Единственият заловен член на престъпната групировка Уилсон Радж Перумал, който в момента е в затвор в Унгария, посочва, че друг българин пък е един от акционерите на синдиката и прибира пари, независимо дали участва в уреждането на мача, или не.

Перумал обяснява и схемата, по която "работи" синдикатът. Залозите се правят в Китай, а печалбите се връщат в Сингапур със специални куриери. Освен ръководителя Дан Тан има и петима "акционери" - негов сънародник, двама словенци, българин и унгарец. Те получават процент от сделките независимо дали директно участват в тях. Т.нар "бегачи" пък организират пренасянето на парите, анализирането на мачовете и следят за представянето на футболистите и типа на срещите.
Членовете на престъпната група комуникират чрез кодирани съобщения по мобилните си телефони. 

Уилсон Радж Перумал отказва да съобщи имената на акционерите в синдиката. Според "24 часа" има съмнения, че българинът в престъпната схема е бившият собственик на ФК "Беласица" Костадин Хаджииванов-Коце Маца, но засега няма потвърждение за това. През февруари 2010 г. комисията "Кушлев" запорира негови имоти за 7 млн. лева. Според гръцки медии от 2010 г. Коце Маца живее в Макао и е издирван от Интерпол.

В изнесен наскоро доклад пред Комисията към Европейския парламент, която се занимава с проблемите с мафията и организираната престъпност, България се споменава два пъти - като част от 19-те страни от ЕС, в които има случаи на уговоряне на мачове и за връзки на футболните клубове с криминални елементи.

Авторът на доклада - Емине Бозкурт от Института за международни отношения и стратегии, твърди, че мафията в България използва този спорт за пране на пари и уреждане на мачове. Нейните заключения не съдържат задължителни предписания за страните.
От БФС обаче определиха доклада като некоректен.