Шофьор опря пистолет в главата на пешеходец в София

59-годишен шофьор на маршрутка опря пистолет в главата на пешеходец в София след скандал за неправилно пресичане. Той бе арестуван и обвинен в хулиганство.

Обратно в новината

Коментари - Шофьор опря пистолет в главата на пешеходец в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като в стария виц-Москва,2020,шофьор спира на зебрата,изчаква пешеходеца,две бабички си коментират-виждаш ли Любов Владимировна,колко учтиви станаха водачите след закона за свободна продажба на оръжие

Само свободната продажба на оръжие в тази страна, може да поправи недъзите на обществото!!!

аз пресичам на пешеходна алея без никакви проблеми даже и на зелен сигнал на светофара!Слагам калашника на автоматична стрелба,два -три предупредителни изстрела във въздуха ,след това в двете посоки по един пълнител и си минавам най спокойно!

Слабо пипаш, аз мятам и по една, две гранати Ф1.

Аз съм за - на всички, каито не спазват правилата в тая държава, трябва да им се вади пистолет -иначе никога няма да се оправим. Нагъл народ - лошото е, че тия, които се възмущават и държат да има някакъв ред както е в случая, човека, който е извадил пистолет, ще пострада. Как иначе да се подходи към наглеца?. Няма шофьори, няма пешеходци, няма министри, няма депутати , няма сульо, няма пульо - за всички трябва да важат законите и правилата. Ред и дисциплина навсякъде, иначе ще започнем да се избиваме помежду си. Имам познат, който е сигнализирал на полицията за неправилно изпреварване, но полицията изкарва виновен не този, който е нарушил правилата, а този, който се е възмутил и сигнализирал. На това му се казва опак държава, опарничав народ. Държавата ни не трябва да се казва България, а Опарничавия.

Демек ти си праведния съдия който никога не съгрешава така ли? По силата на кой закон ще вадиш пистолет/ Нали си за спазване на законите?

Съдията е пистолета. Когато имаш ти, а знаеш и че отсреща имат, то тогава си адски внимателен, вежлив и учтив.

Докога някои пешеходци ще бъркат предимството на пешеходна пътека с безсмъртието ? Не говоря за конкретния случай на преминалия на червено пешеходец, а по принцип?

Тук във Великобритания има консенсус между шофьорите, полицият и пешеходците да се пресича навсякъде и на всякаква светлина в градовете и селата, стига да не е опасно. Хора пресичат от всякакви посоки, но катастрофите са много по-малко от тези в България, скандалите - също. Пътят е просто място за придвижване на автомобили. Ако всички карат със съответната скорост (както е указана), и ако пешеходците пресичат разумно и следят светофарите на натоварени кръстовища, проблеми няма да има. Пуста ганьовска балканщина, обаче. Пресякъл на червено, дай да го убием. Иначе колко автомобили минават на жълто (а по закон трябва да спрат), колко отнемат предимство на пешеходец - това е друга тема. Тестостеронът е опасно нещо в България, а се приема за голямата работа. Повече спокойствие по пътя - по-малко жертви и по-малко побоища за глупости.

да се забрани носенето на лично оръжие на обществени места.... освен ако длъжността ти не е охранител или нещо от сорта. Такова поведение да се наказва строго, не с максимална глоба от 200 лв. Ако глобата е 2000 и за двете страни - следващия път силно ще се замислят дори при подобна случка как ще реагират

двата булеварда винаги е било цяло приключение да пресечеш. По мое време първото нещо, което се научаваше, когато караш курс за шофьор беше: "Пешеходецът винаги има предимство". В провинцията никакви пешеходни пътеки не се спазват и ситуацията, в която изпада пешеходецът е неравностойна. Обикновено като пресичам им показвам с ръка пешеходната пътека и внимавам докато се обяснявам да не ме прегазят. Страшно невъзпитани са. Чужденците като дойдат в България, отказват даже да шофират тук заради агресивното каране на нашия местен маймунски свят.

Така е, защото не се спазват правилата, а общината е обдикирала от правомощията си на стопанин да се спазват!

