Няма наказания за свален от тролейбус незрящ с куче

Шофьорът на тролейбус и кондукторката, които свалиха незрящ мъж и кучето му водач от превозното средство в Плевен, няма да бъдат наказани.

Обратно в новината

Коментари - Няма наказания за свален от тролейбус незрящ с куче | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

PLEVENSKITE IDIOTI TRQBVA DA BUDAT UVOLNENI I OBEZGLAVENI, TOVA NE E PURVIQ PODOBEN SLU4AI. MINALATA GODINA SHOFIOR I KONDUKTORKA NAPADNAHA DRUGO SLQPO MOM4E I GO IZHVURLIHA OT TROLEQ ZARADI KU4E VODA4. MRUSNITE PROVINCIALNI BOKLUCI ZASLUJAVAT SMURT I DA IM SE RODQT SLEPI DECA!!!

zdraveite, ikam da izkaja mnenieto si po tozi vapros.Sajaliavam za otno6enieto na ekipa na tozi trolei, no tova e deistvitelnostta.....Vazmutena sam zashtoto li4no poznavam tezi xora...Smiatam ,4e zaslujavat nakazanie...Nedopustimo e da se darjat taka s invalid bilo to s ku4e voida4 ili bez......

Защо са толкова неосведомени кондуктора и шофьора, или са може би комплексари които искат да демонстрират колко са властни в "своя" автобус???

веднага ви казвам какво би се случило ако това беше близък на някой шеф на тролейбусен транспорт Плевен тези хора нямаше да работят още на другия ден във тази фирма.Виновни са и трябва да има наказание. Дори и при тази заповед мисля ,че никой нямаше да ги накаже ,че са прескочили малко техните вътрешни закони.

Докога ще позволяваме на хора с "ниско възпитание" да ни правят на маймуни? И нямало да има наказания. Не ви ли е срам от случката, господа управници?

Във Виена шофьорите в градския транспорт (и не само там, таксиметровите също) са с ризи и вратовръзки. Не миришат на пот и чесън. Паркират автобусите до бордюра и изчакват пътниците да се качат без да хлопват вратите под носа им, не слушат чалга, а приятна класическа (във Виена) или друга характерна за държавата музика. Те също имат разписания, които са длъжни да спазват, имат задръствания и всякакви други напрежения на пътя. За контрольорите няма да споменавам те са още по-любезни и внимателни, което не им пречи да си пишат фишовете за глоби. Така, че уважаеми инж. Ангел Несторов и всички останали ръководители на фирми от обществения транспорт, вършете си работата. Вие назначавате работниците и вие определяте правилата и условията, на които те трябва да отговарят. Всичко това, трябва да е описано в договорите и длъжностните характеристики, а за нарушенията има си ред. А това, че вие не вземате мерки, се нарича бездействие с власт и също се наказва по закона. Ако попитате По кой закон, ще ви отговоря, че не си знаете задълженията и тогава питам аз, която си плащам пътуването, какво още правите на поста си?!?!?!? Отказвам да търпя повече!

За всички НЕчовеци, които коментират в подкрепа на двамата малоумници шофьора и кондуктора, или хипотетичната алергия от куче. Кученцето се дава на три месечна възраст на приемно семейство ДОБРОВОЛЦИ които се грижат за него до едногодишна възраст. За съжаление, не всяко кученце подлежи на обучение, обаче. Подлежащите на обучение се отглеждат от треньор-специалист до две годишната им възраст. Кастрират се задължително. Различават светофари, пешеходни пътеки, превозни средства, подават изпуснати предмети на стопаните си. Преди да получи такова куче, незрящият човек преминава психологически тестове, които определят типа темперамент, и за съответният човек се подбира куче с подходящ за неговият характер темперамент. Следват три седмици обучение в специална база, при което незрящият, заедно с инструктор, се научава как да се справя с помощта на кучето. Кучето е безценно за незрящия, то му дава възможност за самостоятелно придвижване, за нормално съществуване, за интегриране и т.н. Всеки коментар, че това има цена, е фашизъм. Поклон на тези, които финансират Фондация Очи на четири лапи.

Не е малоумна тя - просто се отнася за всякакви други пумияри. Кучвто водач е със специално отношение (поне в белите страни). Това е все едно на улицата да има знак "влизането забранено" и да кажеш "защо тази линейка влезе".

Интересно , че са свалили слепия човека с кучето водач, а ако е бил някои пиян мангал или смръдлив клошар няма да го свалят нали, или още по-лошо пияни ученици, които са се развихрили и никой не сме да им направи забележка, тогава няма кои да се намеси, но стане ли на въпрос за човек с куче трябва да се свали!

