Алиев ръководи парка по време на тримесечния болничен след катастрофа на Мая Радева, предаде БНР. 

През февруари Агенцията по горите назначи временно на поста директор на природния парк Али Алиев. Той беше посрещнат с протест от природозащитниците, които видяха партийно кадруване на ДПС, тъй като Алиев освен лидер на партията в Севлиево е и общински съветник.

Алиев има и фирма в сферата на дърводобива, което е нарушение пък на Закона за администрацията.

Срещу назначението се обявиха и от БСП-Габрово. Местната партийна организация  заяви, че назначението е "неуместно" и в разрез със закона. Социалистите бяха категорични, че Алиев не е прекратил участието си във фирмата си "Бара Али Алиев" ЕТ, а тя е включена и в списъка на длъжниците от Данъчно осигурителния и процесуален кодекс.

Фигурата на Алиев, който е и шеф на ДПС в Севлиево, предизвика реакция и от ГЕРБ. От партията на Бойко Борисов припомниха, че преди време бизнесменът е бил уволнен за злоупотреби, от поста зам.-директор на Държавното горско стопанство в Севлиево.

През май Мая Радева, която е създател на парка, се върна на работа. Преди седмица подава сигнал в Агенцията по горите за финансови злоупотреби на заместника Али Алиев, а днес е уволнена.

"Какво е направено, колко са проектите, какви са другите отзиви, Агенцията по горите не ги интересуват. За тях е важно отново да върнат Алиев на работа", коментира Радева.

Тя посочи, че парк "Българка" изпълнява четири европейски проекта за над 11 милиона лева.
Tова, което е констатирала, когато се е върнала от болнични, би изумило всеки един финансист.

Докато я замествал Алиев е поискал голяма част от експертите доброволно да си подадат молбите за освобождаване и е назначавал хора на базата на молби "Моля, да бъда назначен на кое и да е свободно място".

"Това означава, че тези средства, които са им платени няма да бъдат инвестирани от оперативната програма. При един бюджет, одобрен за дирекцията на парка за издръжка за 2014 година в рамките на 5000 лева, до първи май са изразходени 15 000 лева", каза инж. Радева пред БНР.

От Агенцията по горите съобщиха, че ще коментират действията си в понеделник.