Е явно и този е карал курсове при твоя инструктор и понеже "пешеходеца винаги има предимство" решил да си мине на пешеходна пътека лекинко на червеничко.

пешеходец не спазва правилата, застрашава своя живот. КОГАТО ВОДАЧ не спазва правилата застрашава живота на другите!

Когато се нарушат правилата, се застрашава живота не само на себе си!

По опасни от пешеходците са велосипедистите.А иначе всички са за бой и водачи и пешеходци и велосипедисти.

Само бой оправя нещата, само як бой! Не случайно Кимон Георгиев бил казал, че ще управлява "со кротце и со благо, но и со малце кютек"! Не става без кютек. Само че вече нещата са отишли твърде далече и надали ще може само "со малце кютек". Вероятно си трябва бая кютек!

Това го е казал Андрей Ляпчив.

Следващият път очаквай велосипедист да ти извади пистолет, за да ти оправдае очакванията.

Полицията не си върши работата и затова пешеход пресича неправилно и застрашава с опасен инцидент. Полицията е такава защото началниците и не носят отговорност. Те не носят отговорност защото 1 Защитават крадливи политици и имат "гръб"и 2 защото са неграмотни в прфесията си.Политиците не носят отговорност защото Народът /уж суверен /досега не е намерил начин да им я потърси. Ако се опита да и я потърси ще срещне съпротивата на Глобалистите за които хаосът в БГ е гаранция, че ще крадат безнаказано. Пример КТБ - само пострадалите 20-50 души протестират, а банкерите ги чакат да се изморят и забравят. Скочи ли полвин София бая хора ще ползват спешно тоалетната във Форс вариант без да си свалят панталоните.

Във София е пълно със Селяни,и няма как да няма подобни инцидент,за това всеки да си носи във него голям нож като на Рамбо,и при подобен инцидент да започва да ръга докато не му по покажат вътрешностите.Само така ще се оправим.

Това става, защото Общината нехае за управлението, което й се полага за спазването на правилата по пътищата в Столицата - тя е тази, която трябва да изисква от Полицията за спазването на закона на съответните възлови места за наблюдение. Така, че г-жа Фандъкова замислете се!

Постъпленията от глоби за нарушения по пътищата на територията на София-град, са в бюджета на общината - от тях трябва да търсим отговорност за вина в случая, защо не са събрани или събирани, защото на много възлови места в София, липсват полицаи санкциониращи нарушителите!

май най-големият проблем на пътното движение са неправилно пресичащите пешеходци? Всъщност санкциите за шофьорите трябва да са много по-тежки, защото когато нарушаваш с автомобил, излагаш на опасност не само твоя живот, но и живота на другите!

Не можем да очакваме цивилизовани отношения в джунглата. Радвам се, че няма жертви в следствие на конкретната идиотщина.

Лошото е, че в днешно време всеки е изнервен и агресивен ... Парични санкции и ще станат меки всички любезни и усмихнати ЕВРОПЕЙЦИ ...

В Сърбия - глобата за нарушение, независимо дали си шофьор или пешеходец е 200 Евро, да видим къде са те къде сме ние, европейците.

Защо не са започнали да се бият като животни на живот и смърт,ами този Миризлив бакшиш извадил пистолет а?Защото селяните не им стиска да се правят на мъже във София,защото ще ядът кютека.

софиянци мноо яки бе

Днес си на път да избиеш всичките си комплекси...мм?

Ето пример на смотаната българска джурналистика - как заглавието е изкривено и не отговаря на текста от статията. Ще продадете и майките си за сензация бе.

софиянци ще се самоизтребят

Вярно ли?! И ти сериозно си мислиш, че това са софиянци - единия не знае да пресече на светофар, другия подрипва трупешката, като селски петел на бунище!!! Пък вероятно по "Граф Игнатиев" и двамата прескачат релсите на трамвая да не ги удари ток :)

Не, ще започнат от "несофиянците"

Абе то водачите на маршрутки и таксита са все избрани представители на утайката в обществото, обаче и пешеходците са в много случаи овча сган - едно време ги глобяваха, колкото и водачите на МПС-та за всякакви неадекватни маневри по улиците, но уви вече не им се обръща внимание или поне докато не сгазиш някой! А за велосипедистите - кой със слушалки на главата - все едно, че е в пустинята някъде, кой напушен, надрусан, изпратил се от сутринта в друго измерение, не ми се и коментира.........

