За около 15 минути след подаването на сигнала огнеборците са реагирали и погасили запаления снощи до централата на ДПС микробус, информираха от противопожарната служба.

Микробусът, ползван от ДПС, е бил запален около 23,45 ч. Изгоряла е част от предницата на превозното средство. Първоначалната версия сочи, че палежът е умишлен.

Разследващи обясниха, че на охранителни камери се вижда как човек се приближава до микробуса и хвърля предмет, който наподобява бутилка.

Очаква се по-късно днес прокуратурата да образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител, след като материалите бъдат докладвани от полицията.

"Очевидно е, че някои хора не изпитват страх от закона. Такива сигнали не дават сериозни основания да вярваме, че държавата печели борбата с престъпността", заяви във Фейсбук председателят на БСП Михаил Миков по повод запаления бус, цитиран от пресцентъра на БСП.

"Очевидно е това, че подриването на авторитета на институциите и устоите на многопартийната демокрация, езикът на омразата и линиите на разделение, прокарани в обществото ни напоследък, дават дълбоки отражения", коментира Миков.

Той изрази вяра в устойчивостта на демокрацията у нас и призова всички политици да отрекат такъв тип явления.