

Протести , НО САМО ЗА ПЪТИЩАТА ЛИ ? Протестите трябва да са за всички жертви , за които СЪД. СИСТЕМА НЕ СИ МРЪДНА ПРЪСТА . Така че , ПРОТЕСТИ В ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА , НО СРЕЩУ БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА СЪД. СИСТЕМА , всичко стига до там и корумпираните магистрати , РАМИВАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА , СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ ....

Причината за толкова много смърт по пътищата в България,са липсата на елементарна култура,неграмотност,простащина и липса на ценностна система при младите шофьори.

Като добавка - чувство за безнаказаност, неуважение към другите, никаква толерантност и липса на дисциплина и усещане за ред.

Това е така !България ще продължава да се топи,защото умните и възпитани хора я напуснаха-безвъзвратно ! Отдавна страната ни е рай за неуки мутри,измислени политици-пионки с комунистически и милицонерски манталитет ! Само дебил може да понесе живота в БГ... и жалките пенсионери обречени на такава орис...Страшна е статистиката за убити и осакатени по пътищата на БГ !Всякакъв коментар е излишен,,,,,,,,,,,,,,,,,,!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????????

Идиотите по пътищата сме всички ние - балканската паплач.Докато не си сменим чипа,нищо не може да ни помогне

Същите идиоти на 200 към на юг от Софетокарат като пчелички

Същите идиоти на 200 към на юг от Софето карат като пчелички

Ако спрат БМВ-тата от движение в България и вземат книжките на малоумните им "шофьори", пътните инциденти ще спаднат с 90%!

Глупост и лицемерие! С шествия няма да спрете идиотите по пътищата! Санкции и събираемост! И КАТ да не се крие в сенките! Искат повече пари, а не събират нищо от глобите!

И като ти вземат повече пари как ще спрат катастрофите?!

Просто законът трябва да започне да работи, полицията трябва да започне да работи. Протестирайте, има за какво. До всички които казват, че с протести нищо няма да се промени, кажете как ЩЕ се промени. Достатачно философи, които ще ти раздърпат локуми как нямало нещо да стане, как това не било начина. Е, с това не помагате дори на себе си. Започнете да мислите прагматично. Мислете за реални РЕШЕНИЯ на проблемите и най- вече, като ги измислите изкажете ги и с малки стъпки започнете да работите по решението. Иначе правите едно огромно НИЩО, по-голямо нищо и от протестите. Протенстът за мен може и да не постигне нищо, но поне показва че все още имаме общество и кражданска позиция, и сме народ! Което е много по-продуктивно от това да филосовстваме кое НЯМАЛО ДА СТАНЕ.

Как с протест ще се промени простотията, злоботията, кухото его и ред такива "добродетели" които са основната причина за смъртта по пътищата?!!

Отвличат вниманието от етническото прочистване на българи в България. Пред кого протестират? Тези, които отговарят за спазването на законите по пътищата си имат конкретни имена: Прокуратура, Съд и КАТ - и трите в България са символ на корупция. Пред кого протестирате тогава?!

Аре ве кой ше ми кае как да си драйвам ахахаха Кат зех премията от Козяк си взех от Горубляне едно Аууди А4 с 2,4 литра V6, яката работа ахахаха 98 година на само 124 000 км за няма и 4К. За да го стегна дадох още 500-600 лв, сложих страшни гуми пистарки за 50 лв бройката регенерати. За газово дадох още 1К и ся съм яко гъзария, на светофара режем всичко ахааххаа Кат сложих и музичката всичко заспа, касетофона е яко марка НЕО, от баса и газовото вече няма място в багажника, абе яко тунинг ахахахах Тея селяци кво искат да карам в града с 50, да не изпреварвам отдесно и да не карам в аварийната лента ахаахахаа Аре у лево ве тва да не е кумунизима Тикви червени ся е демокрация и всеки подчертавам ВСЕКИ мое си прави квото иска и никой подчертавам НИКОЙ не мое му каже нищо Да живее Българиа, да живее Демокрациата! Всички бедни да го духат, да си бръмчат там с 80 а я че си летя с 200 с Ауудито ахахахаа щото съм гъзе и бързам да стигна навреме за поредния гей парад, до скоро кумунисти ареее бързи и яростни яко ахахахаха

