39-годишният мъж, който е от Белене, е бил регистриран в Шенгенската информационна система на 26 март т.г. Обявен е за издирване на основание на Европейска заповед за арест, издадена от Върховния съд в Дъблин заради разследвания на ирландските власти за незаконно изтегляне на няколко милиона евро от чужди банкови сметки.

Вчера около 8 часа полицаи от Пето РУП в Пловдив са задържали Момчил Врайков в квартирата му в ж.к "Тракия". При последвал обиск от апартамента са били иззети две скимиращи устройства и лаптоп. За случая е уведомена Дирекция „Международно оперативно сътрудничество” – МВР.  Материалите са докладвани в Окръжната прокуратура, а бившият футболен съдия е задържан в ареста за 72 часа. Очаква след изтичането им обвинителите да поискат от съда да му определи постоянна мярка задържане под стража.

През февруари миналата година Врайков бе арестуван в Ирландия за измами с кредитни карти, но по-късно беше освободен заради липса на достатъчно доказателства.

През април тази година пък бившият футболен съдия бе арестуван в Белгия и му бяха повдигнати 3 обвинения – за подправяне на банкови карти, измама и участие в организирана престъпна група. Не е ясно обаче как е приключило делото и как Врайков се е оказал на свобода в Пловдив.