Събра ни премиерът на Изпълнителна комисия на ГЕРБ и предложи тези оставки. Оставката на Трайчо Трайков е депозирана във вчерашния ден, а на Стефан Константинов преди заминаването ни (за Катар).

Мотивите са лични – това е, с което премиерът ни е запознал. Подаването и приемането на оставката е двустранен процес, каза Цветанов.

Дискутирахме проблемите в секторните политики. Знаете какво се получи в здравеопазването. За икономиката вече втора година и половина интерконекторните връзки с Гърция и Турция са на нивото от 2009 година. Това е една от темите и дискутирахме какво трябва да направим. Към дребния и средния бизнес също трябва да има съответна политика. Слагаме проблемите и в Мини "Марица - Изток", заяви Цветанов.

Изпитвам уважение към Трайчо Трайков. Бизнес форумът в Катар имаше недотам добра организация. Това е отговорност и на икономическия министър, не само на външния. Срещата в Катар беше добра, има инвестиционни намерения. Не смятам, че случаят в Катар може да даде тези мотиви, за да си подаде оставката един министър.
По БНТ премиерът Бойко Борисов заяви, че проваленият бизнес форум е капката, която преляла чашата.

Ще има обсъждания за новите министри, но човекът, който ще ги съобщи е премиерът. ПГ на ГЕРБ би подкрепила всеки кандидат, който може да промени нещата. Менда Стоянова и Делян Добрев са хора, които се ползват с доверие, но не може да се каже дали те ще бъдат кандидатурите.
Друго име, което премиерът приема е това на Десислава Атанасова, стана ясно от разговора с Борисов по БНТ.

Всеки министър имаше своите положителни качества. Стефан Константинов е честен човек и добър професионалист. Всеки един министър е с потенциален жълт картон от премиера. И всеки трябва да поема съответното напрежение, защото всичко отива при премиера. Не виждам нищо, което да предизвиква такъв интерес. Смяната на министри е нещо нормално, коментира Цветанов.