Протест на таксита в София заради закриването на стоянки (снимки)

От бранша настояват за възстановяване на всички унищожени вече места за изчакване на клиенти

Обратно в новината

Коментари - Протест на таксита в София заради закриването на стоянки (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Такси : Света Троица - Терминал 2 = 40 лв в 5 сутринта, когато половината светофари не работят и няма трафик. Билет от София до Милано = 20 евро със самолета...ако искаш! Никой не ни кара да ги ползваме, но цените са много весели! :)

Аз и съпругата ми ,когато не сме с нейният служебен джип ,ползваме често таксита.Основният критерий е да са чисти ,ода спретна и приветлив ,да не е старо.Попадали сме на всякакви ,дъщеря ни веднъж направила скандал на една стоянка.Те настоявали да се качи в някакво такси ,но то било мръсно ,водача миризлив и тя се качила друго ,което и харесало.На възражението им ,че нарушава редът ,отговорила ,че парите са нейни ,тя е временен работодател на водача и тя избира.Било доста забавно. И ние сме имали интересни случки.Веднъж ,искаме на стоянка да ползваме едно такси ,но водача се мръщи ,било кратко разстоянието,вторият също ,трети и той .Освен това колите бяха във вид ,все едно е карано оборски тор.Друг таксист се съгласи,когато пристигнахме ,съпругата ми му плати щедро и му поиска фиш от най-продължителният курс за деня ,той искрено се изненада и подаде един за към 50-60 лв, съпругата ми извади кочана с ваучери и му написа един за тази сума.Той гледаше изненадан, а тя му каза ,да ходи да сподели това с "икономистите" на стоянката

Дреме ми на ..... за тия. Ако може да ги закрият ще е най-добре.

Стоянки искат а? В центъра до НДК? В младост 1 срещу Фантастико им направиха 5-6 места и винаги са празни. Стоят на 30 метра по-надолу, върху тротуара пред денощната аптека щото" така били свикнали клиентитии" ! За сметка на това съм виждал паяка да вдига обикновени коли от спрели на техните маркирани места когато няма други места.

форум само за психозелени ли е станал вече?

Убавото на целата работа е, че баш тъпите бакшиши си избраха тоя кмет и педерастите от Спаси София. Чекайте наесен новината за покачване на данъците, щото не живеем в София, а в Париж.

бакшишите трябва рязко да се ограничат преди изискваха професионална категория и сега трябва не може да возиш хора с купена тапия и без средно образувания

Тия плащат ли наем за тези места, че реват толкова??

Аре стига са ревали! Пред халите има 10 местга, които почти винаги са само с 2-3 коли. 50 метра по-нагоре по Мария Луиза стоят таксита по цял ден и чакат чужденци будали. В същото време общината е ощетена от целодневно невъзможност за събиране на суми от местата за платено паркиране, които такситата ползват безплатно. При многократните ми обаждания на ДАЙ защо не ги принудят да си стот на определените места отговора е че няма как да ги накарат.

Никой за нищо не го е еня в тая държава,та камо ли "гнусните бакшиши". Никога не е смятана за нормална работа и затова е така.Обаче когато ти потрябва такси тогава виждаш дебелия! Някъде няма такава омраза към таксита като при нас,че и на общинско ниво се правят мизериите,за другите шофьори да не говорим.........

Когато започнат да работят по цивилизован начин, тогава да блокират града! Първо, според мен са твърде много като брой. Второ- продължават с номерата да не вдигат телефони, когато са малко по-натоварени. Трето- не приемат кратки курсове. Извинете, понякога се налага да се стигне бързо до близка точка. Не всички искаме да осъществим мечтата на таксиметъра, да хванем такси до Пловдив! Още с качването в колите им, вече са на печалба, ама не- по-добре да си стоя на стоянкта за 0лв печалба, отколкото да спечеля 3лв. Не им съчувствам, да ме прощават!

Такситата бяха спасителната сламка за доста хора като започна прехода и доста хора останаха без препитание. Ама все се надявах с напредването на годините тази опция да стане по-малко привлекателна и броят на такситата да се редуцират по естествен път. Ама не Ето 5600 таксита в София - че те в Ню Йорк са 6000... Ама явно все още има някакъв пазар, щом толкова хора още продължават да практикуват тази професия.

6000 таксита в НЙ може да е имало през 87. сега са поне двойно повече.

Ню Йорк - 9000000, София- 1500000

Преди да протестират, да вземат да се изкъпят, че са непоносимо гнусни. И да хвърлят опърдените мръсни анцузи и да обуят панталони. Нема такива кирливи скотове като бакшишите.

Айде майната им с тия привилегии, соца свърши и такситата да си събират клиенти с приложенията или диспечерите а не да заемат места по центъра натоварени кръстовища с техните запазени места!

Той соца тепърва идва с ППДБ и Мис Бони

Тия шишове толкова не мога да ги дишам , че последния път предпочетох да хвана автобус и да ходя пеш 30 мин, но не и да взема такси.

До НДК са само таксита за туристи! Боли ги явно, че няма да таксуват 3-4 лв на километър. Жълтата мафия в действие! Искаме УБЕР и други модерни решения, а не тази миризлива прослойка!

тези ги държат сума ти депутати или в депутати в съдружие със сенчестите структури... Както наскоро се разбра държавните през соца "9-12-80" били харизани на Алексей Петров след 89-та... Ходи ги спри..или пък пробвай да вкараш Убер...

обадете се на тефон 00-00000-0000000

стоянки и телефон трябваше да се изпише

Ненавиждам тази изключително гнусна прослойка таксиметровите шофьори, мнозинството от тях винаги са в нарушение и повечето от тях въобще нямат нужния ценз и опит за изпълняването на такава услуга. Стоянки на ключови места в центъра трябва да има, но за сметка на това трябва жестоки глоби ако спират в бус лентата, дори и отнемане на лиценза!!!

по-скоро за ПРИчакване на клиенти

PEYTSCH

Няма какво да стоят по стоянки. Нека да се движат.