Jeni

Не оправдавам шофьора, но крайно време е да има глоби и за безумните пешеходци! Пресичат навсякъде, изскачат от нищото и без да се огледат хукват на пешех.пътека! Млади майчета пресичат с децата си където им хрумне!

Закона го позволява прочети закона. Никой не ви е крив, че повече автомобили има по тротоарите отколкото по платното за движение. Затова когато някой реши да пресече шофьорите не го виждат и си мислят, че той изкача иневиделица.

Я се осведоми малко, преди да пишеш глупости! Чл. 114. На пешеходците е забранено: 1. да навлизат внезапно на платното за движение; 2. да пресичат платното за движение при ограничена видимост; 3. да извършват търговия и услуги на платното за движение.

Ако имаме бързо и коректно правораздаване, както административно така и съдебно, такива инциденти не ще се случват! Пешеходец преминал на червено също трябва да бъде санкциониран, защото е в нарушение! Сега поне лесно ще се докаже, че е минал на червено - доста народ е бил смидетел на случката! Друга тема на разговор е колко ще искат да свидетелстват

Само че това е възможно само в право и демократични страни! А не в държави в които една част си живее още по Татово време а друга се чуди какво да прави с гордостта си и кой им е виновен!

Народа ни тотално е изтрещял от мизерията в която живеем. Ето, до тук ни докараха, да се гърмим и кютечем за няма нищо. Свирепия, не див а дивашки капитализъм е нашата съвременна формация. Бездънната алчност и параноята да бъдеш богат докараха и работещите хора до просешка тояга. Да работиш и да не можеш да си платиш примитивните човешки потребности - къде другаде, освен у нас. Чакайте младите да се върнат.........

Стига бе, така е по цял свят в момента! И не от мизерията, преди сто години е било много по-голяма мизерия само че хората не са били толкова изтрещели. Това просто е част от развитието или пък загиването на творенията по Божие подобие!!!

Принципно си прав но не е част от Божия план а си е изражение на лично нашето си решение да си правим каквото си поискаме! Божията воля е живот и изобилие за всеки един човек! Исус Христос изкупи греха на всички човеци!!! Но за да примем този дар трябва покаяние и смирение пред Бог!!!

Българина има една основна грешка. Това е че иска по нищо да не отстъпва на качеството на живот на германци, англичани и американци. Да ама е с няколко века в развитието си от тях. За да не живее в мизерия трябва да е по скромен защото разполага с всичко по-малко от изброените по-горе и трябва да се нагоди към това което притежава а не към нещо което го няма и така постепенно. Тая работа със "слязъл от клоните" и хоп научен работник няма как да стане. Трябва постепенно, бавно ....години, векове....с една дума еволюция.

Точно така е! Но проблема е че масово българина си мисли не само че е много умен ами че е много по-умен от изборените страни и понеже е толкова умен и убав изброените страни са се съюзили срещу него и само го крадат! Понеже си мисли че всички са като него крадци та даже и по-големи! Не само че сме назад в науката ами сме назад и в духа защото хората 16-ти век имат реформирана църква и от тогава Европа и Християнския свят е в подем докато ние до преди век и малко сме били под робство на азиатска-мюсюлманска държава!!! Така че ни чака мнооого работа но народа си живее в илюзия и влиза от депресия в депресия! Няма вяра в нищо въобще не става въпрос за Бог и така много бързо се заличаваме от картата на света!!!

Българина е роден Цар. Няма значение дали е шофьор, пешеходец, моторист или колоездач. Той смята че е най-важния, най-правия и че Господ му е в краката. Дори и малкото интелигентни българи които останаха вече са заразени от тази болест. Да се чуди човек от де тая зараза. Що се отнася до "пешеходците" като категория, достатъчно е само да застанете пет минути на кръстовището в София на бул."Тодор Александров" и "Димитър Петков". Ако ви трябват хора за научни опити там е пълно със самоубийци. Дори и да не са такива само за секунда се заразяват от другите. Ако съм ченге щу пари ще направя само от неправилно пресичащите пешеходци там, бедна ви е фантазията.

