При зареждане на бутилки с метан маркучът гръмнал и убил на място 56-годишния Благой Я. Направен е оглед на местопроизшествието.

"Няма изтичане на газ, просто механикът е паднал назад и при удара в бордюра е загинал, следствените органи ще изяснят точно как", каза изпълнителният директор на "Енемона Ютилити" Благой Голубарев.

Според него механикът въобще не е трябвало да бъде там, зареждали други служители. Голубарев изказа съболезнованията си на близките на починалия работник. От Областната инспекция по труда обаче потвърдиха, че има трудова злополука и че аварията е вследствие на неправилно боравене със спирателен кран при зареждане.

Тялото на загиналия е транспортирано за аутопсия в моргата на болницата в Благоевград.

По-късно от полицията в Благоевград съобщиха, че полицейският екип, който е бил на място, е установил, че загиналият служител в метан станцията, отваряйки сферичен кран, свързан към пълни с метан бутилки, е получил наранявания в областта на главата от струя с налягане от около 200 атмосфери, вследствие на което е починал на място.

Компресорната станция е изградена на транзитния газопровод за Гърция. В пункта се зарежда метан за автомобили и за пълнене на бутилки, които се транспортират за Банско, Разлог и Гоце Делчев.

През януари 2010 г. 20-годишно момче загина след взрив на метанова уредба в автомобил. Инцидентът стана на метанстанция в Търговище по време на зареждане.