За стотен път го казвам. Зле е, и ще става по-зле. Основна причина - КАТ. Защото основните задачи, по които КАТ трябва да действа са свързани с контрол на движението по пътищата и осигуряване на безопасно движение. Вместо това КАТ е превърнат в НАП. Основна задача - да пълни хазната, като глобява даже кротко спящите по задните седалки. Основно КАТ глобяват за: - невключени светлини през юли и август - несложен колан, когато си отскочил до кварталното магазинче - превишил скоростта с 20 км. в градско или извънградско след някой специално сложен за целта знак 40. А катастрофите са заради: - абсолютно неграмотни водачи с купени книжки / такива са 100% от циганите/ - масово каране пияни и дрогирани. Не просто пили, а пияни като мотики плюс една-две дроги. - неправилно изпреварване и удар в насрещното - каране със скорост с над 50-60 км над разрешеното, а по магистрала с над 100 км. над резрешеното и то често в аварийната лента. Но повечето от тези нарушения са приритет на мамини и прокурорски синчета с Бентлита и Ферарита и никой не ги пипа. За мотористите да не говорим - живи камикадзета с кокоши мозък. От тях сигурно 1 на 1000 спазва правилата за движение. Транспортните фирми нямат добри работници заради ниското заплащане и избягалите в чужбина. Всеки неграмотник се качва на цистерна, автовлак, автобус или друго огромно по габарити и тежина превозно средство и се пуска на юруш в движението. Пешеходците се разхождат по пътното платно все едно са си в хола, а често решават че е най-удачно да пресекат точно на пет метра пред някоя кола, и то докато пият кафе или говорят по телефон. И се срещат със свети Петър. За мангалските каруци, колички и други циганистански средства за придвижване да не говорим. Култура на движение сред всички нула на квадрат.Холан да е, и да черпят погребалните агенции.

Подкрепям написаното от Вас и добавям още един фактор: скапана съдебна система. Ако има ефективни, а не условни присъди за причинителите на катастрофи и смърт на пътя, това би подействало доста отрезвяващо и превантивно на голям брой потенциални камикадзета.

И като влезат в затвора ще се дооформят като престъпници и от парите ти щке вземат прилична сума за да ги хрантутиш докато си правят оргиики по мъжки! Туй със затвора е див популизъм!!! По добре бачкане две три години по кариери, канали, жп подражка и т.н!

Само да допълня: - пресичане на червен светофар на натоварено кръстовище - на повечето пешеходци им е под достойнстовото да минат на зебра, а перат по диагонал на 10 метра от пешеходната пътека (която вече почти винаги е скокче...)

Елементарно ще стане, ако се заменят убийците / пешеходсните пътеки/ с най-елементарен пешеходен светофар. И пак трябва да преценят да не ги цвъкат през 50 метра. Разбирам, че е по сложно да се правят надлези, но за БГ какво е едни човешки живот, по скоро ПиАр за някои безмозъчни политици и общинари.

Проблемите по пътищата са сериозни и ще се задълбочават все повече. В Германия една моя позната беше платила 500 евро само за това, че е спряла за няколко секунди пред входа на супермаркета, но не са се ръководили каква е колата. Тук има значение каква кола шофираш и какъв си-особено депутат. Аз карам малка кола. За осем месеца ме удрят три пъти и не ме грее това, че съм невинен. Един от участниците, причинил ми неприятности, даже ми каза да си взема кола, а не това.

Доста хора излязохме на вън, някой се и върнахме обратно в БГ, и някак си като си видял как работят нещата в другите страни и се питаш защо в БГ не работят. Не е като да трябва да открием топлата вода, те решенията са вече измислени. И е толкова жалко като гледаш какво правят с родината ти една шепа хора.

Айде по полека с цифрите за глоби в Германия !!!

Пак ли? Времето е точно за гневни протести?! Ех, дрогаре...