Как от къде идва тази зараза? Това комунизъм и атеизъм заедно с хуманизъм! Човека е над всичко, човека е бог и с двете си раце може да направи всичко! И тако точно до първата по-голяма трагедия и се почва целуване на ръце, палене на свещи, ходене по врачки, гледане на каквото падне, ходене по ходжи, астролози, магьосници и какво ли не........ На иначе иж ПРАВОСЛАВНИЯ народ който има ПРАВАТА ВЯРА!!!!! А всъщност изключително горди и неграмотни хора с никаква реална идея къде точно се намират и на къде отиват! Въпреки че спотоянно ни го казват и показват всички около нас!!! Според доклад на ООН сме най-бързо изчезващата нация! И ако питаш нас все някой друг ни е виновен. Единствената оправия е покаяние, отвръщане от този живот и приемането на едиснтвения жив Бог Исус Христос като наш Господ!!! Както са направили вискчи високо развити общества!

Комунизма е нещо което всъщност не е съвсем за изхвърляне. Проблема е че той все още не е измислен до край а и съществува само на хартия. Ние плюем по него защото ни го набиваха като думичка години на ред а всъщност в нещото което живеехме няма нищо общо с това което философите са създали и написали за него на хартия. Иначе за другото съм напълно съгласен с Вас.

На какво основание шофьор на маршрутка притежава пистолет???? Има ли разрешително и защо дават такива на куцо и сакато (сакато най-вече в акъла) да си избива комплексите?

Странно, ужасно и...беднадеждно! И представянето на новината без коментар също. А "десетките" очевидци така ли не са се намесили и не са направили нищо и след като шофьорът е бил бутнат на земята?! В това ни е трагедията - на България и на обществото ни - че има очевидци, има зрители и...наблюдатели.Е, ако не станем обществено активни, нямаме шанс А в конкретния случай ми се иска и "очевидците" да биха поели някаква отговорност. И в никакъв случай не оправдам насочването на пистолет към човек, ВЪПРЕКИ ЧЕ Е БИЛ ПОРЕДНИЯТ ТАРИКАТ (или разсеян), НЕСПАЗИЛ ПРАВИЛАТА! Е, ПИСНА НИ ОТ ТАКИВА!

двама се сбили, двеста гледали сеир

А ма то какво искаш и останалите да ги разкатават по полиция и съдилища ли? Бедна ти е фантазията какво се случва ако не се явиш като свидетел. И как ще реагира работодателя ти ако не ходиш на работа в това време.

Тоя народ добре ли е? Ако продължават такива малоумници да ни управляват -все по откачен ще е народа!!!

ще излезе, че управляващите са най-нормалната част от малоумниците

Ако не ме лъже паметта, в България се среща такава тъпа регулировка на пътя - светофар заедно с пешеходна пътека тип зебра. Двете са взаимно изключени. Забрата дава директно предимство на пешеходеца. А какво става когато светофара е червен? Кой е с предимство? Подобни "гатанки" в Западна Европа НЯМА. Така на всеки от участниците в движението е ясно кой и кога е с предимство. Редно е първо службите които регулират движението да си свършат работата като поставят правилните знаци и маркировки.

Ясно са изброените приоритети при регулиране на движението - регулировчик, светофар, пътни знаци, маркировка, правила за движение в нерегулирано кръстовище. Сам си отговори на гатанката пешеходната пътека какво от гореизброените е !

Именно за това си има и друг вид пешеходна пътека която е съпроводена със светофар, но НЕ е тип зебра. Тогава няма да се питаш кое след кое беше??? Все пак не забравяй, че хората немогат да мислят непрекъснато какво пише в някой си закон!

