Едър данъкоплатец заработил 14,3 млн. лeва

Близо 65 000 лв. на ден е заработвал човекът, който до този момент е декларирал пред Националната агенция по приходите (НАП) най-висок доход от 2012 г., съобщиха от агенцията.

Обратно в новината

Коментари - Едър данъкоплатец заработил 14,3 млн. лeва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, хора, хем искате сивата икономика да си плаща данъците, хем завиждате на тези които ги плащат! Мислете малко. По-добре ли е да се крият милиарди лева-може и да са придобити по нечестен начин- отколкото да влязат в хазната стотици милиони лева данъци. Това е целта на нормалното правителство, на всяко нормално Правителство, и от това се вижда дали негови членове са замесени или не в сивата икономика. Мислете, като пишете...ако можете!

Щом си декларира човеко доходо, значи е честен. Я покрадвам но си трая. Оти Геле че ми завиди и требе да делим откаднатото. Иначе, и я съм честен.

Интересно от какво се печелят милиони в държава без никакво производство.В България е останало само дребно занаятчийство на ниво 1920-1930 год..Дори селското стопанство не е в тогавашните размери-изключение са "едрите" кулаци""на Б.С.П.Всички представи за индустриализирана България останаха в спомените на хората-предприятията бяха оглозгани от "любимата партия".

Има и такива и дано са повече,но вече за толкова години стаж схванах един основен алгоритъм....Колкото повече забогатява един работодотел ,толкова по-малко мисли за хората,които му изкарват парите!Когато всичко е в началото,когато всичко зависи от него самия толкова,колкото и от екипа,който е подбрал-тогава просто се раздава,но с времето и с увереността,която работодотелят придобива и започва да се смята за богоизбран....забравя откъде е тръгнал и се разграничава от хората,които са му се посветили....

Какво толкова се впечатлявате?Колко печелел на ден? А Ако бизнеса му е на открито и си плаща данъците - това е почтен човек -значи трябва да се вземе за пример. А не да се оплюва. Аман, от комплексари!

Е,че да печелиш толкова пари,трябва някой да ти разреши.Да влезеш в олигархията,като корумбашев например.Не на всички е позволено,ако ще умът им да пращи.

"От цялата статия истината е само една. В България 95% живеят със заплати до 700лв, като 70% от тях са със заплати до 500лв. Хипер богати и хипер бедни, а по средата вакум. "

В това точно виждам целта на управлението ни, за съжаление.

Браво.. тази година 65000 на ден, догодина 100000 на ден да декларира!

Зад всяка по-голяма сума пари се крие престъпление. "Кръстникът"

Който не вярва в този факт, значи е от тези с големите пари.

Е как изчислихте тези 65000 лв? Както и да разделиш 14300000 на 365 не се получава цифрата:)))Не че полученото на ден е малка сума .....

Явно смятат само работните дни, които са около 220 .... така се получават тези 65000.

Ахааа , значи се има предвид , че тези пари за заработени от бачкатор и то само в работни дни (без празниците) :))). Зааааеби!

8125 лв на час - 135.42 лв на минута и т.н. Журналистическата мисъл е уникална. Какво ли не измислят заради сензацията. Ами човекът просто е направил удар и е реализирал един годишен доход. И те веднага решиха да съобщят колко му била печалбата на ден! Пропуснах да провера на секунда колко му се пада...

Този човек е работил за някое ЕРП и това да е заплатата му консултанската услуга.

Бях чувал, че един Пръцумян, без да прави нещо особено (клатикурец) или да произвежда нещо материално и полезно за обществото ни...та само той взимал заплата от 300 000 лв. Та кво да си говорим... В тая бедна и прокъсана държава не се произвежда НИЩО ! Само пари от ДАЛАВЕРИ ! Затова нямаме икономика и стандарт. Всички само мислят как с далавера и врътки да направят големите пари за един ден. Нищо съществено на лице.

Пръцумян когато трябваше слушкаше и изпълняваше, сега си получава дивидентите. Не е нужно да работиш нещо или да разбираш от нещо, щом си провел приватизацията както са ти поръчали.

В тая бедна държава, с тия ТЪПИ, ОГРАНИЧЕНИ, МЪРЗЕЛИВИ, ЗЛОБНИ И ЗАВИСТЛИВИ ХОРА наистина не са много възможностите за производство.