СОРОСОИДИТЕ ли па , че опикават Олов Мост

Нем, орешарскоидите- с мотори, без мотори, секък. Особено пловдивските жаноиди.

Поредното отвличане на вниманието. Мили ми съграждани, какво означава несъобразена скорост??? Когато нямаш опит, когато не умееш да шофираш, когато предпоставките са по пътищата(идиотски знаци за ограничение на скоростта), пъплещи камиони, тогава се получават инцидентите. Е идам и други, но скоростта не е основната причина за проблемите на пътя.

Тази неделя, в дъжда на Тракия, идиотите каращи в аварийната лента с над 100км/ч бяха причината ...

И за какво са били причината, че на някои идиоти са им дали книжки и не могат да преценят как без да спират трябва да се преустоят от две на една лента по магистралата, без да броим аварийната лента?????? Проблемът е че около 30% въобще не могат да шофират, още 40% си мислят че могат и остават едни 10-20% които са на ниво. То да шофираш не е само да натискаш педалите.

Несъобразена с опита на шофьора, например. Или с пътните условия. Последните са тема на друг, още един, разговор и искания, разбира се.

Тези протести трябва да се правят пред училищата, защото там се създава уважението към живота, към правовия ред и законите, към другите членове на обществото. Учителите са се превърнали в четци на учебници и нищо повече. Но ги разбирам защото работата им е доста безсмислена - да учиш емигранти не е най- същественото и полезно нещо. С протести няма се спре нищо. Нещата са много по дълбоки и сериозни...

Вицът на деня: Учителите са виновни за нарушенията по пътищата. ХА ХА ХА. Та те дори не издават книжки, бе, сладур. Я изпий хаповете. Ама че си типично българче, ей затова циганите ни мачкат, заради такова мислене. Няма по-разединена нация от нашата. Такава ОМРАЗА към сънародниците е пословична. Ако тази омраза беше насочена кът тези, които я заслужават щяхме да сме втора Швейцария, ама на. Точно в десетката - не е народ, а мърша - го е написал човекът.

Аз тоя протест не мога да го разбера. Обзалагам се, че всеки от този протест, който има книжка, е нарушавал закона. Ако искаме нещата да се променят, всеки трябва да спазва закона, а не да живее с убеждението, че законът е за другите, не за него. А за тия, които не го подкрепят, там трябва държавата да си влезе в роля - не само да глобява, ами и да си събира глобите, а не да седи и мисли какво ново нещо да измисли, което няма да проработи никога, а е само замазване на положението.

Много точно!!! Аз също съм правил много нарушения, давал съм рушвети и съм си признал някои от тях тук, в Дир.бг. За щастие имам само две леки катастрофи, за които лично нямам вина! Ние всички трябва да си променим възпитанието, своето и на децата!!! Но и държавата трябва да вземе активно участие - пътища, контрол, възпитание и др.!!! В лелеяния запад така са се научили - с глоби, но въпреки това някои от тях пак нарушават правилата!!!

Може би всеки е възмутен от това което става по пътищата ни.Но с протести какво ще се постигне ? Ами управляващите ще кажат-Ето гражданите протестират и ще наложат още по драконовски мерки за контрол по пътищата и още по солени глоби е, и ? Тия които протестират съгласни ли са да им бъркат в джоба двойно и тройно , друг е въпроса че и драконовските мерки надали ще решат нещо.Проблема е изпуснат отдавна, има наши сънародници които даже не знаят да четат и пишат а са с книжки и карат по улиците не спазвайки никакви знаци и правила !

Цигани, мнооооого цигани карат коли а още като погледнеш си личи че е без документ!!!!! И мноооого каруци по оживените пътища! Докога? Това не се решава с протести! ПРОВЕРКИ И НАКАЗАНИЯ!!!!!!!!! Иначе няма оправия!

Вдигнете се срещу политическата мафия и убийствата от цигани, срещу обезлюдяването на страната, срещу престъпната магистратска мафия, която редовно оневинява престъпниците... те там са проблемите!

Абсолютно вярно! Именно там е заровено кучето - Съдебната система. Ама де толкоз акъл за някои да разсъди...