като липсва човещина, никакви закони, правилници и служби не могат да помогнат

В Белгия пешеходец стъпили на уличното платно, независимо дали е на пешеходна пътека или в нарушение, всички автомобили пред него или зад него спират и изчакват на къде ще поеме пешеходецът. Щото иначе ако стане дори и най-малка случка с пешеходецът застрахователите жив ще одерат съответния шофьор :-)

Само че там човешкия живот има стойност докато тука стойност има позицията ти в партията! Само като видиш какви коментари и мечти за връщане на лагерите и заТато има из форума и се чудиш въобще за какво говорим!!!

Нашия закон също казва, че водач на МПС трябва да опазва живота на пешеходците и двуколесни ПС. Просто нашите водачи не са на ясно че повечето хора в държавни фирми имат застраховка живот и ако с пешеходеца стане нещо за на шофьора му се лепи на гъза и на семейството му.

и в Германия и Австрия е така. Ако не го направи някой, то е българин или румънец.

Или сърбин :-) Бях свидетел как сърбин отряза възрастен виенчанин на пешеходна пътека. След три пресечки видях колата му блокирана от полицейска кола ,а сърбинът проснат на капака на колата с белезници.

В Белгия пешеходците не са като тези в България. Те също внимават, а не кат наш`те льохмани, които пресичат където им падне. Като си внесем пешеходци, шофьори, продавачи, абе като сменим цялата държава - ето тогава ще се оправим.

то ша тряа та сменим и тебе

Истината е че нито пешеходците, нито шофьорите са ни читави! Първите пресичат масово неправилно, а вторите масово игнорират пешеходни пътеки, светофари, знаци и т.н. ВИСОКИ ГЛОБИ И ПОСТОЯНЕН КОНТРОЛ ЗА ВСИЧКИ! НЕ САМО ЗА ПРОСТОЛЮДИЕТО! Тогава ще видите как ще се оправим!

Пешеходците имат право да пресичат и по продължение на тротоара не само там къде то има пешеходна пътека. Явно повечето водачи не го знаят и правят такива нелепи изказвания. Освен това, ако подлеза е осран опикан неосветен в него се лее музика, продават се дантели,туршия и се пуши той не е подлез и всеки по презюмция има право да мине отгоре в това време шофьорите са длъжни да опазват живота на пешеходците и водачите на двуколесни превозни средства.

Дрън-дрън та пляс, само ако знаеш каква глупост си издри*кал/а тук...

Забравих нещо много важно - опирането на пистолет в главата на пешеходец е част от демокрацията, това е демократично общество, не само да изразяваш свободно мнение,. а да го изразяваш с пистолет в ръка, за да си по- убедителен. Такива пищолджийски истории по Татово май нямаше, защото имаше Белене, Скравена, уранови мини, ТВУ-та.... Това е то- ДЕМОКРАЦИЯТА !!!

Винаги е по добре да помолиш любезно с пищов в ръката отколкото само да помолиш любезно...

Внимавай какво си пожелаваш :)

Нито знаеш какво е демокрация нито знаеш какво е било по Татово време! Явно си човек който го мързи и чака на готово и някой друг да свърши неговата работа!

Американски маршали (шерифи) ни трябват, ама онези от Дивият запад и действащ Закон за изтребление на разбойниците какъвто сме имали през 1922 и доколкото знам е действал до 1944. Защо ли са го отменили тогава?

И пешеходците са много кал понякога- пресичат на червено, завряли са си айфона или таблета- колкото палачинка в ухото, говорят си, нехаейки за идвашите коли, завряли си слушалки в ушите , не се и обръщат дори, за да видят има ли ППС по пътя, няма ли...Много пешеходци злоупотребяват с предимството си - изскачайки внезапно на пътното платно, а по закон са длъжни да се огледат и преди да пресекат да се съобразят с дистанцията и скоростта на идващото МПС. Друго - освен водачите, КАТ трябва да глобява и масово пешеходци за неспазване на закона за движение. Друг е въпросът, че има водачи- олигофрени, пияни, дрогирани, келеши на пътя.... Да извадиш пистолет е вече прекалено, но пък....ако шофьора го беше блъснал какво - отива в панделата направо, нали... Искам да споделя и нещо друго - досега не съм виждал циганин в учебна кола, а всичките имат книжки...Как става това ? Алоо КАТ, как става това ?

