Политик: Феодализираме се, очаквайте частни армии

stat
11:22  |  13 март 2018 | Общество / Автор Красимир Тодоров /  
Костадин Костадинов и Николай Марков- за и против частните охранители Костадин Костадинов и Николай Марков- за и против частните охранители
Сн.: Скрийншот

Законът за частната охранителна дейност противоречи на Конституцията и чрез него държавата ни се отказва от една от основните си функции.
Това заяви председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов в студиото на телевизия "България он ер".

Според него по този начин на практика България вече влиза в един почти неспасяем период на пълзяща феодализация и вече можем да очакваме да се появят и частни армии.

Според Николай Марков, бивш служител в НСО, в малките населени места, където частните охранители се грижат за сигурността на хората, всички жители проявяват разбиране и са доволни.

"На този етап МВР не може да направи това, което може частната охранителна дейност", категоричен беше Марков.

Според Костадин Костадинов полицията има капацитет да се справи с битовата престъпност в селата, но политически чадър над определени хора пречи на това. По думите му при намаляващо население и населени места, а в същото време повече полицаи, няма как това да е невъзможно и даде за пример Румъния.

"Там има специална селска полиция, която на практика ликвидира битовата престъпност за по-малко от 6 месеца", заяви той. Николай Марков пък беше категоричен, че така или иначе системата на МВР не може да бъде заместена от нищо, независимо, че някои населени места ще бъдат поети от частна охрана.
Последно в Общество


Психолог: Поне седмица се адаптираме след часовата смяна

Хората, които страдат от безсъние и които са по-изнервени и тревожни, по-трудно се адаптират към преминаването към лятно или зимно часово време