Коментари - Градове се вдигат против смъртта по пътищата | Днес.dir.bg

Градове се вдигат против смъртта по пътищата

Национален протест под мотото "Да спрем убийствата на пътя" ще се проведе в различни градове от страната от 17.30 часа.

Обратно в новината

Коментари - Градове се вдигат против смъртта по пътищата | Днес.dir.bg

Коментари

"Градове се вдигат против смъртта по пътищата" А срещу засилващия се цигански терор кога?

Има смисъл да се протестира пред МВР, КАТ, Министерски съвет и НС. Пред църквите се събираме за да почетем умрелите ...... А още по-голям смисъл има да се създаде гражданско сдружение, което да заведе съдебни дела за несправяне със служебните задължения срещу Министъра на МВР, ресорния зам. министър и шефовете на КАТ.

И така, след достатъчно дълго време на абсурда, където ВЪРХУ ЧОВЕЦИТЕ ЛЯГАТ САМО!!! ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И ОТГОВОРНОСТИТЕ, А НА ЧОВЕКОПОДОБНИТЕ НЯКОЙ!!!! Е ОТРЕДИЛ САМО ПРАВАТА!!!, и ги е приучил да не е.ават законите и нормите, осигурява БЕЗНАКАЗАНОСТТА ИМ, точно така стигнахме дотук! Знаете ли най-общо погледнато какво представлява наказанието ЗАТВОР? Защо то е бико въведено много отдавна от хората и ОБЩЕСТВАТА ПО СВЕТА? Замисляли ли сте се? ТОВА Е ПОСЛАНИЕ НА ХОРАТА НА ЕДНО ОБЩЕСТВО, В КИЦЕТИ НА ДЪРЖАВАТА И НЕЙНИТЕ ИНСТИТУЦИИ, НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, ЧЕ ДАДЕНО "ЛИЦЕ" С ДЕЙСТВИЯТА И НАЧИНА СИ НА ЖИВИТ, С ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО (престъпленията си) НЕ БИВА ДА Е СТЕД ЧОВЕЦИТЕ, ДА ЖИВЕЕ С ДРУГИТЕ ХОРА, С ОБЩЕСТЯОТО! Че ТОЗИ "ЧОВЕК" НЕ БИВА ДА Е ОСТАВЕН И ТРЕТИРАН КАТО ИСТАНАЛИТЕ ХОРА, ЧЕ С ДЕЙСТВИЯТА СИ ТОЙ СЕ Е ДОКАЗАЛ, ЧЕ Е ВЕЕДЕН И НЕСТВМЕСТИМ С ОБЩЕСТВОТО И ГО РУШИ, РУШИ МОРАЛА И УСТОИТЕ МУ! ЧЕ ТОЙ Е ИЗБРАЛ С ДЕЙСТВИЯТА СИ ДА СЕ ЛИШИ ОТ ПРАВАТА (и задълженията), които останалите хора имат, вкл. ЛИШАВАЙКИНСЕ ОТНАЙ-ЦЕННОТО ЗА ЕДИН ЧОВЕК - СВОБОДАТА! ТОВА Е МНОГО СИЛНО ПОСЛАНИЕ НА ДЪРЖАВАТА И ОБЩЕСТВОТО КЪМ ТАКИВА И ПРОЯВИТЕ ИМ!!! Да, всеки има право на втири шанс, на преосмисляне и поправяне, НО СЛЕД КАТО ИЗТЪРПИ НАКАЗАНИЕТО СИ И ДОКАЖЕ, ЧЕ ГО Е НАПРАВИЛ! А сега да се върнем пак а България, в светлината на по-горното.

България е ''Цигания''! / Йосиф Сърчаджиев /

Не случайно е казано , и писано : ''Изчисти си СЪД. СИСТЕМА , А ТЯ ЩЕ ИЗЧИСТИ И ВСИЧКО ОСТАНАЛО'' . Жалко , че и при управлението на ГЕРБ , нито една реформа , и нито един осъден ПОЛИТИК или УПРАВНИК ..

