Обирът е станал малко след 20 часа снощи, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Перник. Тогава въоръжените мъже нахлуват в къщата, завързват собствениците с кабели и отмъкват парите.

Домът е на 57-годишния Кирил Асенов - бивш ликвидатор на "Мини Перник". Освен крупната сума, крадците отмъкват и златни накити и законно притежаван пистолет "Макаров".

Асенов и съпругата му успяват да се отвържат и да повикат на помощ съседите си и полицията. По разкази на жертвите четиримата мъже са били облечени като полицейски служители, на главите си носели черни качулки. Обути били с маратонки. Уплашеното семейство били отведени за разпит в полицейското управление в Перник.

Огледът на местопроизшествието продължи до рано сутринта в петък, а пернишката полиция блокира всички изходи на града. Проверяваха се всички преминаващи автомобили. До момента няма данни нападателите да са заловени.

Миналата година по същия начин бе ограбен бизнесмен в друго пернишко село Витановци. От него бе отнета същата сума пари, а бандата и до днес не е открита, предаде БТА.

Последна актуализация в 13.30 ч.