Ами, когато управляваш милиарди, и то добре, трябва да си платен .Продавш, акъл, знания, а не краставици на килограм. Много сте задрастени,бе! Бил клатикурец? Ако беше такъв щеше да видиш нормална банкова система през крив макарон. И тогава Кипър щеше да ти се види играчка. За сведение само: през 1995 година продадох кола за 2000 долара. Вкарах ги в БНБ като лева(подлъгаха ме) и после не можах да си купя телевизоир за тези пари. Знаеш ли какво значи да се срине доверието в банките? И точно такива като този "Пръцумян" се грижат това да не стане. Още си зелен да коментираш такива проблеми.

ИИИ Кво правим сега даначни декларации или новини

Браво на пича,радвам се за него,когато в България има много богати данъкоплатци има шанс,иначе приличаме на детенца,които играят покер с кибритени клечки ,а за завистта-тя вреди само на завиждащия

да не се окаже че това е доганчо, или друг комисионер по енергийни проекти. Истината е че в бг, няма честни богаташи - има само мутри, комисионери и далавераджии.

Извинявай, какво е това "честен богаташ"?

Сега не разбрах - не искате някой да печели по 65000 на ден, или искате и вие толкова, че и повече?!

Е как да не знаеш какво иска Нане?

Искаме бе байно ,кажи сега каква е таз работа с таз хубава надница та да се включим и ние "мързеливците" и "некъдърниците" в далаверата.

Se taia

Просто е бе байно, отваряш си бизнес и печелиш :) Но се иска и акъл, не само напиняне.

Ами опитайте с търговия на Фондовата борса или с Валутна търговия(Форекс ),но е малко трудно.

....страхотна беднотия в България, щом само 100 хиляди получават приблизително 1 000 евро, при минимална работна заплата в половин европа, два пъти повече....какво да коментираме..на босия цървулите...пази боже от немотия...приблизително 40/50 хилади получавали месечно, колкото една медицинска сестра в испания...1850/2 000 евра... ей ти критериите....

Че до сега не знаеше ли?

Така или иначе на точи човек му е платено или от чужбина или от държавата. Второто е притеснително.

Слушайте още измислени икономисти и политици как пари няма,да не претискаме бизнеса да дава по големи заплати и прочие и след 2-3 годинки някои ще декларира повече пари и от външния дълг на България.Като има балъци да му съчустват и работят безплатно

Se taia

Ами като не искаш да бачкаш на някой безплатно, кой те кара? Направи си бизнес и действай. Да видим ти какви заплати ще предлагаш.

Математически погледнато,колкото повече богати,толкова по-малко бедни,а то става обратното.На кой да вярваш?На Айщайн или на Станишев???

65000лв на ден ??? Не е възможно да има труд, физически или интелектуален, който да струва толкова !!! Живеем в извратено време ... гади ми се от тази демокрация, наистина ! Баба ми и дядо ми цял живот са работили на село и толкова пари не и сънували, а със сигурност имат много, много повече принос към обществото, отколкото подобен социален паразит !

Ти как разбра за какво става въпрос? Значи баба ти и дядо ти трябва да вземат повече от 65000 лв. на ден!?

Въпросният човек е платил 1.43 милиона ДОД. С тези пари държавата поддържа училището в което учат децата ти и болницата в която се лекуваш. И ти го наричаш паразит? Неблагодарник си ти - злобен и завистлив. А дядо ти е бил неграмотен каруцар, чиято работа е била да разделя куп слама между магарето и кравата. Ти не си паднал по-далеч.

нищо чудно останалите 90% които са останали за него да са дошли от държавата като комисиони или подобни.

Като е откраднал 14 000 000 и като плати ДОД какво го прави ,,бизнисмен,, според теб.

1.43 ДОД а колко още ДДС и акцизи е палтил. По 10000 на месец да харчи.. това са още 4000 лв данъци и акцизи е плащал на месец.

Има начин - опитай те на Фондова борса и на Форекс,но емалко по - трудно(не е за всеки , защото трябва и малко акъл).