Само констатации, лични мнения и небивалици! Да ти кажа карането пиян и дрогиран не е измислено от демокрацията а от комунистическия режим където щом си от партята си над закона! И сега хората вместо да вземат инициативата и жовота си в своите ръце се опитват да подражават на "великите" лидери от твоето бленувано Татово време! И между другото повечето убийци по лагерите са били цигани! Демек комунетата от твоите блянове са научили циганите че могат да колят и да бесят по държавни поръчки!!!

О хоооо този да го видя някой ден да е настъпил само с едната си гума тротоара. Троша му всичко стъклено и пластмасово по колата.

След като си готов да паднеш на това ниво, ако изобщо някога си бил по-високо, явно не си по-добър от него. Няма какво да го съдиш - и ти си от същото тесто.

Абсолютно вярно! Същия квас същия вкус!!!

Да така е! Такъв съм си отстоявам си правата. А вас ви мачкат и на платното и на тротоара. Ако имаше полиция и адекватен тел. 112 щях да мисля като вас. Всъщност едно време мислех като вас обаче нищо не излезе. Така че вие ще почнете са мислите като мен а аз никога като вас. Освен ако не избягате в друга държава и получите всичко това наготово.

Чували ли сте навремето от някоя по интелигентна даскалица, "Дивото натрупване на капитала", за Америка. Е това е то. Демокрация братя и сестри, демокрация, и то светла. А гледали ли сте документални филми, как се редят пред заводите на Форд, да ги наемат на работа за някой къшей хляб. И това е демокрация братя и сестри и то светла.

Хахахахаха по-голяма глупост не знам дали може да има! Дори по времето на Форд Aмерика е била по-добре от нас сега!! Иначе какво се разбра от изказването ти? Че едно време имало тук таме по някоя интелигента даскалка - иначе казано повечето са били не интелигнетни! След това се дава пример как силно политизиран служител говори за противников режим не знам какво очаква да чуе??? Явно самия ученик не е бил много интелигентен! Та общо взето от обучението на милиони хора от не особенно интелигентни учители имаме като резултата днешната държава! Демек причината да сме на това дередже не е ВРАЖЕСКА Америка, а нашата неграмотност!!! Друготo интересно нещо е че е под много голямо съмнение как интелигентен учител ще се озове в системата за образование по Татово време! При положение че всички наистина грамотни хора със съвест или са напускали или не са се пречупвали и до последна са учили своите ученици на истински ценности, а не на политическа пропаганда! Заради което после са плащали с живота си, както и животите на техните семейства а и много пъти и ученици са били малтретирани! Продължава ----

Продъжение-- След като не желаят да се учат и да изповядват античовешки и атеистични виждания! И някакъв индивид към днешна дата продължава да възхвалява режим заради който в България са избити над 300 000 души и при първата удобна възможност са емигрирали над 2 000 000 души! Колко акъл трябва да имаш и колко трябва да си заблуден за да говориш такива глупости? И все Америка дават за пример?!?! А защо не вземем Северна и Южна Корея? Защо не вземем Западна и Източна Германия? Защо не вземем Финландия и Русия? Китай и Япония? Коя от тези държави с режим е по-добра за живеене от другата съседка с режим? Защо няма имиграция към тези държави с режим като е такава хубост? време е драги господа да си понесете отговорността за бесзаконието и престъпленията през тези не малко години! И дори и политиците и съдебната власт да не ви я потърсят Бог е създал закона за сеитбата и жътвата и това което сте си посели ще си го пожънете със сигурност! Вие и вашите поколения защото проклетията се предава до 4-ри поколения! Единствения начин да се отървете е да се покаете и да приемете Исус за ваш спасител! Но вие се постарахте да оплюете и едиснтвената жива църква която има в България и така сами си орязахте квитанциите! Бъдете благословенни мили братя и сестри комунисти!

