Това заяви за Дир.бг директорът на "Тролейбусен транспорт-Плевен" инж. Ангел Несторов. По думите му двамата се извинили и съжалявали за случилото се, а и това бил първият подобен инцидент.

На 16 юли плевенчанинът Венцислав Иванов, който не вижда, се качил с кучето си Жара в тролей №4 в кв. "Сторгозия". Въпреки отличителните знаци на животното обаче, шофьорът спрял тролея и разпоредил на Иванов да слезе. Нито водачът, нито кондукторката обърнали внимание на обясненията на Венцислав Иванов, че по закон той и кучето имат право на достъп до всякакви превозни средства и обществени сгради. Не помогнали протестите и на възмутените пътници.

"Имахме много проблеми с животни, качвани в превозните средства преди, и бяхме инструктирали водачите да ги свалят. И по тази логика са действали. Шофьорът ми се обади веднага след това и ми каза, че е направил голям гаф. Лично аз го отдавам на ниското възпитание на водача", каза още Ангел Несторов.
Той допълни, че веднага е разпоредил на всички служители да се провежда инструктаж как да се действа при подобни ситуации, когато видят куче-водач в превозното средство. И обеща, че при следващ подобен инцидент ще бъдат взети драстични мерки, а виновниците ще бъдат наказани.

Обученият лабрадор бил със специална каишка и емблема на БЧК и е подарен на Венцислав Иванов от кмета на Плевен Найден Зеленогорски. Кучето струва на общината 12 000 лева.