Софийският апелативен съд отмени забраната му за напускане на страната за периода 22 февруари - 13 март и му позволи да пътува до Германия в края на февруари, за да лекува прешлените си в тамошна клиника, съобщи Нова телевизия.

След това в началото на март Банев ще пътува до Милано, за да организира защитата си по делата за наркотрафик, които се водят срещу него на Апенините.

От 2014 г. Евелин Банев е с най-леката мярка за неотклонение - подписка, но със забрана да напуска страната.

Той е подсъдим за организиране и участие в престъпна група за пране на пари заедно с бившата му съпруга Моника Добринова, балдъзата му Десислава Дишлиева и доведеният му брат Симо Карайчев. Прокуратурата ги обвинява, че са изпрали над 21 млн. лева от трафик на наркотици.

Първоначално през 2013 г. Брендо бе осъден на 7 години и половина затвор, но миналата година бе оправдан от апелативните магистрати заедно с останалите подсъдими.

През май м.г. обаче Върховният касационен съд отмени оправдателната присъда и върна делото на Софийския апелативен съд заради нарушения.

Няколко месеца по-късно и Върховният съд в Италия отмени 20-годишната осъдителна присъда на Евелин Банев за наркотрафик по мегапроцеса "Кокаинови крале" заради допуснати нарушения и липса на доказателства.