Протести , НО САМО ЗА ПЪТИЩАТА ЛИ ? Протестите трябва да са за всички жертви , за които СЪД. СИСТЕМА НЕ СИ МРЪДНА ПРЪСТА . Така че , ПРОТЕСТИ В ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА , НО СРЕЩУ БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА СЪД. СИСТЕМА , всичко стига до там и корумпираните магистрати , РАМИВАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА , СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ ....

Причината за толкова много смърт по пътищата в България,са липсата на елементарна култура,неграмотност,простащина и липса на ценностна система при младите шофьори.

Като добавка - чувство за безнаказаност, неуважение към другите, никаква толерантност и липса на дисциплина и усещане за ред.

Това е така !България ще продължава да се топи,защото умните и възпитани хора я напуснаха-безвъзвратно ! Отдавна страната ни е рай за неуки мутри,измислени политици-пионки с комунистически и милицонерски манталитет ! Само дебил може да понесе живота в БГ... и жалките пенсионери обречени на такава орис...Страшна е статистиката за убити и осакатени по пътищата на БГ !Всякакъв коментар е излишен,,,,,,,,,,,,,,,,,,!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????????

Идиотите по пътищата сме всички ние - балканската паплач.Докато не си сменим чипа,нищо не може да ни помогне

Същите идиоти на 200 към на юг от Софетокарат като пчелички

Същите идиоти на 200 към на юг от Софето карат като пчелички

Ако спрат БМВ-тата от движение в България и вземат книжките на малоумните им "шофьори", пътните инциденти ще спаднат с 90%!

Глупост и лицемерие! С шествия няма да спрете идиотите по пътищата! Санкции и събираемост! И КАТ да не се крие в сенките! Искат повече пари, а не събират нищо от глобите!

И като ти вземат повече пари как ще спрат катастрофите?!

Просто законът трябва да започне да работи, полицията трябва да започне да работи. Протестирайте, има за какво. До всички които казват, че с протести нищо няма да се промени, кажете как ЩЕ се промени. Достатачно философи, които ще ти раздърпат локуми как нямало нещо да стане, как това не било начина. Е, с това не помагате дори на себе си. Започнете да мислите прагматично. Мислете за реални РЕШЕНИЯ на проблемите и най- вече, като ги измислите изкажете ги и с малки стъпки започнете да работите по решението. Иначе правите едно огромно НИЩО, по-голямо нищо и от протестите. Протенстът за мен може и да не постигне нищо, но поне показва че все още имаме общество и кражданска позиция, и сме народ! Което е много по-продуктивно от това да филосовстваме кое НЯМАЛО ДА СТАНЕ.

Как с протест ще се промени простотията, злоботията, кухото его и ред такива "добродетели" които са основната причина за смъртта по пътищата?!!

Отвличат вниманието от етническото прочистване на българи в България. Пред кого протестират? Тези, които отговарят за спазването на законите по пътищата си имат конкретни имена: Прокуратура, Съд и КАТ - и трите в България са символ на корупция. Пред кого протестирате тогава?!

Аре ве кой ше ми кае как да си драйвам ахахаха Кат зех премията от Козяк си взех от Горубляне едно Аууди А4 с 2,4 литра V6, яката работа ахахаха 98 година на само 124 000 км за няма и 4К. За да го стегна дадох още 500-600 лв, сложих страшни гуми пистарки за 50 лв бройката регенерати. За газово дадох още 1К и ся съм яко гъзария, на светофара режем всичко ахааххаа Кат сложих и музичката всичко заспа, касетофона е яко марка НЕО, от баса и газовото вече няма място в багажника, абе яко тунинг ахахахах Тея селяци кво искат да карам в града с 50, да не изпреварвам отдесно и да не карам в аварийната лента ахаахахаа Аре у лево ве тва да не е кумунизима Тикви червени ся е демокрация и всеки подчертавам ВСЕКИ мое си прави квото иска и никой подчертавам НИКОЙ не мое му каже нищо Да живее Българиа, да живее Демокрациата! Всички бедни да го духат, да си бръмчат там с 80 а я че си летя с 200 с Ауудито ахахахаа щото съм гъзе и бързам да стигна навреме за поредния гей парад, до скоро кумунисти ареее бързи и яростни яко ахахахаха