Какво значи "ниско възпитание на водача". За да стане едно куче водач, то е прецизно селектирано, обучава се поне една година и преминава през какви ли не тренировки. Що за глупост е да се напише "ниско възпитание на водача" с цел извинение на ниското възпитание на шофьора?

да не става на въпрос ,че дори и да не е куче водач щом има паспорт и нужните ваксинации никой неможе да го свалиот автобуса . Дори и в самолет може да го превозваш е естествено в специална кошница но то е обеснимо за въздушния транспорт

Какъвто шефа, такива и служителите - шофьор и кондуктор - НИСКО възпитание ЛИПСА НА възпитание. Незабавно да им се потърси наказателна отговорност за неизпълниние на закона!

Трябва да бъдат наказани финансово.Но също трябва да се извинят публично на незрящият . Това,че пътника е незрящ не означава ,че могат да се държат с него както си искат .

"12 000 - това да не е кола" ... И тук ли някой намери корупция? Радвайте се, че са се намерили средства за една добра кауза и не търсете под вола теле!!! Не всяко нещо закупено от общините е с корупционни намерения. А за служителите на транспортната фирма според мен трябва да има наказание!!! Не може да не са забелязали, че човека е незрящ!!!

ЗА КАКВО МУ Е КУЧЕ?ЗА 12 000ЛВ.ДА ВЪРЖАТ ЧОВЕК!АКО Е ПЕНСИОНЕР ОЩЕ ПО-ДОБРЕ!

И защо си го назначил този водач след като е НИСКО ВЪЗПИТАН?! Няма ли критерии за това. Все пак, г-н Несторов, става дума за обществен транспорт, а не за селска каруца. И как така, след като брутално и цинично наруши закона нама да бъде наказан?

До Пенчо!!! Личи си , че си Пенчо !! Такова куче цена няма и е резултат от много грижи и ВЪЗПИТАНИЕ !! Дано не изпаднеш тотам, че да искаш КУЧЕ ВОДАЧ !!

Простаци, изроди, говеда, овце, всички видове гадории, това сте, драги ми сънародници, щото до сега не сте се опитали дори на йота да опровергаете приказките на великите ни предшественици, "не народ , а мърша". Айде, турете си го в най-интимната част на тялото. ip-то ми , драги полЮцаи, го имате, с радост ще ви посрещна в къщи с полугаубица

В т.нар "Абсурдистан' - не казвам "абсурландия "защото ми звучи като Финландия - предлагам столицата да бъде прекръстена на "Далаверия" и за да е ясно всичко на т.нар 'парламент" вместо "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА" да сложим цитата на дядо Вазов:"ОТСЪСТВИЕ НА ВСЯКАКВО ПРИСЪСЪТВИЕ".А колкото до въпросните водач , кондуктор и най -вече шеф - 6 месеца гледачи на кучете-водачи със заплата 1 лев месечно!

Ако им наложат такова наказание - да отглеждат и обучават кучета - водачи, направо ми е жал за сладките животни

Нека това да е първият и последен такъв случай в Плевен и въобще. Вярно е, че непознаването на закона не оневинява, но този случай сигурно наистина е първият такъв по рода си или поне първият такъв получил широка гласност, така че не е нужно да се разстрелват виновните, още повече че те сами разбират, че не са постъпили правилно. Просто въпросът е да се вземе поука от станалото и повече да не се повтаря.

Значи : 1. Уволнение на транспортния директор без право да заема ръководни длъжности заради неизпълнение на задължението му да санкционира нарушилите няколко Закони служители и пропуски в инструктажите ! За какъв се мисли, че е над Законите и ще определя амнистии?!?!????? 2. Уволнение и за служителите за неспазване на Закони, който са над всякакви очевидно полуграмотни"инструктажи"! 3. Районната прокуратура да се самосезира и да постанови обезщетения за всяко нарушено право на незрящия!

Прочетох много нелепи изказвания от рода на "Това да не е кола" или "Кучето да няма двигател". Обучението на куче-водач отнема месеци и тъй като на 1000 автокъщи в България я се среща един добър учител, я не, цената е напълно разумна.

"НИСКО ВЪЗПИТАНИЕ" - те НЯМАТ никакво възпитание! А и толкова ли няма някой с някакво възпитание, който да извършва тази дейност! В тази фирма подборът на кадри е много "странен"! Незабавно трябва да се сезира прокуратурата и да се повдигне обвинение за дескриминация и НЕСПАЗВАНЕ на ЗАКОН! Началника да бъде наказан ЕФЕКТИВНО за издаване на незаконосъобразно разпореждане към служителите си!!!