Трябва да си много задръстен за да пишеш тия глупости! Ами Стиф Джобс, Бил Гейтс или още много други като тях, да не би да са въртяли мотика, бе тъпчо? Създателите на Гугъл (-студенти )за три години стават милиардери. Сивото вещество е хилядократно по скъпо от напъните на баба ти и дядо ти. Живеем в нормално време, но такива като тебе, мислят, че някои трябва да им снасят, за да са добре. Злоба и завист - това е в главата на такива като теб. Гади ти се от демокрацията? Ами иди да живееш в Северна корея -там ще успееш...ако не умреш от глад.

абе дедо няма случаини работи.нито гугъл,нито чичоти бил...мега пари не се правят само с акъл,трябва и гръб да имаш.тези приказки ги разправяи на внуците не на хора със среден интелект.и не незавиждам на хората с много пари,дори понякога ги съялявам,това постоянно да се оглеждаш за конкуренти,папараци и други там подобни не е за завиждане

едно от двете числа не е вярно! 65 000*365 =23 725 000 а не 14 300 000

Включил си и почивните дни и празниците. Опиай само с работните дни - примерно 220 дни

БатиГого

Сметките за дните са на бирниците /или журналистите/. Да си видял нейде в годишната делкарация за се попълват дни?

Сметките на всички ви са криви, господа! И да се пръснете от математически фокуси, напънът ще ви е безполезен и банален! Говорите за труд. НЯМА КАК ОТ ТРУДОВИ ДОХОДИ ДА БЪДАТ НАТРУПАНИ ТОЛКОВА ПАРИ! Абсурдно е! Не се напъвайте да докажете противното!

ТРУДОВИ и ГРАЖДАНСИ ДОГОВОРИ. Ха сега си спомни за консултациите на Доган с граждански договори. Па и прочети по-надолу за една от врътките с много парички

Бати Гого, като говоря за трудови доходи, имам предвид доходите постигнати с честен труд. Няма как да се говори за честен труд при един капиталист! Та те ни изтровиха с ментета!

Писах го - по нагоре ,но пак ще се повторя - прочетете нещо за Фондови борси и Валутни пазари.Може и да опитате ,но е малко трудно(трябва и акъл)

На мен едно нещо ми е любопитно: кой му плаща 200 бона заплата на тоя, като по цял ден чука часпром?

например може да се окаже шефа на чез, и същия да е консултат на държавата и да цоца и от там.

Se taia

Аз пък друго не разбирам. Що трябва да са от заплата само доходите. Има и бизнес, с който могат да се изкарат пари. Все разбирачи тук.

Не бе, не ми схвана шегата. Този е бил на заплата някъде (200 бона), а освен това е вземал комисионни (65 бона на ден), та ми стана любопитно кога му е оставало време да работи за заплатата. (не че не се сещам за кво става дума, де)

65 000*30=1 950 000 лв. или точно 1 милион в евро за месеца. Съвсем нормална печалба, даже скромна.Тоя сигурно държи половин бензиностация само.

Нещо не се получава. По 65000 лв., на 365 дни, прави над 23 700 000 лв. Даже да се махнат съботи и недели, което е 104 дни, пак сумата е с два миилиона и половина по голяма от тия 14 300 000 лв. Не знам кой ги учи да смятат и как ги смятат тия пари.

Еми болничние е вземал човечецът

2-30 дни отпуск и поне 10 празници и сметката излиза

И кво като я знаеш? Тя е много квалифицирана жена, има над 400 години трудов стаж, с тази квалификция е нормално да вади милиони.

Аферим. машала, Те Тоя на 65-те хилядника, ма той, по-добър от Бил Гайтс, ма! Хайде, да му е уроки, до година да е 100 - хилядник.

които забогатяха много от земеделие. Наистина, много работа е, много неизвестни и много малки зърнопроизводители наистина разчитат на субсидиите за да могат да изплащат техника, инвентар, наем на бази и заплати. Има обаче хора които обработват по 150 000 декара, а и повече. Там при средна печалба от 80-85 лв на дка., говорим чиста печалба, след плащане на аренди и всичко останало се получава. В Добруджа и Дунавската равнина има такива които печелят и не са един и двама.

