Коментарът на Павлова е във връзка с разследване на прокуратурата по изграждането на магистралата.

За изграждането на АМ "Марица"
освен основния договор с италианската компания за първия лот на магистралата, има проведена открита обществена поръчка за възлагане на допълнителни дейности, обясни Павлова, цитирана от БТА.

Тази обществена поръчка е предложена за изпълнение с доклад от директора на Дирекция "Оперативна програма "Транспорт" до Управителния съвет, не е еднолично решение на инж. Лазар Лазаров или на някой друг, обясни Павлова. По думите й по тази открита обществена поръчка са се явили трима кандидати и след отваряне на офертите е избрана тази с най-ниска цена.

Павлова заяви, че според данните, с които разполага, поръчката е била съвсем стандартна. Същото възлагане на такъв тип допълнителни дейности има и по втория лот по време на правителството на Пламен Орешарски, но тогава то не е направено с открита обществена поръчка, а с директно възлагане по член 90 на фирмата изпълнител на лот 2, обясни тя.

Говорителят на главния прокурор вече обясни, че са изразходвани незаконно над 50 млн. лева за АМ "Марица". Вчера ДАНС и следователи влязоха в Пътната агенция и иззеха документация за сключени договори. 

КРЪСТОСАН ОГЪН: Павлова vs. Добрев

АНКЕТА: Как оценявате активността на прокуратурата?