Господине началник!! Щом като и шофьорът и кондукторът са ниско грамотни, къде са тръгнали, защо не са ограмотени !! Нанесенета обида за незрящия човек, не се забравя с " направих гаф " То право е казано- Научил се да върти геврека и станал голямата работа !! Жалко за незрящия ЧОВЕК !!!

Забележителна простотия Между другото, не само, че кучета са скъпи, ами и в някои страни има приюти за остарели кучета водачи. Само ако се поинтересувахте... ...но и безотговорните реакции тук за цената на кучетата, за мене са същата простотия

ТИЯ КОНДУКТОРИ НЕ ПОЗНАВАТ ЗАКОНИТЕ ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И НЕКА ЧОВЕКА ПОТЪРСИ ПОМОЩ ОТ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ЗАЩИТА ПРАВАТА МУ И ДА ЗАВЕДЕ ДЕЛО НЕЗАБАВНО, ИЗВИНЕНИЕТО НЕРЕШАВА НАНЕСЕНИТЕ НЕИМУЩЕСТВЕНИ ЩЕТИ И СЕГРЕГАЦИЯТА.

В 21 век където всичко е безплатно включително и образованието и донякъде интернета с хилядите книги в него да си прос необразован селтак не е извинение !

Културата на една нация се мери по отношението на хората към инвалидите и животните. Не можем да се наречем културна нация в никакъв случай. То май и нация не сме.

НЕЗНАЕНЕТО НА ЗАКОНА НЕ ТЕ ОНЕВИНЯВА ЗА НЕСПАЗВАНЕТО МУ! Алоу, инжинер незнам си кой, всеки нарушил закона трябва да си понесе последиците! Ти също, защото се правиш на малоумен и ги оправдаваш!

чест им прави на общината в Плевен ,че е успяла да помогне на 1 от стотиците незрящи .Направи ми впечатление ,че на запад може спокойно да си влезеш дори и с любимеца на всякъде Пътувах във влака и една възрастна даме влезе с кучето си във вагона постла му постелка и то си седна ,зададе му някаква команда и любимецът си стоя мирно и кротко до края на пътуването Когато мина проверка показа му билета и нямаше никакви проблеми благодариха си взаимно Останах мн учудена .А тука човека са изхвърлили най безцеремонно Нека този господин да се разрови в нета и да види убочението на такова куче колко струва

Всеки знае безграничната наглост и простотия на шофьорите,но това вече минава всяка граница.Как е възможно такова нечовешно отношение към един незрящ човек???.За огромно съжаление няма да има никакви последстия за тези простаци и за шефа им-простак

ВЪВ ВАШЕТО ВЕДОМСТВО ВСИЧКИ ЛИ СТЕ АНТИГРАМОТНИ?

Взимам два питбила и отивам да се возя на тролей номер 4-ри. Ако има и други желаещи да заповядат! Да направим една малка демонстрация на тролеен транспорт Плевн.

"Дата : 15 Септември 2009 г. Разходния стандарт за един ученик в столицата на година е 1233 лева. Това каза Мария Минчева директор на Дирекция "Образование" към Столична община. " Това куче ни се връзва колкото един гимназист!!! Кво е това куче, кво е това чудо. За толкова пари това куче трябва да може да свири на цигулка!!

За 1233 лева на година гимназиста си остава неграмотен, а кучето водач служи и помага вярно до края на живота си. И стига вече с глупавите ви сравнения гимназист или автомобил. Не разбрахте ли такова куче е БЕЗЦЕННО!

Учениците ги учат на общи неща. По 20 човека наведнъж. Да видим как е специализираното обучение. Половин година обучение за пилот - 40000 евро. Обучение на куче-водач - смятай, че обучаваш за пилот кореец. Той знае само корейски, ти - само български. След 6 месеца обаче, той ще излети от София и ще кацне в Лондон. Ти си в самолета като пътник.

Кучета-водачи са малко. Малцина са тези, които са издържали на края всички изпити. Първата година те живеят в приемни семейства където ги обучавахме, ходихме с тях на тренировки, социализирахме ги и взимахме изпити с тях. Тези, които са издържали първия изпит - влизат в програма по специализирано обучение под ръководство на инструктор. Ако не отпаднат от програмата след периода на пробен срок - продължават обучението си и на края пак имат изпит. Чааааак тогава са готови за работа с новият си сляп стопанин, като човека също минава курс за работа с куче-водач. Много е важно кучето да попадне на стопанин който да може да го ползва пълноценно, за по-активни кучета се търсят хората с подвижен график и сума ти още дребни на пръв поглед неща се отчитат. За това е толкова скъпо. И далеч не от всяко куче става водач на сляп човек.