имам поглед в земедлието Добруджа. От над 10 годинки разни адвокати, нотариуси и тем подобни - децата и внуците им станаха "земеделски призводители". Те си знаят и законите и рушветите и си вземат дебели субсидийки. Само потърси кой сади овощни дръвчет в Добруджа и ще ти стане ясно. Много купуват земя като бесни. Има места дето дават рента над 100 лвл миналата година на декар... Това са чисти парички човече! 1000 декара по 100 лв=100к лв. чистички и необлагаеми...И никой няма да му търси произход като физическо лице /освен ако не се намеси в политиката или в бизнеса на друг дебеловратко/... Така че големите пари хич не ги мисли. Просто ти /и аз/ не можем да мислим като ТЯХ!

Важното в новината и хубавото е, че над 100 000 /сто хиляди/ човека се разписват за заплати над 2000 лев, а 40 000 /четиридесет хиляди/ над 4500 лева. Осигуровките, които се внасят са отгоре и то много. Браво. Да растат тези цифри, а че други ще им гледат в канчето е защото не учат и не работят колкото трябва. Винаги е имало и длавераджии, но те не са основното. Браво на работещите и успяващите. Напред.

Браво , много браво... Само дето не всеки знае, че осигуровки не се плащат на всичкото. Има таван - по спомени на базата на 2000 лв. месечно...демек около 600 гл. (средно (30%)..Да не забравяме,че ако е пенсионер - само 8% здравен данък. демек 140 лв. месечно може да е заделял човечеца... Прочети ми поста по-надолу за врътката дето се прави...В различни варианти де... Преди десетина години некакъв дебеловратко излезе по неква ТВ и каза че в енергетиката рушвет (куфарче с парички сухи) под 100 милион долара не е рушвет... Ха сега кажи кво мислиш за препирането на паричките? По-долу давам един вариант от многото.

Да хубаво да се взима , но по голямата част от тях ги не ги заслужават и не са ги изработили. Това са разни: съдии,юристи,магистрати,банкери,мутри, енергийни и други мафиоти,политици,поставени лица на политици,перачи на мръсни сделки.............те не са произвели ,направили,генерирали нищо друго освен грабеж с помоща на всички държавни органи. Новината просто уточнява приблизително числеността на мафията по тези земи.

От 7.5 милиона българи само 140 хиляди учат и работят колкото трябва. По-голяма простотия скоро не бях чувал.

Че и много верен!

аз го познавам този с голямата заплата -левон

Взе ми думите от устата

С много пари е лесно: 1."печелиш" он наем /напр./1 милион. 2.Плащаш 100х.л.данък 3.900х. във фирмата чисти пари 4.Разход във фирмата 750х+150хддс=900х 5.Дърпаш от държавата 150х. 6.намаляш си печалбата с 750х=75х данък накрая - дал 100, взел 225.. ха сега кажете за "добрия човечец" нещо?

За 14.3 милиона сметката е: за 1 милион далавера 125х. за 14.3: 125х*14.3 Според ексела: 1787.5 милиончета... хе хе... Обичам да чета коментари на зомбита: БРАВО НА ЧОВЕКА!, НАЙ-ЧЕСТНИЯ и т.п.

Бре колко лесно било!!! Що не го направиш? Фасулска работа за теб.

Нещо не ти разбрах смтката? Как след като си намалиш печалбата в т.6 е взел 225х, след като 75К е данък излима че е дал 175, а е взел 100. Да не говорим че Фирмата прибира 900Х след данък 100х, ама за този наем от 1 млн трябва да плати ДДС 167х

Двамата от търново са земеделец и адвокат !!!

Предполагам че имате добра представа за финансовите пазари - Фондови борси,Стокови борси,Валутни пазари.В този случай една секретарка и един - двама сътрудници ще са му напълно достатъчно,така че работниците пак ще чакат благодетел да ги наеме на работа.А и не е много перспективно да прави инвестиции в България.От което следва че единствената полза ще е за тези които получават помощи(малолетни майки и др подобни които никога не са внесли в бюджета и стотинка).

и сега чий електорат ще купи този милиционер?

От все сърце му пожелавам да взема все повече, но никога да не забравя, че катафалка с ремарке няма и ковчег с джобове!

Най-честният, трудолюбив и кадърен български гражданин ...