И защо на партийните величия децата им до едно са завършили в прогнилия капиталистически свят? На нашите величия, на Руските и на всички останали. Може би само Корейците и Китайците правят изключение но не е сигурно! Пък и парите са им все в прогнили банки.......... Пък само Западни коли карат абе защо въобще се занимават с такива заразени продукти? Ти защо не гледаш телевизия на Руски телевизор? И от Руски компютър с Руски софтуер ли пишеш в този форум? Въобще има ли нещо което комунизма да е родил и то да е полезно за някого?????? Иключваме кражбите и убийствата които могат да са радост за някои хора !

В закона за движение по пътищата е казано, че всеки водач на МПС е длъжен да пази пешеходците и останалите частници на двуколесни превозни средства.

често до Германия и имам впечетления относно спазване правилата за пресичане на пешеходна пътека и светофар от пешеходец. Просто там културата е друга и контрола от страна на гражданите също. Ако някой пешеходец пресече на червено,то в 90% от случаите това ще да е някой иностранец и ще бъде злобно изгледан от другите пешеходци. Не дай си боже да бъде забелязан от полицай.Глоба и няма отърваване. Да не говорим за това,че на пешеходната пътека ,пешеходеца само да си помисли да пресече и колите веднага спират. Глобите са яки както за пешеходците,така и за шофьорите. Не дай Боже да се опиташ да се правиш на интересен на полицаите. Държавата просто знае как да си събира глобите без проблеми и такива сценарий с полицаите в България-нямам пари,дай да се спаразумеем,колко кинта искаш не вървят.

Колкото по-скоро сгънем цирка,т.е.,закрием Бантустан,толкова по-добре ще бъде за следващите след нас!!!

Ако имате предвид Окончателно-и-Безвъзвратно да СКРАПИРАМЕ Целево-шляканата Навсякъде ВОНЯ - ЗА ! НО ! - ако очаквате да вземем тииихооо и ккккроооттткккоо да тръгнем към Малашевци/Орландовци понаметнати с покров и с Наведена пушка (че да не Ни капе по краката де ...:-) ----> НИКОГА ! (Извинете !)

А бе аз като пешеходец отдавана се каня да ошамяря някой шофьор дето спира бронята на автомобила си на една педя от капачките на колената ми. По цял свят пред пешеходните пътеки има стоп линия която е на 5 метра от пътеката, ако случайно няма автомобилите спират поне на 5 метра от нея. Причината е много проста ако автомобила тръгне докато стигне пътеката пешеходците имат време да се изнесат, освен това останалите участници имат видимост какво се случва на пътеката. А не както при нас дават ти уж път да минеш и щом прекрачиш почват да вият гуми и псувни, че си се движел бавно и почти ти минават с гумата по ахилесовата пета.

Ох... ужас :(. Но си има и своята причини. Ами как няма да сме изтрещели, след като постоянно ни обясняват как точно ей сега е много наложително да ни вдигнат тока и парното, ако може двойно или дори тройно? Като ни обясняват как работим много малко и ни плащат колкото да не умрем, а в същото време до 23ч вечерта мислим за работа? Едновременно с това виждаме хора с очевидно нисът коефициент на интелигентност да печелят милиони и даже милиарди? Е няма да няма изтрещим питам? Толкова ли е трудно всеки да се труди най-спокойно и да получава адекватно заплащане? Никой да не гледа в канчето да другия и да е доволен от съществуването си? Всеки да може да си почине през уикенда, а не да го е страх, че на всеки ъгъл може да го убият пред детето му (което е само едно по ясно каква причина)? Толкова ли е трудно това, не знам!?! Аз наистина вече не давам съвети на младите да остават тук, защото виждам на какво ще са обречени в тази държава. Тя не залсужава интелигенцията си! Тя заслужава само злобари и разбойници!

Да ! - това Е положението (както казва, надявам-се, Добър Приятел) ... И ! - считам че Сме Длъжни да Изправим България Ние. Всички. Заедно.

След десетилетия на мутризация, чалгизация и обедняване, вече ни личи колко сме изперкали. Лошото е, че за обратния процес ще трябват поне двойно повече десетилетия, а политическа воля нещата да бъдат поставени на една нормална основа така, че населението на страната да води спокоен и достоен живот (разбирай, живот, в който има правила и се следи за налагането им за ВСИЧКИ), няма и не се очертава скоро да има! Жалко за нас!