Един гимназист не може леб на връзано куче да даде. Пари на вятъра! Да не говорим, че гимназист ако трябва да води слепец ще ги блъсне кола на второто пресичане. Явно не сте наясно, че това куче не служи, за да се подпира слепеца на него, а за да познава кога свети зелено, Кога автобуса е спрял и къде може да мине човека с него.

Единственото, което мога да отговоря, е да се молиш да не разбираш защо обучението на едно такова куче струва толкова! Тези кучета са толкова ценни за незрящите хора, а е толкова жалко как хората си позволяват подобни цинизми.

Много неща ме учудват в България но това вече е нещо ужасно.

Бе вие в кой век живеете бее ?!?! Къв човек си ти да свалиш човек и кучето му водач ... И ватмана и кондуктурката заслужават да са без работа безброй години ... Кви са тия глупости бе ... Вие малоумни ли сте ?! Никога няма да сме като другите все назад ще вървим .. О боже мой ... Та тия селянки в тролейте великите кондуктурки повечето не тряа да са там .. Но нали са връзки и дай да работим там .. Изложихте още повече град Плевен и доказахте кви сте селяни всичките... Аман от българи !!!

Не знам, дали за 250 лева заплата ти трябват много връзки...

трябва да ги осъди за дискриминация, това е начина да станем нормална държава ето и нещо по темата Незряща жена осъди Община Варна за дискриминация Стоянка Мънина е инвалид първа група, с нулево зрение, но с две висши образования - икономическо и юридическо. Работи като адвокат - служебен защитник. Вярвала, че у нас, не само се строят рампи за инвалиди, но че хората с увреждания могат да работят и се реализират. Докато не участва в конкурс за работа в "Читалища" към Община Варна преди пет години.Унизена и огорчена, Стоянка разбира, че кандидатурата й е отхвърлена, въпреки че има най-висок образователен ценз. Подава сигнал в Комисията за защита от дискриминация. Решението е "наличие на дискриминация по признак "увреждане". Печели две дела на всички инстанции. Осъжда общината за обезщетение за неимуществени вреди

В западна Европа, домашните любимци имат право да се качават в Граският транспорт, но само с намордник, при това се плаща половината от стойността на билета за възрастен. А животните, които подпомагат ежедневните дейности на инвалидите са освободени от такива такси, както впрочем и инвалидите. А ние в БГ си живеем още по тоталитарни порядки и индивида го е страх да се замисли а берзопотно изпълнява заповедите. Овче стадо!!!

Неграмотността не е оправдание за незнанието на законите! След като се изисква образование за вземането на шофьорска книжка означава, че шофьорът е рамотен и носи пълната наказателна отговорност в случая! В случая има нарунение за превишаване на правомощията и дискриминация! Ако не се вземат мерки виновзните да се накажат Страсбург ще съди пак България за простотиите и невежеството на бг администрация! А пределено шефовете имат още по-голяма вина щом не са провели инструктажи и не са направили промените съобразно законовите изисквания за инвалиди! Така че носят солидарноо пълната наказателна отговорност!

В целия цивилизован свят е най-нормално човек да се качи с кучето си в трамвай, автобус, влак, или да влезе с него в кръчма или кафене, или мол ... Нашето отношение към кучетата е дивашко, селско, анахронично и показва колко сме далече от съвременната цивилизация. Конкретният случай е още по-ужасен заради незрящия човек и специалното куче, което е безценно. Или поне много по-ценно от примитивния ватман и неговия началник. Нека той обясни защо е издал заповед да не се допускат кучета в градския транспорт.

Не съм съгласна! Отношението в България към кучетата е дивашко, но не така както го описваш ти. Дивашко е да си разхождаш питбул без каишка и след като това псе ухапе дете, ти да получиш глоба от 300 лева! И ходи да видиш в Европа, че всички домашни любимци са с паспорти. Нашенецът не е чувал и за ветеринарна медицина...

Нямам думи - това е просто България... прости, аграрни хорица...

Почти всички шофьори в обществения транкпорт на територията България са невъзпитани,груби,арогантни, нечовеци,лоши хора.Те са чалга.

Идеята за обществено полезен труд е много добра. Например, шефа на Градски транспорт и служителите му да помагат на незрящи за една седмица. Междувременно могат да сковат и къщички за кучетата.