Само засиленото полицейско присъствие на паркинга на терминал "Пристигащи" напомня, че тук е бил взривен автобус с израелски туристи, предаде БНТ.

Чартърният сезон все още е активен, а потокът от пристигащи и заминаващи туристи подсказва, че прогнозите за успешен туристически сезон се сбъдват. Проверката за взривни устройства на влизащите автомобили се правят за броени минути, а изпращачи и посрещачи вече имат свободен достъп до двата терминала.

Това ограничение - да бъдат само до летището, отпадна доста отдавна, коментира Антон Андонов, началник на ГПУ-Летище Бургас.

Значителна и строга обаче продължава да бъде охраната на пристигащите туристи от Израел. Хората от всеки полет се разделят на отделни групи, според броя на местата в автобуса, и се ескортират по охраняван коридор. Полицейски кучета проверяват всеки автобус, а до него не се допускат никакви външни хора.

Те са под особен вид охрана, не се позволява на други туристи да имат контакт с тях, подчерта Антон Андонов.

От Летище Бургас заявиха, че атентатът не е оказал негативно влияние на потока от европейски туристи, а полетите от Израел се изпълняват по график.

След тази дата не бих казал, че има някакви значителни промени, посочи Георги Чипилски, изпълнителен директор на Летище Бургас.

В момента продължава трафикът към Тел Авив, самолетите пристигат пълни, така че резултатът от инцидента по отношение на трафика не е значителен.

Тази година бургаският аеропорт посрещна двумилионния си пътник две седмици по-рано от миналия чартърен сезон. Този факт говори красноречиво, че обстановката на най-слънчевото българско летище е спокойна. Активният чартърен сезон ще приключи на 28 октомври.