Ако позволите, Колега - Твърдо Съм Убеден че просто --> Трябва да Започнем ! Веднъж-Завинаги. (Извинете !)

А защо изпусна комунизацията? Или викаш тогава си беше добре а?

За да бъдем коректни, да кажем и нещо за пешеходците пресичащи с тапи(слушалки) в ушите и гледат в небето? и за тези които говорят по телефона, запушват с пръст другото ухо и гледат в земята? А за вело-тата, които със скок се просват на зебра и карат на слалом между пешеходците. Като пешеходец ме е събарял и телефонист и колоездач. За шофьорите вие сте писали доста. Както повечето и аз съм и шофьор и пешеходец.

Да добавя и пенсионерите (някои, разбира се), които те и проклинат......

То у нас какъв участник си в движението ако не умееш да псуваш!?:)

Народът тотално изтрещя.

Много гадно е, че тук много шофьори, на кръстовищата, спират директно върху пешеходната пътека.

всички са непогрешими...И единя и другия следва да си платят. Към държавния бюджет също.

dirddd@

Ами, навсякъде пешеходците пресичат "неправилно", по някой път. Но съм забелязал, че в нормалните държави шофьорите набиват спирачки поне 1 метър пред пресичащите. А Щатите няма да ги споменавам, че там за неправилно пресичане те глобяват и могат да ти създадат доста главоболия, какво остава да блъснеш пешеходец...

, ако човек стъпи на платното, без значение къде - цялото движение спира и търпеливо го чака да завърши това което е започнал. Няма псувни, няма обиди. Така че - справка Тодор Колев :)

Т'ва не го вярвам, но пък не съм бил по щатско....

Аз пък съм забелязал, че както си помислиш да пресечеш на пешеходна пътека, всички вече са спрели, обаче ако решиш да пресечеш по нашенски, където ти е удобно, никой не те бръсне за слива.

ние сме едни торби от месо, кокали и вода, пешеходеца или 2 тонните железа които караме трябва да са с предимство? Първото май.

количката да не е на сомоход"драги.казват ти,като буташ нещо,ставаш пешаходец.мисли преди да пишеш!

Разделянето на пешеходци и шофьори е БЕЗУМНО! Безсилни сме срещу арогантността и наглостта на пътя! Вчера (08.00 часа) една бургаска кола (А 4846 ММ) на Цар Борис мина в насрещното на червено и щеще да помете всички пешеходци на пътя..... и се чувстваш безсилен срещу него, не можеш да направиш нищо.......освен да запомниш номера ...... и какво от това

Как да не можеш,записваш му номера и се обаждаш на тел 112.сега както има камери на всеки ъгъл,лесно ще го видят този гларус.

Мислиш ли, че от 112 ще направят нещо? Скоро им се обадих, че група от 20-на циганина целодневно стоят в една градинка, опънали си някакви одеала. И познай........ говвориха с дежурния, който каза, че те не нарушавали реда.... А ако българин беше дори настъпил градинката ..........

Вчера пресичам с дъщеря си на пешеходна пътека. Започнаха полека-лека да спират колите за да преминем, но едно ауди натисна газта и профуча край нас сякаш нарочно, а вече бяхме стъпили на пътеката. Трябваше да му запиша номера на колата, но бях безкрайно афектирана. Някой знае ли на какъв телефон се подават такъв род сигнали за нарушение?

В най близкото РПУ,от 112 на там ще те насочат,записваш номера и модела на колата,отиваш и подаваш жалба след това му се изготвя акт на който те викат да присъстваш за да видиш,че е санкциониран

И като подадеш сигнал какво ще се промени? Нищо. Никой няма да обърне внимание на подадения сигнал.

За съжаление и да подадеш сигнал - какво от това ? Дори да си направил клипче (което практически е невъзможно), това също не е доказателство!!!!!

Така се случва като няма полиция! И аз пресичам на червено понякога, но САМО когато няма никой на пътя! Като пречиш на тези със зелен сигнал е пълна дебилщина!

И Все-Пак, Колега - по брой на 'нашата' полиция на глава от населението - Сме на четвърто място в Света. ....което Казва Много.