За стотен път го казвам. Зле е, и ще става по-зле. Основна причина - КАТ. Защото основните задачи, по които КАТ трябва да действа са свързани с контрол на движението по пътищата и осигуряване на безопасно движение. Вместо това КАТ е превърнат в НАП. Основна задача - да пълни хазната, като глобява даже кротко спящите по задните седалки. Основно КАТ глобяват за: - невключени светлини през юли и август - несложен колан, когато си отскочил до кварталното магазинче - превишил скоростта с 20 км. в градско или извънградско след някой специално сложен за целта знак 40. А катастрофите са заради: - абсолютно неграмотни водачи с купени книжки / такива са 100% от циганите/ - масово каране пияни и дрогирани. Не просто пили, а пияни като мотики плюс една-две дроги. - неправилно изпреварване и удар в насрещното - каране със скорост с над 50-60 км над разрешеното, а по магистрала с над 100 км. над резрешеното и то често в аварийната лента. Но повечето от тези нарушения са приритет на мамини и прокурорски синчета с Бентлита и Ферарита и никой не ги пипа. За мотористите да не говорим - живи камикадзета с кокоши мозък. От тях сигурно 1 на 1000 спазва правилата за движение. Транспортните фирми нямат добри работници заради ниското заплащане и избягалите в чужбина. Всеки неграмотник се качва на цистерна, автовлак, автобус или друго огромно по габарити и тежина превозно средство и се пуска на юруш в движението. Пешеходците се разхождат по пътното платно все едно са си в хола, а често решават че е най-удачно да пресекат точно на пет метра пред някоя кола, и то докато пият кафе или говорят по телефон. И се срещат със свети Петър. За мангалските каруци, колички и други циганистански средства за придвижване да не говорим. Култура на движение сред всички нула на квадрат.Холан да е, и да черпят погребалните агенции.

Подкрепям написаното от Вас и добавям още един фактор: скапана съдебна система. Ако има ефективни, а не условни присъди за причинителите на катастрофи и смърт на пътя, това би подействало доста отрезвяващо и превантивно на голям брой потенциални камикадзета.

И като влезат в затвора ще се дооформят като престъпници и от парите ти щке вземат прилична сума за да ги хрантутиш докато си правят оргиики по мъжки! Туй със затвора е див популизъм!!! По добре бачкане две три години по кариери, канали, жп подражка и т.н!

Само да допълня: - пресичане на червен светофар на натоварено кръстовище - на повечето пешеходци им е под достойнстовото да минат на зебра, а перат по диагонал на 10 метра от пешеходната пътека (която вече почти винаги е скокче...)

Елементарно ще стане, ако се заменят убийците / пешеходсните пътеки/ с най-елементарен пешеходен светофар. И пак трябва да преценят да не ги цвъкат през 50 метра. Разбирам, че е по сложно да се правят надлези, но за БГ какво е едни човешки живот, по скоро ПиАр за някои безмозъчни политици и общинари.

Проблемите по пътищата са сериозни и ще се задълбочават все повече. В Германия една моя позната беше платила 500 евро само за това, че е спряла за няколко секунди пред входа на супермаркета, но не са се ръководили каква е колата. Тук има значение каква кола шофираш и какъв си-особено депутат. Аз карам малка кола. За осем месеца ме удрят три пъти и не ме грее това, че съм невинен. Един от участниците, причинил ми неприятности, даже ми каза да си взема кола, а не това.

Доста хора излязохме на вън, някой се и върнахме обратно в БГ, и някак си като си видял как работят нещата в другите страни и се питаш защо в БГ не работят. Не е като да трябва да открием топлата вода, те решенията са вече измислени. И е толкова жалко като гледаш какво правят с родината ти една шепа хора.

Айде по полека с цифрите за глоби в Германия !!!

Пак ли? Времето е точно за гневни протести?! Ех, дрогаре...