да вземе безработните на работа ......ще се намали безработицата тава дане са тим ще се вклучим в пералната...... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ed Hunter

Няма лошо, дано да има повече такива хора. Щом ги е обявил, значи няма от какво да се крие. Остава сега да си плати и данъците. България има нужда от качествени работни места, а не от строители, камериерки, бармани и охранители. Тогава ще има повече приходи от данъци и съответно повече пари за преразпределяне.

айкюто ти незнам колко е но изказване от рода- повече качествени работни места е супер интелигентно..

IQ-то не знам , но ,/- от рода на "повече качествени работни места" ,/-

Смешно е, че ти говориш за 'супер интелигентно' като грамотността ти е доооооооста слаба

Виж, гост ме е изпреварил и се е занимавал да ти покаже грешките ти.........

164 харесвам коментарати но кажи какви качествени работни места като европа казва България ще е туристическа дестинация значи трябват упоменатите професии ни е не трябва да произвеждаме нищо кои са тогава качествените работни места спорет теб

Ed Hunter

Докато слушкаме, ще е така. Преди слушкахме чичко Ваньо, сега слушкаме чичко Сами и неговите евровасали. Никой няма да дойде да ни даде, трябва сами да си вземем. Закопахме си образованието и здравеопазването, и се закопахме като нация. Докато се делим на сини и червени, и се дупим на поредния велик господар, ще сме на тоя хал. ЕС не им пука за теб, за мен, за него, но на нас трябва да ни пука. Ако аз живея добре, ще живееш добре и ти. В съвременни свят се иска да можеш и да знаеш, а не долнопробен чалгаджийски бабаитлък.

Какво разбираш под качествени работни места - всички да са директори ли ? Или милиционерски работни места като твоето ? И откъде знаеш, че е честен - ако е декларирал 14,3 може да е заработил 143 ? Или обичаш да се мазниш на богатите ? Имаш нещо против строители, камериерки и бармани ли - това е ниско квалифициран персонал, който изкарва парите на висококвалифицираният ! Ти разбира се няма как да го знаеш, защото в школата за милиционери нивото не е високо - там ви учат да биете слабите и да се подмазвате на силните ! Чалгаджия ...

Ed Hunter

Пич не ми пука колко е изкарал тоя дето е декларирал тези доходи, затова си има НАП. Не ми пука какво работи, кой е той, къде живее и т.н. Щом си плаща данъците и задълженията, нека бъде жив и здрав. Пука ми обаче, когато някакви серсеми търкалят коли за десетки и дори стотици хиляди, а на книга се водят безработни. Пука ми когато същите тези парвенюта живеят в палати, а аз се чудя как да си платя парното. Пука ми когато тези лекета бутат тирове с контрабанда или си бичат фирми ДДС-арки и точат парета от моя и твоя джоб, наместо тези пари да отидат за четмо и писмо, за здраве или да се дадат на пенсионерите и те да разберат, че още са живи. Относно нискоквалифицирания персонал - знам, че всички не може да сме лекари, учители и инженери, но съгласи се, че няма как нация от камериерки и строители да просперира. Требе се чете, знам, че е кофти тръпка, ама колкото по-рано го осъзнаем, толкова по-добре. За милиционерите си прав, много шапки, а ползата за обществото е съмнителна. Ей това за чалгаджията ич не мо'а го приема! Друже, аз съм от ония, другите, дето вирят двата пръста... ако шъ ма разбереш \m/

Хахаха, пак хванахте да се дърлите за нек'ва дребна риба!!!

Шепата богати стават две шепи и още по-безсрамно богати, народът - двойно по-беден и безнадеждно отчаян - това е ГЕРБ особено в последната година, когато кормчията ББ държеше руля... Мирише на пкражба и геноцид. Но идват избори!!!

Глупав ли си или се правиш на такъв? Просто сега тези пари излизат на "светло". При Станишката само той и Доганя може би щяха да ги знаят.

"Едър данъкоплатец заработил 14,3 млн. лeва".........Останалите?!

...супата

Заработил ги е друг път.Ако имаше държава щеше да е в затвора.Сигурно става въпрос за подставен човек-я на Цеко Минев,я на Доган, я на някой друг.Мошници и мафиота с всички помнете ми думата и никакви данъци не плащат.Най вероятно ги е декларирал с цел да изпере пари или да си вземе ДДС.

