Огънят избухнал в жилището, което е на осмия етаж в блок 32 снощи около 23 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Родителите не били вкъщи, а момчето им се обадило по телефона. След това позвънило и на тел. 160. Дежурните огнеборци му дали точни указания - да излезе на терасата, за да не се задуши от дима и веднага към мястото се отправили два екипа на столичната пожарна и линейка.

В това време родителите, които били в близко заведение, се прибрали и Доковски се опитал да спаси детето си, влизайки в горящия апартамент. При пристигането на пожарникарите той бил открит в безпомощно състояние и въпреки усилията на екипите - починал.

15-годишното момче и 41-годишната му майка са транспортирани с линейка на пожарната в "Пирогов", съобщиха от пресцентъра на болницата. Според съобщението от болницата, те са се надишали с пушечни газове, но са прекарали нощта спокойно и състоянието им е стабилно. Двамата са прекарали около 20 минути в задимена среда.

Все още не са известни причините за инцидента. По информация на bTV полицията разследва вероятността пожарът да е умишлен.

Близки на семейството съобщиха пред в. "Сега", че случаят в жилището не е битов инцидент. Те заявиха, че от известно време Доковски е получавал заплашителни за живота си и на сина си SMS-и.

Съседите на семейство Доковски бяха стреснати от случилото се, съобщи БНР. Оказва се, че в почти същото време е запален и автомобил "Мерцедес", който се е намирал на паркинг зад блока. Автомобилът е с изгорена боя на капака и стопени от огъня гуми. Колата не е на Марчело Доковски, но според разследващите извършителят може да е объркал колата, предаде още bTV.

Последна актуализация в 16 ч.


На 5 февруари 2005 г. в автомобила си "Ауди" беше убит бившият шеф на фирма "Паркинги и гаражи" Георги Василев. Той бе три мандата общински съветник от групата на СДС. Бил е председател на комисията по транспорт в столичния съвет, а после - директор на общинската фирма "Паркинги и гаражи". В публикации в медиите по време на приватизацията на част от "Паркинги и гаражи" името му е било свързвано с това на Методи Илиенски от групировката ВИС.
Василев държеше 3 от най-апетитните паркинги в София - при НДК, на централна гара и в "Зона Б-5". Той имаше и дял и в строителното дружество "Гала Интербилд". Затова основната версия за убийството бе бизнес конфликт. Извършителят обаче не е намерен и до днес.