СОРОСОИДИТЕ ли па , че опикават Олов Мост

Нем, орешарскоидите- с мотори, без мотори, секък. Особено пловдивските жаноиди.

Поредното отвличане на вниманието. Мили ми съграждани, какво означава несъобразена скорост??? Когато нямаш опит, когато не умееш да шофираш, когато предпоставките са по пътищата(идиотски знаци за ограничение на скоростта), пъплещи камиони, тогава се получават инцидентите. Е идам и други, но скоростта не е основната причина за проблемите на пътя.

Тази неделя, в дъжда на Тракия, идиотите каращи в аварийната лента с над 100км/ч бяха причината ...

И за какво са били причината, че на някои идиоти са им дали книжки и не могат да преценят как без да спират трябва да се преустоят от две на една лента по магистралата, без да броим аварийната лента?????? Проблемът е че около 30% въобще не могат да шофират, още 40% си мислят че могат и остават едни 10-20% които са на ниво. То да шофираш не е само да натискаш педалите.

Несъобразена с опита на шофьора, например. Или с пътните условия. Последните са тема на друг, още един, разговор и искания, разбира се.

Тези протести трябва да се правят пред училищата, защото там се създава уважението към живота, към правовия ред и законите, към другите членове на обществото. Учителите са се превърнали в четци на учебници и нищо повече. Но ги разбирам защото работата им е доста безсмислена - да учиш емигранти не е най- същественото и полезно нещо. С протести няма се спре нищо. Нещата са много по дълбоки и сериозни...

Вицът на деня: Учителите са виновни за нарушенията по пътищата. ХА ХА ХА. Та те дори не издават книжки, бе, сладур. Я изпий хаповете. Ама че си типично българче, ей затова циганите ни мачкат, заради такова мислене. Няма по-разединена нация от нашата. Такава ОМРАЗА към сънародниците е пословична. Ако тази омраза беше насочена кът тези, които я заслужават щяхме да сме втора Швейцария, ама на. Точно в десетката - не е народ, а мърша - го е написал човекът.

Аз тоя протест не мога да го разбера. Обзалагам се, че всеки от този протест, който има книжка, е нарушавал закона. Ако искаме нещата да се променят, всеки трябва да спазва закона, а не да живее с убеждението, че законът е за другите, не за него. А за тия, които не го подкрепят, там трябва държавата да си влезе в роля - не само да глобява, ами и да си събира глобите, а не да седи и мисли какво ново нещо да измисли, което няма да проработи никога, а е само замазване на положението.

Много точно!!! Аз също съм правил много нарушения, давал съм рушвети и съм си признал някои от тях тук, в Дир.бг. За щастие имам само две леки катастрофи, за които лично нямам вина! Ние всички трябва да си променим възпитанието, своето и на децата!!! Но и държавата трябва да вземе активно участие - пътища, контрол, възпитание и др.!!! В лелеяния запад така са се научили - с глоби, но въпреки това някои от тях пак нарушават правилата!!!

Може би всеки е възмутен от това което става по пътищата ни.Но с протести какво ще се постигне ? Ами управляващите ще кажат-Ето гражданите протестират и ще наложат още по драконовски мерки за контрол по пътищата и още по солени глоби е, и ? Тия които протестират съгласни ли са да им бъркат в джоба двойно и тройно , друг е въпроса че и драконовските мерки надали ще решат нещо.Проблема е изпуснат отдавна, има наши сънародници които даже не знаят да четат и пишат а са с книжки и карат по улиците не спазвайки никакви знаци и правила !

Цигани, мнооооого цигани карат коли а още като погледнеш си личи че е без документ!!!!! И мноооого каруци по оживените пътища! Докога? Това не се решава с протести! ПРОВЕРКИ И НАКАЗАНИЯ!!!!!!!!! Иначе няма оправия!

Вдигнете се срещу политическата мафия и убийствата от цигани, срещу обезлюдяването на страната, срещу престъпната магистратска мафия, която редовно оневинява престъпниците... те там са проблемите!

Абсолютно вярно! Именно там е заровено кучето - Съдебната система. Ама де толкоз акъл за някои да разсъди...