Инцидентът е станал тази сутрин на кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Опълченска", съобщи БНР.

Сигналът е подаден в МВР малко след 9.40 ч.

По първоначална информация пешеходецът е пресичал неправилно - на пешеходна пътека, но на червен светофар. Това е предизвикало гнева на шофьора на маршрутката, който е слязъл от автомобила, след което двамата са се сбили.

Очевидци на инцидента разказват, че пешеходецът е успял да събори шофьора на земята, след което последният, за да се защити, извадил газов пистолет и го опрял в главата на опонента си. Екип на Трето РПУ, пристигнал бързо на мястото, успял да предотврати по-тежки последствия.

И двамата участници в скандала са откарани в Трето РПУ, където дават обяснения.

По-късно от пресцентъра на МВР съобщиха, че водачът е задържан и е образувано бързо производство. Срещу него е повдигнато обвинение в хулиганство, като му е наложена мярка за неотклонение "подписка".

Случаят е станал пред очите на десетки хора, пътници в маршрутката, както и шофьори, преминаващи на кръстовището в този час.

На 12 октомври 51-годишен шофьор на камион бе прострелян в гърдите от друг водач при скандал на пътя за отнето предимство. Инцидентът стана в Свищов, а раненият мъж се бори за живота си в плевенската болница.