Каратиста. В ЧЕЗ, всичко е възможно. Три, четири поръчки без конкурс и си готов. Отиваш, декларираш, плащаш десет процента и вече изпраните и чисти парички на тия които са ти дали да ядеш бял хляб. За тебе два, три процента и хваленето, че си велик.

Държава на бивши комундета , два града с работа ВарнА и София и европейски цени на храните и стокити -защо не Комунисите на ПРЕХОДА ИМАТ МНОГО ПОВЕЧЕ НА ДЕН .....ОТ 65000ЕВА..

Е пък щом е толкова умен и кадърен да го изберат за премиер щом развива добър бизнес значи ще може и държавата да оправи каква е тази космическа надница при тази бедна държава прет фалит

Кой умен и кадърен ще остави бизнеса си и да работи за жълти стотинки като премиер. И накрая да го оплюят и обругаят. Да не е луд!

Гост тогава защо се натискат едни и същи да стават премиери много ли са глупави или печалбата е по голяма от бизнес печалбата им

Никой вече не може да "оправи "държавата.При тази повсеместна неграмотност,чалгаризация и маргинализация на населението и дядо Господ да дойде не ще може да ни помогне.

Мизантроп

"Повсеместна маргинализация" е оксиморон. Маргинализирани в България са циганите и интелигентните хора.

ЕДНА ОТ НАЙ ПЛАТЕНИТЕ ПРОФЕСИИ Е АДВОКАТСКАТА.ТАМ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ КОЛКО ТИ Е МАКСИМУМА ,А СЪЩО ТАКА И НА НОТАРИУСА .КАКВО ТОЛКОВА СТЕ СЕ ЗАЧУДИЛИ. НЯМА ЛОШО. САМО ЗА ЕДНА СДЕЛКА С НЕДВИЖИМИ ИМОТИ ЗА ПОЛОВИН ЧАС СЕ ЗАПЛАЩАТ ХИЛЯДИ НА НОТАРИУСА. ВСИЧКО Е СЪВСЕМ ЛЕГАЛНО. КОЙТО СЕ УЧИ ТОЙ ЩЕ СПОЛУЧИ !!

Не защото са толкова учени, а защото са тарикати!

Тарикати! Твърде меко казано!

Поговорката се смени. Вече е: КОЙТО СПОЛУЧИ,ТОЙ ЩЕ СЕ УЧИ

Колко простотия, Боже. При Нотариуса като отидеш наистина плащаш хиляди, ама това са такси от които той не получава нищо. Държавни такси, такса вписване и Нот. Такса, общо около 4,5%. Тоя ако е Нотариус, трябва да е продал цяла София за една година. Да не говорим колко бяха учили тия които се уредиха да спечелят конкурса за Нотариуси преди години. Есичките бяхя я жени, я любовници, включително и мъжки, на разни депутати и хора от службите.

остават малко под половината за Нотариуса, но пак не излиза сметката. Казвам го, защото съм рабоила при Нотариус, когато бяха най силните им години. Вярно е, изкарваха пари, но практически е невъзможно да се вписват сделки всеки ден с такава печалба. Може да е и една сделка, но пък всеки ден такива сделки няма. Аз, сега работя в адвокатска кантора, практикуваща Корпоративно право и макар, че изкарват пари, просто такива няма. За другото сте прав/а.

Тоа и той един цървул. 65 000 лева на ден, че и данъците си платил. Като дойдем на власт такива бедняци няма да плащат данъци, а ще им даваме помощи. Ние предният път от помощи живяхме, но при толкова разходи, заделените започнаха да свършват. Трябва да се подпомогнем пак. На борба братя, да смажем всички и ще остане за нас.

Трябва да стане министр-председател или поне министър на финансите. Явно знае тайната на забогатяването, пък после казват че чипа ни е сбъркан или сме лош "матриал". Ето, има и от високотехнологичните...

Това е средната класа. 100 000 човека. 3% от работещите и 1,5% от населението. 90% от тях в София! Друг е въпросът за сравнение на средната класа у нас и в чужбина!

Какъв е проблемът!? Дай боже всекиму! А и данъците си е платил. Така че не виждам какво му "дъвчете скротума" на човека!?