Според данните в подадената от него декларация от договори по трудови правоотношения и граждански договори той е спечелил общо 14,3 млн. лв. през миналата година.

Вчера стана ясно, че над 100 хил. души в България получават над 2000 лв. заплата, а над 40 хил. души се разписват срещу възнаграждение от над 4500 лв.

Първите 50 от списъка на данъчните отличници са придобили 117 млн. лв. общо през 2012 година. За сравнение през миналата година "Топ 50" от данъкоплатците са посочили в декларациите си общо 98 млн. лв. доходи. Данните сочат още, че през 2013 г. в първите 10 по декларирани доходи са шестима столичани, двама от Велико Търново и по един от Варна и Бургас, посочват от НАП.

От началото на годината досега в офисите на Приходната агенция в цялата страна са приети 169 000 декларации за облагане на доходите на физическите лица от 2012 година. Близо 10 на сто от тях са подадени чрез Интернет. Формулярите се подават до 30 април, като декларираният данък за довнасяне по годишната декларация трябва да бъде внесен в същия срок. Пет на сто отстъпка ползват гражданите, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис в срок до 30 април.

Както през миналата година, клиентите на НАП ще подават само онези приложения от декларацията, които са попълнили, тоест няма да се налага да разпечатват и да подават цялата данъчна декларация, уточняват от агенцията.